Ziua 82 – Cumpătare

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.– Galateni 5:16

Dacă puterea apetitului satisfăcut apăsa cu atâta putere asupra neamului omenesc încât, pentru a-i frânge strânsoarea, Fiul divin al lui Dumnezeu, în locul omului, a fost nevoit să rabde un post de aproape șase săptămâni, ce lucrare stă înaintea creștinului! Cu toate acestea, oricât de mare ar fi lupta, el poate birui. Cu ajutorul acelei puteri divine care a învins cele mai arzătoare ispite pe care le-a putut inventa Satana, și el poate avea un succes total în războiul pe care-l duce împotriva răului și, la sfârșit, va putea să poarte cununa celui biruitor în Împărăția lui Dumnezeu. – Dietă și hrană, p. 167

De meditat

 • Păcatul ne-a perturbat și ne perturbă viața pe toate planurile.
 • Păcatul aduce dezechilibru în viețile noastre și determină ființele umane să ajungă la extreme.
 • În domeniul dietei și stilului de viață, rezultă diverse probleme de sănătate care au efecte negative nu numai asupra noastră, dar și asupra altora.
 • Doar în legătură zilnică cu Duhul Sfânt putem găsi puterea și capacitatea de a deveni cumpătați în toate lucrurile.
 • Vei alege astăzi să-i ceri lui Dumnezeu să te facă în stare să fii cumpătat în alimentație, în folosirea timpului, în consumul mass-media și în stilul tău de viață?
 • Te vei prinde de harul Său și vei avea încredere în capacitatea Lui de a-ți oferi biruința pe măsură ce te bazezi doar pe El?

Motive de laudă

 • Jay W.: „M-am rugat în mod special ca Dumnezeu să deschidă ocazii de conectare cu vecinii mei în această perioadă de pandemie, deoarece nu prea îi cunosc. Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune și am putut să stabilesc o relație cu ei. Știu că El are un plan pentru mântuirea lor! ”
 • La începutul lunii aprilie, Radio Mondial Adventist, în colaborare cu Uniunea Moldova, a organizat întâlniri evanghelistice pe Facebook, YouTube și Zoom. Douăzeci și opt de pastori locali din Moldova au început să difuzeze pe aceste canale mass-media. Drept urmare, avem acum peste 25.500 de nume de persoane cu care ținem legătura și peste 40 de persoane s-au înscris la orele de pregătire pentru botez!
Motive de rugăciune  – Marți, 16 iunie 2020
 • Rugați-vă ca Duhul Sfânt să se dezvolte în voi cumpătare în toate lucrurile, mai ales atunci când vine vorba de apetit, consum de mass-media și somn.
 • Rugați-vă pentru biserica din nordul Ugandei. Mesajul adventist este transmis prin radio, ceea ce este privit de către alte denominațiuni ca un atac. Rugați-vă ca inimile să se topească și mulți să afle adevărul!
 • Rugați-vă pentru slujirea oamenilor străzii din St. Louis, SUA. Rugați-vă ca toți cei implicați în această lucrare să fie o oglindire plină de Duhul lui Isus în timp ce slujesc persoanelor fără adăpost.
 • Rugați-vă pentru un sfârșit al pandemiei COVID-19.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *