Secretul puterii, 12 ianuarie

Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. Psalm 119:9

Una este să tratăm Biblia ca fiind o carte de învățături morale, pe care să le ascultăm atâta vreme cât se potrivesc cu spiritul timpurilor pe care le trăim și cu poziția pe care o avem în lume, și cu totul altceva e să o privim ca fiind exact ceea ce este de fapt — Cuvântul Dumnezeului celui viu, Cuvântul care este viața noastră, Cuvântul care trebuie să ne modeleze acțiunile, vorbele și gândurile. A aborda Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind orice mai puțin de atât înseamnă a-l respinge.

Cuvântul lui Dumnezeu ne cercetează caracterul și ne analizează motivele. Noi trebuie să citim acest Cuvânt cu inima și mintea deschise pentru a primi impresiile pe care ni le va da Dumnezeu. Nu trebuie să credem că citirea Cuvântului poate realiza ceea ce numai Cel pe care Cuvântul îl dezvăluie, care stă în spatele Cuvântului, poate săvârși. Unii sunt în pericol de a se grăbi să tragă concluzia că deoarece se țin ferm de doctrinele adevărului, sunt de fapt în posesia binecuvântărilor pe care aceste doctrine declară că vor ajunge la cei ce primesc adevărul. Mulți țin caracterul în curtea de afară. Principiile sale sacre nu au o influență care să controleze cuvintele, gândurile, acțiunile.

În aceste primejdioase zile de păcat, când ademenirile către viciu și corupție sunt peste tot, strigătul serios și din inimă al celui tânăr să se înalțe către ceruri: „Cum își va ținea tânărul curată cărarea?” Și urechile sale să fie deschise, iar inima dispusă să asculte instrucția dată în răspunsul: „Îndreptându-se după Cuvântul Tău”. Unica siguranță pentru tinerii acestui veac poluat este să-și pună încrederea în Dumnezeu. Fără ajutor divin ei nu vor fi în stare să stăpânească pasiunile și poftele omenești. În Domnul Hristos se găsește exact ajutorul de care au nevoie.

Adevărul trebuie să ajungă până la adâncurile cele mai profunde ale sufletului și să îndepărteze tot ce nu este asemenea spiritului lui Hristos și golul va fi înlocuit cu atributele caracterului Său care este curat și sfânt și nepătat, pentru ca toate izvoarele inimii să fie ca flori parfumate cu o aromă dulce mirositoare, o aromă de viață spre viață.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *