Ziua 23 – Întăriți de Cuvânt!

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. Psalm 55:22

”Dragii mei colaboratori, nu vă descurajați. Dumnezeu vă pune la încercare credința. Creștinul are întotdeauna un ajutor puternic în Domnul. Când vă opriți din eforturile voastre serioase, deoarece nu puteți obține ajutorul necesar, aruncați-vă povara asupra Domnului. Fiți mulțumiți să o lăsați acolo, siguri că Cel care a promis este credincios. În ce fel și cum ajută Domnul nu știm; dar știm un lucru, Domnul nu va părăsi niciodată pe cei care își pun încrederea în El. Când El va încerca pe deplin pe lucrătorii Săi, El îi va scoate purificați ca aurul curățit prin foc.” Ellen White, Scrisoarea 66, 26 iunie 1901, alin. 29

Întrebări de meditat

 • În ce moduri simți pe Dumnezeu crescând și probându-ți credința?
 • Care sunt unele dintre făgăduințele tale preferate din Biblie, a căror împlinire îți place să o ceri atunci când te lupți?
 • Ca o provocare pentru săptămâna aceasta, de ce nu ați găsi un nou verset biblic care să vă ofere curaj și pe care să îl memorați?
 • Împărtășiți-l apoi cuiva care are nevoie de curaj.

MOTIVE DE LAUDĂ: Lăudăm pe Domnul că proiecțiile timpurii privind rata mortalității masive în Statele Unite ca urmare a COVID-19 sunt reduse destul de dramatic. De asemenea, pandemia continuă să încetinească în toată Europa și se pare că există o lumină la capătul tunelului.

Motive de rugăciune – Sabat, 18 aprilie 2020
 • Rugați-vă pentru profesioniștii din domeniul sănătății din primele linii care continuă să lupte împotriva acestei epidemii. Rugați-vă pentru siguranța sănătății lor față de COVID-19 și pentru siguranța lor fizică față de persoanele iraționale de pe străzi care cred că personalul medical este contaminat.
 • Rugați-vă să existe un echilibru între blocarea întregii lumi acasă și repornirea economiei și activităților la momentul potrivit – de îndată ce este sigur să se facă acest lucru, astfel încât economia și afacerile să nu fie complet distruse.
 • Rugați-vă pentru numeroasele organizații și întreprinderi mici care suferă financiar ca urmare a blocării. Rugați-vă ca oamenii să găsească modalități de a sprijini întreprinderile mici, astfel încât să nu dea faliment.
 • Rugați-vă pentru femeile și copiii aflați în situații periculoase și care au nevoie de protecție. Rugați-vă pentru modalități de a ajunge la cei vulnerabili și slabi din propria comunitate.
 • Rugați-vă pentru cei care lucrează în bănci, magazine alimentare, benzinării și alte afaceri esențiale. Rugați-vă să fie protejați de infectarea cu Coronavirus, deoarece vin în contact cu multe persoane care vin pentru servicii.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Educația, capitolul 20 – Studierea și predarea Bibliei
 • Nina Atcheson, As Light Lingers: Basking in the Word of God
 • Audiobook: As Light Lingers: Basking in the Word of God (Pentru a asculta capitolul gratuit al fiecărei săptămâni, mergeți: aslightlingers.com)

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *