Ziua 92 – Știm care va fi sfârșitul

De Mark Finley

Unul dintre motivele principale pentru care nu trebuie să trăim vreodată cu teamă, consumați de griji și anxietate este pentru că noi știm cum se va termină povestea. Știm că boala nu va avea ultimul cuvânt: Hristos îl va avea. Știm că fie coronavirusul, fie orice alt virus, dezastru natural, calamitate sau război nuclear nu vor distruge toată viața de pe planeta Pământ. Avem promisiunea revenirii lui Isus. Vedem foamete. Vedem cutremure. Vedem suferința națiunilor. Vedem ascensiunea unui posibil război nuclear. Vedem potențialul dezastrelor nucleare. Vedem schimbările climatice. Vedem epidemii luând viața a mii de oameni.

Vedem aceste lucruri, dar avem o speranță care ne permite să prosperăm în cele mai grele perioade ale vieții. Există un simțământ de încredere care ne trece prin toate pentru că noi am citit ultimele capitole ale Bibliei. Știm cum se termină istoria. În Apocalipsa 21 versetele 4 și 5, Ioan scrie: ”El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.”

Împreună cu apostolul Pavel  așteptăm ”fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor, Isus Hristos.” (Tit 2:13)

Suntem adventiști și nu ne-am uitat moștenirea. Hristos vine iar și vine curând. Dacă ne pierdem vreodată viziunea despre venirea lui Hristos, ne pierdem speranța. Suntem adventiști. Ne uităm dincolo de ceea ce este, spre ceea ce va fi. Ne uităm dincolo de azi către mâine. Ne uităm dincolo de boală la sănătate. Ne uităm dincolo de pandemiile care sunt transportate prin aer către aerul curat unde nu vor mai fi pandemii.

În catastrofele naturale, în continuă creștere, în tulburările politice, incertitudinea economică și pandemiile furioase, vedem semnele venirii Domnului nostru. Deși Dumnezeu nu provoacă aceste dezastre, El are un scop atunci când le permite să se întâmple. El ne cheamă să depindem total, complet, de El. El ne cheamă pe genunchi. El ne cheamă la o viață de rugăciune mai profundă și la o experiență mai bogată de studiu biblic. El ne descoperă că nu există nicio certitudine în lumea în care trăim. Hristos este siguranța noastră. El este certitudinea noastră. El este Mântuitorul, Răscumpărătorul, Eliberatorul , Regele nostru care vine.

Ce face acest virus pe care-l vedem că se răspândește atât de rapid? Ne face să ne venim în fire.

Această lume nu este tot ceea ce există. Hristos îmi vorbește și mie și ție. Viața noastră este fragilă. Fiecare dintre noi trăiește în aceste corpuri fragile din pământ. Dar, dincolo de ceea ce este, există ceva mai bun ce urmează să vină – și aceasta este slava lui Hristos. Există ceva pentru care merită să trăim dincolo de această viață și acesta este Isus Hristos. Permiteți-I să vă umple inima, să vă îndepărteze temerile, să vă întărească hotărârea și să vă pregătiți pentru revenirea Lui curând.

Întrebări de meditat

 • Ți-ai dat seama ce speranță incredibilă avem noi credincioșii adventiști?
 • Vezi cum nimic din această lume nu ne poate doborî, atât timp cât avem ochii fixați asupra Domnului Hristos și a făgăduințelor Sale?
 • Treci prin această pandemie și fiecare zi care va veni, fiind convins pe deplin marea făgăduință a lui Dumnezeu de bucurie, fericire și pace veșnică?

Provocare la cercetarea inimii

Ia-ți astăzi un timp special pentru a găsi toate  versetele din Biblie care indică marea speranță a celei de a Doua Veniri și făgăduințele legate de ceruri noi și un pământul nou. Alege câteva versete pentru a le memora și lasă ca realitatea bunătății și iubirii lui Dumnezeu pentru tine să umple zilele cu speranță, bucurie și asigurare în Isus.

”Și anii veșniciei, în desfășurarea lor, vor aduce descoperiri mai bogate și mai slăvite despre Dumnezeu și despre Hristos. Pe măsură ce crește cunoștința, cresc și dragostea, respectul și fericirea. Cu cât oamenii Îl vor cunoaște pe Dumnezeu mai mult, cu atât mai mare va fi admirația lor față de caracterul Său. Când Isus deschide în fața lor bogățiile mântuirii și realizările uimitoare în lupta cea mare cu Satana, inimile celor mântuiți sunt cuprinse de o devoțiune și mai arzătoare și, cu o bucurie și mai entuziastă, își ating harpele de aur și atunci de zece mii de ori zece mii și mii de mii de glasuri se unesc pentru a înălța coruri puternice de laudă. „Și pe toate făpturile care sunt în cer, pe pământ, sub pământ, pe mare și tot ce se află în aceste locuri, le-am auzit zicând: «A Celui ce șede pe scaunul de domnie, și a Mielului să fie lauda, cinstea, slava și stăpânirea în vecii vecilor!» Apocalipsa 5, 13.Marea luptă s-a sfârșit. Păcatul și păcătoșii nu mai există. Universul întreg este curat. O singură vibrație de armonie și de bucurie străbate prin creațiunea imensă. De la Acela care a creat toate se revarsă viața, lumina și fericirea prin domeniile spațiului fără sfârșit. De la atomul minuscul și până la lumile cele mari, toate lucrurile, însuflețite și neînsuflețite, în frumusețea lor neumbrită și într-o bucurie desăvârșită, declară că Dumnezeu este iubire.” – Tragedia veacurilor, p. 678

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

MOTIVE DE LAUDĂ

 • Diviziunea Asia de Sud-Pacific: Îi mulțumim lui Dumnezeu că prin această inițiativă s-au înregistrat și s-au alăturat peste 5.000 de luptători ai rugăciunii, majoritatea fiind tineri. S-au format rețele de rugăciune și a fost votat și înființat un departament oficial de rugăciune pentru tineret.
 • Departamentul pentru planificarea darurilor si asigurărilor: Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru credincioșia membrilor adventiști de ziua a șaptea în timpul pandemiei 2020. Din 11 martie 2020, membrii credincioși au stabilit peste 1.000.000 de dolari în daruri planificate care sunt și vor asigura fonduri pentru sprijinirea misiunii mondiale a bisericii adventiste de ziua a șaptea.
 • Am primit rapoarte despre sute de botezuri ca rezultat al celor 100 de zile de rugăciune. Lăudăm pe Dumnezeu pentru toată lumea care s-a rugat pentru toate eforturile evanghelice care se desfășoară. Slavă lui Dumnezeu!
 • Un colportor din Tanzania: Dumnezeu a făcut o minune pentru mine în cele 100 de zile de rugăciune. M-am rugat ca Dumnezeu să mă pună în legătură cu cineva pentru a da studii biblice. Două zile mai târziu, o doamnă dintr-un loc situat la mai mult de 7 km distanță, a venit la mine acasă. „Mi-ai vândut câteva cărți, le-am citit și am aflat adevărul. Am venit la tine pentru a putea continua să învăț”, a spus ea. Progresăm cu studiile noastre biblice, iar doamna este gata să-și predea viața lui Isus. Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune!
 • Un necredincios a fost blocat cu o familie adventistă în timpul carantinei. Familia respectivă a participat la cele 100 de zile de rugăciune. Acest tânăr le-a spus că rugăciunea este o pierdere de timp. La scurt timp după aceea a fost declarat pozitiv la COVID-19. El a fost transportat într-un alt loc pentru carantină, unde a experimentat o schimbare a inimii și i-a încurajat pe oameni să se roage precum adventiștii cu care stătuse până atunci. El și toți oamenii de acolo s-au vindecat miraculos. El și o altă persoană au încheiat legământ cu Dumnezeu în botez pe 14 iunie!
Motive de rugăciune – Vineri, 26  iunie 2020
 • Rugați-vă pentru Lennox. Este un băiat de șase ani. Nu are ligamente stabile în corp. Cristalinul ochiului este instabil și s-ar putea să orbească. Are gigantism, sindrom inflamator mars și inima mărită. Rugați-vă pentru toți copiii bolnavi din întreaga lume.
 • Rugați-vă pentru India de Nord-Est și alte părți ale lumii în care cazurile COVID-19 cresc din nou.
 • Rugați-vă pentru copiii familiilor adventiste care și-au pierdut drumul sau se află într-o stare de confuzie și rebeliune.
 • Rugați-vă pentru persoanele care se gândesc să intre în lucrare cu normă întreagă. Rugați-vă pentru o claritate a chemării lor și pentru îndepărtarea oricăror obstacole.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  El va șterge orice lacrimă dinlăuntru, pentru că, în același timp, în întunericul de afară este plânsul și scrășnirea dinților. Ochii celor care L-au răstignit Îl vor vedea, dar nu vor avea nici un motiv să se bucure, pentru că va fi prea târziu. El va șterge orice lacrimă din ochii celor care L-au primit acum. Chiar acum tu hotărăști dacă vei fi mângâiat veșni,c sau vei lipsi pentru totdeauna de la nunta Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *