Ziua 94 – Voi merge… la vecinii mei

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Iar a doua este următoarea: ‘Să iubești pe aproapele [vecinul în engleză] tău ca pe tine însuți’. Nu este altă poruncă mai mare decât acestea. – Marcu 12:31

” Cea dintâi lucrare a creștinilor este să fie uniți în familie. Apoi, aceasta se va extinde asupra vecinilor de aproape și de departe. Cei care au primit lumină trebuie să lase lumina aceasta să strălucească mai departe în raze luminoase. Cuvintele lor, înmiresmate cu dragostea lui Hristos, trebuie să fie o mireasmă de viață spre viață.”– Căminul adventist, p. 37

De meditat

 • Isus este la curent cu sfera ta de influență. El cunoaște fiecare persoană cu care intri în contact.
 • Vecinii noștri sunt la fel de mult câmpul nostru de misiune ca oamenii din țările îndepărtate. Avem privilegiul de a interacționa cu ei și de a fi o lumină pentru ei.
 • Dar acest lucru trebuie să fie mai mult decât un zâmbet prietenos și conversații ocazionale. Cum vor auzi adevărul dacă nimeni nu le spune și nu le arată?
 • Te vei ruga pentru ocazii de a construi relații de prietenie cu vecinii cu scopul de a da mărturie despre dragostea lui Isus pentru ei?
 • Dacă nu-ți cunoști vecinii, ești dispus să ieși din zona ta de confort și să te prezinți?
 • Ești dispus să te dedici misiunii importante a evanghelizării din cartier?

Motive de laudă

 • Jon R.: Pandemia a adus laolaltă cele trei biserici din districtul nostru, în timp petrecut în rugăciune unită online în fiecare zi în timpul celor 100 de zile de rugăciune. Lăudăm pe Dumnezeu, suntem mai uniți ca niciodată în inimă și în misiune!
 • Jackie N.: Îl laud pe Dumnezeu! Am fost mai mult de 20 de membri ai familiei într-o singură locuință în timpul carantinei, dar pot da mărturie că nu am murit niciodată de foame și nimeni nu s-a îmbolnăvit!
 • Aldo N.: În cele 100 de zile de rugăciune, am învățat să mă rog cu umilință. Drept urmare, Dumnezeu ne-a binecuvântat, iar soția mea, care nu putea avea copii, este acum însărcinată!
 • N.J .: M-am rugat împreună cu mama în fiecare zi la ora 5.00 și la ora 12:00. pentru ca tatăl meu în vârstă de 88 de ani să se împace cu sora mea. Lăudat fie Dumnezeu cei doi s-au vizitat și sunt pe cale de a se împăca!
 • Gloria: Am putut sluji în cartierul meu prin împărtășirea pliantelor cu principiile de sănătate ale lui Dumnezeu. Dumnezeu m-a ajutat să ies din zona mea de confort și acum am o relație cu oamenii din cartierul meu!
Motive de rugăciune  – Duminică, 28 iunie 2020
 • Roagă-te pentru vecini și pentru cartierul tău. Roagă-te pentru întâlniri programate de Dumnezeu ca să te conectezi, să ajuți și să stabilești prietenii cu vecinii pentru a face să strălucească lumina lui Isus în viața lor.
 • Rugați-vă pentru ReNewed Hope Food Pantry din parcul Overland, Kansas. Ei împart mâncare, încurajare și speranță la aproximativ 600 de familii (2.500 – 3.000 de persoane) în fiecare săptămână și au împărțit peste 2.000 de studii biblice și cartea Calea către Hristos în engleză și în spaniolă. Rugați-vă pentru toate depozitele de alimente și pentru serviciile comunitare ale bisericii noastre din întreaga lume.
 • Rugați-vă pentru toți cei care sunt angajați în slujirea online prin intermediul social-media, videoclipuri, aplicații și site-uri web de studiu biblic. Rugați-vă pentru o recoltă bogată!
 • Rugați-vă pentru căsătoriile aflate la un pas de divorț. Cereți lui Dumnezeu să vindece relațiile, rugați-vă pentru iertare și pentru o trezire a unei iubiri ca a Domnului Hristos.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

3 comentarii

 1. Stănescu Rareș

  Suntem o familie care am fost mult binecuvântați prin aceste 100 de zile de rugăciune și laudă. Ne pare rău că se termină. Ați putea trimite mai sus, celor care au coordonat acest proiect, Dorința noastră fierbinte ca să continue să trimită motive de rugăciune și laudă pentru că sunt mulți care doresc să se roage în continuare și să rămână în acest spirit de rugăciune și laudă. Mulțumim din tot sufletul. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

  1. apsurvivor

   Ne bucură interesul dumneavoastră. La sfârșitul celor 100 de zile vă vom ține la curent cu modul în care putem să ne hrănim zilnic sufletele și să fim de folos și celor din jur, care nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Dacă v-ați abonat, veți primi orice materialpe care il vom publica pe acest site. Domnul să vă binecuvânteze.

 2. ionbuciuman

  Vecinii constituie una dintre cele mai bune câmpuri misionare. Avem ocazia permanentă de a le face bine și a le câștiga încrederea pentru ca în relația de prietenie să le putem spune ce credem și de ce credem ceea ce credem. Sigur, este și riscul ca ei să fie primi care își dau seama că viața noastră spirituală nu are consistența necesară, dar nu sunt ei de vină pentru aceasta. Prezența și judecata lor ne poate încuraja la o nouă ofensivă spirituală a credinței la care să-i invităm și pe ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *