Pregătește-te să te întâlnești cu Dumnezeul tău – 6 iulie

Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape şi vine în graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnică a Domnului. Ţefania 1:14

Sunt chemată să îndemn bisericile să se trezească din somn. Noi trebuie să ne confruntăm cu inamici invizibili, supranaturali. Trebuie să punem mâna pe toată armătura lui Dumnezeu, pentru ca să fim pregătiți pentru bătăliile  pe care le avem de dat zilnic.

Îi chem pe cei care au primit lumină și cunoștință să se roage în modul cel mai serios și să vină „în ajutorul Domnului, printre oamenii viteji [împotriva dușmanilor puternici (tr. engleză)].” Cine sunt acești dușmani puternici? Sunt puterile care, în zilele lui Daniel, au împiedicat trimișii cerești să convingă pe regele Persiei de lucrarea pe care o avea de făcut.

Lucrarea noastră de a face cunoscută a doua venire a lui Hristos este asemănătoare cel al lui Ioan Botezătorul, înainte mergătorul Domnului Hristos la prima Sa venire. Trebuie să proclamăm lumii solia: „Ziua cea mare a Domnului este aproape. ” „Pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău.”  Trebuie să facem mult mai mult decât am făcut până acum.

Printre noi, ca printre copiii lui Israel, când erau conduși către la Țara Făgăduită, sunt mulți care, dacă nu pot vedea clar fiecare pas înainte, nu se vor mișca la porunca lui Dumnezeu să „meargă înainte.” Ei au doar puțină credință și puțin de spirit de tăgăduire de sine…

În lucrarea lui Dumnezeu este loc pentru toţi cei ce sunt plini de spiritul sacrificiului de sine. Avem o lucrare solemnă înaintea noastră. Dumnezeu cheamă bărbaţi şi femei care sunt dispuşi să se uite pe sine pentru binele altora, să consacre lucrării Sale tot ce au şi sunt. Este nevoie de… oameni care, au o experiență temeinică în lucrarea Domnului, care, atunci când vor întâmpina dificultăţi, să meargă cu tărie înainte, spunând: „Nu vom cădea şi nici nu ne vom descuraja”. Este nevoie de oameni care să întărească şi să consolideze lucrarea pe care alţii încearcă să o facă, nu să demoleze și să încerce să distrugă ceea ce alții încearcă să facă. Este nevoie de bărbați și femei cu care Dumnezeu poate lucra, oameni a căror inimă a fost desțelenită.

Nu avem nevoie de lucrători care trebuie să fie sprijiniţi şi purtaţi de cei ce sunt în credință de multă vreme… Noi vrem lucrători care nu sunt plini de egoism şi de mulţumire de sine….

Satana va coopera întotdeauna cu cei care sunt dispuși să trădeze speranțele sacre. Există trădători, … bărbați care pretind că sunt păzitori ai Sabatului, dar care, în loc să construiască lucrarea, o împiedică criticând și acuzând în mod fals frații lor.

Cât de mulți ar putea face o lucrare nobilă în tăgăduire și sacrificiu de sine, dar sunt absorbiți în lucrurile mici ale vieții! Sunt orbi și nu pot vedea prea departe. Ei fac o lume dintr-un atom și un atom dintr-o lume. Ei au devenit pârâiașe, pentru că nu împărtășesc altora Apa Vieții. – Manuscript 173, 1898.

Devoționalul face parte din cartea ”Reflecting Christ”  de Ellen G. White.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *