Ziua 24 – În temere de Cuvântul Său

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Niște voievozi mă prigonesc fără temei, dar inima mea nu tremură decât de cuvintele Tale. Mă bucur de Cuvântul Tău, ca cel ce găsește o mare pradă. Psalm 119:161-162

”Biblia este glasul lui Dumnezeu, care ne vorbește tot atât de sigur ca și când l-am auzi cu urechile noastre. Dacă ne-am da seama de lucrul acesta, cu ce temere am deschide Cuvântul lui Dumnezeu și cu ce sârguință am cerceta preceptele lui! Citirea și contemplarea Scripturilor ar fi considerată ca o audiență la Cel Veșnic.” A Call to Stand Apart, p. 69

Întrebări de meditat

Ai citit vreodată un verset din Biblie gândindu-te: ”Acesta a fost scris pentru mine! De unde știa Dumnezeu ce aveam nevoie astăzi?”

Pe măsură ce ziua de azi va trece, gândește-te la toate motivele pentru care te poți bucura din cauza Cuvântului lui Dumnezeu.

De fapt, de ce nu ai scrie o listă de motive pentru care ești recunoscător pentru Cuvântul lui Dumnezeu?

Începe cu „Îmi place Cuvântul lui Dumnezeu pentru că… (și completați punctele)”. Dacă ai probleme în a identifica aceste lucruri, citește Psalmul 119.

MOTIVE DE LAUDĂ: Lăudăm Domnul că biserica adventistă din Guatemala a găsit o modalitate de a distribui coșuri de mâncare cu orez, fasole, făină de porumb, ulei, sare și zahăr la mii de membri ai bisericii care sunt afectați de această carantină. Aceasta este o dovadă că membrii bisericii doresc să își poarte poverile unul altuia.

Motive de rugăciune – Duminică, 19 aprilie 2020
 • Rugați-vă pentru Africa, care luptă împotriva pandemiei Coronavirus. Rugați-vă pentru membrii bisericii noastre care au probleme din cauza lipsei de îngrijire medicală adecvată. Rugați-vă ca riscul de infectare și deces să nu fie așa cum s-a prevăzut.
 • Rugați-vă pentru miile de grupuri etnice din întreaga lume, care reprezintă 69% din populația pământului, care nu au avut încă o prezentare clară a lui Isus. Rugați-vă pentru noi modalități inovatoare de a ajunge la ele în timpul acestei crize.
 • Rugați-vă pentru un spirit de pocăință și smerenie pentru noi toți cu privire la vremurile în care nu am fost personal credincioși lui Dumnezeu în viața și marturia pe care am dat-o.
 • Rugați-vă pentru o creștere puternică a membrilor bisericii care îl vor sluji pe Dumnezeu iubindu-i pe alții și împărtășind activ adevărul Bibliei cu alții, inclusiv cu cei din alte medii religioase.
 • Rugați-vă pentru fermierii care se luptă să planteze sau să recolteze fără ajutorul obișnuit al muncitorilor zilieri, cărora li s-a interzis să călătorească.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Educația, capitolul 20 – Studierea și predarea Bibliei
 • Nina Atcheson, As Light Lingers: Basking in the Word of God
 • Audiobook: As Light Lingers: Basking in the Word of God (Pentru a asculta capitolul gratuit al fiecărei săptămâni, mergeți: aslightlingers.com)

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Atitudinea noastră față de Cuvânt reflectă atitudinea noastră față de Dumnezeu. Admirația, Adorația, Venerația, Reverența, etc. se îngemănează într-o trăire profundă, binefăcătoare și transformatoare. Aceasta trebuie să devină o practică permanentă, conștientă și vigilentă. Sensul ei de dezvoltare trebuie să fie spre profunzimea relației cu Dumnezeu și nu spre forme bizare de manifesare. Roadele unui asemenea stil de viață spirituală va aduce multă onoare lui Dumnezeu și multă binecuvântare închinătorului în Duh și în Adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *