Ziua 73 – Duhul adevărului

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească  în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare. El Mă va proslăvi pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi. – Ioan 16:13, 14

”Duhul Sfânt vorbește minții prin Scripturi și le întipărește adevărul în inimă. În felul acesta, demască rătăcirea și o alungă din suflet. Tocmai prin Duhul adevărului, care lucrează prin Cuvântul lui Dumnezeu, Hristos Își supune poporul Său ales.”– Hristos, Lumina Lumii, p. 671

Întrebări de meditat

 • Isus este Adevărul. El este Personificarea Adevărului. Ca Creator, El a definit și a stabilit toată realitatea în perfectă armonie cu caracterul Său de iubire neegoistă.
 • Satana a introdus în lume falsitatea și minciuna, încercând să stabilească o nouă realitate a egoismului, care este într-adevăr doar o iluzie măreață care duce la moarte.
 • Cuvântul lui Dumnezeu ni s-a dat pentru a scăpa de iluziile lui Satana.
 • Duhul Sfânt este Cel care ne poate deschide ochii asupra tuturor adevărurilor Bibliei așa cum sunt ele în Isus. El este Cel care ne poate scoate din iluzii și ne conduce în lumina lui Hristos, Care este Adevărul, Cuvântul făcut trup.
 • Îl vei lăsa pe Duhul Sfânt să-L glorifice pe Isus în viața ta, conducându-te în adevăr prin Cuvântul Său? Îl vei lăsa nu doar să-ți dezvăluie adevărul, ci vrei să-L lași să-ți schimbe inima în armonie cu realitatea lui Dumnezeu de iubire neegoistă?

Motive de laudă

 • Vasantha P.: Din cauza acestei crize, am avut mult timp pentru a citi Scripturile și a lua notițe, pentru a viziona predici, pentru a asculta imnuri. Acest lucru a dus la cele mai fericite momente pe care le-am avut vreodată!
 • Carol D.: Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila și bunătatea Lui. Sunt adventist de ziua a șaptea de 33 de ani și această pandemie este o binecuvântare pentru mine, pentru că nu am recunoscut importanța reformei sanitare. Dumnezeu a lucrat la inima mea. Am ales să devin vegetarian. Dumnezeu să fie slăvit!
Motive de rugăciune  – Duminică, 7 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru bisericile care se luptă să transmită online serviciile divine și au probleme din cauza lipsei de echipamente tehnice și servicii de internet.
 • Rugați-vă pentru credincioșii adventiști din Oman care încearcă să obțină un spațiu în care să se adune pentru închinare după pandemie.
 • Rugați-vă pentru familiile care se luptă cu oprimarea demonică. Rugați-vă pentru biruință asupra păcatelor care ar putea fi intrarea prin care Satana să vină și să distrugă.
 • Rugați-vă pentru o casă adventistă pentru femeile fără adăpost din Leipzig, Germania. De peste 25 de ani, această misiune a servit și a sprijinit cam 2.000 de femei. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să continue să asigure cele necesare pentru această slujire, aducând speranță și vindecare celor care au cea mai mare nevoie de ea.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Adevărul este o noțiune foarte pretențioasă. Noi oamenii putem cunoașten adevărul doar într-o măsură limitată, îar această cunoaștere este influențată de o serie întreagă de elemente care țin de preferințe și structura de personalitate. Acestă limitare a cunoașterii personale nu limitează totuși accesul la mântuire. Fiecare dintre noi poate cunoaște suficient adevăr pentru ca mântuirea personală să fie garantată. Dar adevărul este mult mai extins și mai profund decât această cunoaștere necesară pentru mântuire. Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt cunosc însă adevărul în mod exhaustiv și complet în toată profunzimea lui. Duhul Sfânt este specializat în a ne furniza toate informațiile de care avem nevoie pentru a crede și pentru a transmite credința și altora. Veșniciile vor fi binecuvântate cu aprofundarea adevărului la cote pe măsura planului lui Dumnezeu pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *