Ziua 11 – Curcubeul asigurării lui Dumnezeu

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Cereți, şi vi se va da; căutați, şi veți găsi; bateți, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; şi celui ce bate, i se deschide” Matei 7: 7, 8.

”Curcubeul ce se află de jur împrejurul tronului este o asigurare că Dumnezeu este credincios, că în El nu este schimbare, nici umbră de mutare. Noi am păcătuit împotriva Lui și nu merităm favoarea Lui; cu toate acestea, chiar El a pus pe buzele noastre această rugăciune: ‚Pentru Numele Tău, nu nesocoti, nu necinsti scaunul de domnie al slavei Tale! Nu uita, nu rupe legământul Tău cu noi.’ Ieremia 14, 21. Când venim la El, mărturisind nevrednicia și păcatul nostru, El S-a legat ca să asculte strigătul nostru. Onoarea tronului Său este legată de împlinirea Cuvântului Său dat nouă.” Parabolele Domnului Hristos, p. 148

Întrebări de meditat

Reflectă asupra celor trei tipuri diferite de rugăciune, așa cum le vedem în Matei 7: 7-8. Care este semnificația curcubeului din jurul tronului lui Dumnezeu? Care este angajamentul lui Dumnezeu față de noi? Care este miza  onoarei tronului Său? Cum îți oferă aceasta încredere astăzi?

Motive de rugăciune – luni, 6 aprilie 2020
  1. Rugați-vă pentru criza de sănătate care este acum în Statele Unite și Europa. Rugați-vă ca profesioniștii medicali să poată obține materialele adecvate care sunt necesare.
  2. Rugați-vă pentru profesioniștii din domeniul sănătății, pentru lucrătorii de la forțele de ordine și pentru personalul serviciilor guvernamentale din Statele Unite și din întreaga lume care au contractat COVID-19 în timp ce se află în prima linie ajutând pe alții. Rugați-vă pentru vindecarea lor.
  3. Rugați-vă pentru cei care trăiesc singuri în timpul acestei pandemii, pentru cei care se luptă cu frica și pentru cei care simt durerea izolării. Rugați-vă să descopere că nu sunt singuri, ci că Isus este chiar alături de ei.
  4. Rugați-vă pentru toate bisericile din regiunea dvs. care au fost sau ar putea fi închise din cauza virusului. Rugați-vă ca adunările să găsească modalități de a rămâne „împreună” prin internet și transmisii în direct în moduri adecvate de „distanțare socială” și ca mulți alții să fie atrași de adevăr din cauza acestei perioade de criză.
  5. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să aprindă o dorință nouă în inimile poporului Său – dorință reînnoită pentru Cuvântul Său, pentru rugăciune și pentru misiune!

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolele 2 și 3
  • Îndepărtează spărturile ”spirituale” din cartea Îndrăznește să ceri mai mult  de Melody Mason

Dacă aveți motive de rugăciune le puteți menționa în comentarii sau în formularul de contact și ne vom ruga împreună pentru voi! 

Traducere: Adina Păltineanu

DESCĂRCAȚI MATERIALELE ACESTEI SĂPTĂMÂNI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *