Ziua 35 – Rugați-vă pentru harul Său

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine.  De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. 2 Corinteni 12: 9-10.

”Dumnezeu va face lucruri mari pentru aceia care se încred în El. Cauza pentru care poporul Lui nu are o putere mai mare este faptul că se încrede prea mult în propria înțelepciune și nu-I dă prilej Domnului să-Și desfășoare puterea în favoarea lui. Dumnezeu îi va ajuta în orice nevoie pe copiii Săi credincioși, dacă aceștia își vor pune deplina încredere în El și-L vor asculta cu credincioșie.” Patriarhi și profeți, p. 493

Întrebări de meditat

 • În timp ce meditezi la Evrei 4:12, cum vezi Cuvântul lui Dumnezeu străpungându-ți inima?
 • Te-ai simțit condamnat de ceva ce ai citit recent în Cuvântul lui Dumnezeu?
 • Ai acționat după convingerea ta sau ai dat deoparte îndemnurile Duhului Sfânt?
 • Împărtășește-ți gândurile cu cineva.
 • Apoi rugați-vă ca noi, ca popor, nu doar să auzim și să iubim Cuvântul, ci și să și căutăm să trăim conform Cuvântului.

MOTIVE DE LAUDĂ:  Lăudăm Domnul pentru numeroasele videoclipuri, predici, seminarii de sănătate și alte resurse care au fost împărtășite de poporul lui Dumnezeu în ultimele câteva săptămâni. Aceste resurse frumoase și inspirate de Duhul Sfânt binecuvântează literalmente mii de oameni. În mijlocul crizei, oamenii lui Dumnezeu strălucesc pentru slava Lui.

Motive de rugăciune – Joi, 30 aprilie 2020
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să onoreze făgăduința din Psalmul 91: 7, „o mie să cadă alături de tine… dar de tine nu se va apropia.”
 • Rugați-vă pentru departamentul adventist de capelani, deoarece ei lucrează pentru a-i mângâia și ridica pe cei care se luptă și sunt în nevoie.
 • Rugați-vă pentru cei din Orientul Mijlociu și Asia care sunt persecutați pentru credința lor. Rugați-vă să rămână puternici și să arate persecutorilor lor, dragostea lui Isus.
 • Continuați să vă rugați pentru noile planuri organizate pentru sesiunea reprogramată a Conferinței Generale, care va avea loc pe 20-25 mai 2021, în Indianapolis. Rugați-vă ca sesiunea să cuprindă planuri spirituale, axate pe misiune și ca Duhul Sfânt să fie în control deplin.
 • Rugați-vă cu stăruință pentru ca Ploaia Târzie să se reverse asupra bisericii, pentru ca solia mântuirii să meargă în colțurile îndepărtate ale pământului și Isus să poată reveni.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
 • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *