Ziua 12 – Legământul lui Dumnezeu cu noi

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. 2 Cronici 7:14

”Membrii bisericilor noastre trebuie să fie convertiți, să devină mai preocupați de cele spirituale. Un lanț de credincioși care se roagă stăruitor ar trebui să înconjoare lumea. Să ne rugăm cu toții în umilință. Câțiva vecini se pot aduna împreună să se roage pentru Duhul Sfânt.  Cei care nu pot pleca de acasă, să-și adune copiii și să se unească în a învăța să se roage împreună. Aceștia pot cere împlinirea făgăduinței Mântuitorului: ,Unde sunt adunați doi sau trei în numele Meu, Eu sunt în mijlocul lor’.” The Review and Herald, 3 ianuarie, 1907, par.4

Întrebări de meditat

Bazați pe 2 Cronici 7:14 vedem că Dumnezeu caută o inimă umilită și pocăință. De ce este atât de important un spirit de umilință când ne rugăm? De ce este importantă rugăciunea unită? Cum putem experimenta rugăciunea unită chiar dacă suntem izolați, separați unii de alții?

Motive de rugăciune – marți, 7 aprilie 2020
  1. Rugați-vă să cunoaștem ca biserică ce înseamnă să umbli în umilință înaintea lui Dumnezeu și înaintea celuilalt. Rugați-vă ca El să ne învețe cum să ne rugăm, cum să ne pocăim și ca vindecarea să vină pe măsură ce îl căutăm pe Dumnezeu din toată inima.
  2. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ajute ca popor să înțelegem ce înseamnă să fim mai preocupați de cele spirituale și cum să creăm un lanț de rugăciune în întreaga lume.
  3. Rugați-vă pentru membrii bisericii care trăiesc în Conferința Angliei de Sud, la Londra. Rugați-vă ca în loc ca această pandemie să închidă bisericile, să existe o creștere a bisericii, a consacrării față de Dumnezeu și slujire, precum și punctualitate și consecvență în participare.
  4. Rugați-vă pentru tinerii noștri din toată Europa, să se întoarcă la biserică și pentru ca părinții să fie modele pozitive puternice, prin aducerea copiilor la biserică.
  5. Rugați-vă ca fiecare persoană, indiferent de vârstă, sex, titlul sau statutul oficial să recunoască faptul că trebuie să fie martori și mesageri ai iubirii lui Dumnezeu către o lume pe moarte.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolele 2 și 3
  • Îndepărtează spărturile ”spirituale” din cartea Îndrăznește să ceri mai mult  de Melody Mason

Dacă aveți motive de rugăciune le puteți menționa în comentarii sau în formularul de contact și ne vom ruga împreună pentru voi!

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *