Știm care va fi sfârșitul

De Mark Finley

Unul dintre motivele principale pentru care nu trebuie să trăim vreodată cu teamă, consumați de griji și anxietate este pentru că noi știm cum se va termină povestea. Știm că boala nu va avea ultimul cuvânt: Hristos îl va avea. Știm că fie coronavirusul, fie orice alt virus, dezastru natural, calamitate sau război nuclear nu vor distruge toată viața de pe planeta Pământ. Avem promisiunea revenirii lui Isus. Vedem foamete. Vedem cutremure. Vedem suferința națiunilor. Vedem ascensiunea unui posibil război nuclear. Vedem potențialul dezastrelor nucleare. Vedem schimbările climatice. Vedem epidemii luând viața a mii de oameni.

Vedem aceste lucruri, dar avem o speranță care ne permite să prosperăm în cele mai grele perioade ale vieții. Există un simțământ de încredere care ne trece prin toate pentru că noi am citit ultimele capitole ale Bibliei. Știm cum se termină istoria. În Apocalipsa 21 versetele 4 și 5, Ioan scrie: ”El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.”

Împreună cu apostolul Pavel  așteptăm ”fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor, Isus Hristos.” (Tit 2:13)

Suntem adventiști și nu ne-am uitat moștenirea. Hristos vine iar și vine curând. Dacă ne pierdem vreodată viziunea despre venirea lui Hristos, ne pierdem speranța. Suntem adventiști. Ne uităm dincolo de ceea ce este, spre ceea ce va fi. Ne uităm dincolo de azi către mâine. Ne uităm dincolo de boală la sănătate. Ne uităm dincolo de pandemiile care sunt transportate prin aer către aerul curat unde nu vor mai fi pandemii.

În catastrofele naturale, în continuă creștere, în tulburările politice, incertitudinea economică și pandemiile furioase, vedem semnele venirii Domnului nostru. Deși Dumnezeu nu provoacă aceste dezastre, El are un scop atunci când le permite să se întâmple. El ne cheamă să depindem total, complet, de El. El ne cheamă pe genunchi. El ne cheamă la o viață de rugăciune mai profundă și la o experiență mai bogată de studiu biblic. El ne descoperă că nu există nicio certitudine în lumea în care trăim. Hristos este siguranța noastră. El este certitudinea noastră. El este Mântuitorul, Răscumpărătorul, Eliberatorul , Regele nostru care vine.

Ce face acest virus pe care-l vedem că se răspândește atât de rapid? Ne face să ne venim în fire.

Această lume nu este tot ceea ce există. Hristos îmi vorbește și mie și ție. Viața noastră este fragilă. Fiecare dintre noi trăiește în aceste corpuri fragile din pământ. Dar, dincolo de ceea ce este, există ceva mai bun ce urmează să vină – și aceasta este slava lui Hristos. Există ceva pentru care merită să trăim dincolo de această viață și acesta este Isus Hristos. Permiteți-I să vă umple inima, să vă îndepărteze temerile, să vă întărească hotărârea și să vă pregătiți pentru revenirea Lui curând.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *