Tatăl meu a fost pastor. De fiecare dată când familia noastră se muta într-un alt district, oamenii îl avertizau cu privire la ”scandalagii”. Îi cunoașteți – cei care creează mereu probleme comitetului, bisericii, sau la locul de muncă.

Tatăl meu dădea o atenție deosebită celor supărăcioși, irascibili, dominatori. El căuta părțile bune ale fiecăruia dintre ei și le scotea în evidență în relația cu ei. Îi câștiga astfel pe ”agitați” de partea lui și după aceea ei ar fi făcut aproape orice pentru el. Câteodată tata se mai supăra pe acești oameni, dar era totdeauna gata să se umilească și să-și ceară scuze.

Când el și mama erau chemați în alt district, ”scandalagiii” plângeau că pleacă. Mulți ani mai târziu, când m-am întâlnit cu unii dintre acești membri, mi-au vorbit frumos despre tatăl meu și despre modul în care el a fost o binecuvântare în viața lor.

Cum te descurci când cineva pare să te submineze? Te critică? Cum reacționezi la priviri furioase, la cuvinte aspre și la acțiuni necreștinești? S-ar putea să nu crezi dacă te simți atacat chiar acum, dar rugăciunea funcționează. Chiar lucrează! Roagă-te cum nu te-ai rugat niciodată. Și continuă să te rogi. Nu pot spune asta suficient de mult. Spune-I lui Dumnezeu cum te simți; spune-I cât de mult te doare. Cere-I să-ți schimbe inima, să te ajute să vezi acea persoană așa cum o face El.

Într-o dimineață în timpul meu de rugăciune, mă plângeam lui Dumnezeu despre o anumită persoană în timp ce încercam să citesc din Biblie. Dar nu puteam să mă concentrez. Frustrată, am renunțat la citit și am început să discut deschis cu Dumnezeu. Apoi am citit un verset și părea că Dumnezeu îmi vorbea, cerându-mi să mă rog ca acea persoană să fie binecuvântată. Îmi cerea să-L laud și să-I mulțumesc pentru ei. „Nici vorbă, Doamne. Nu vreau ca acea persoană să fie binecuvântată. Nu vreau ca să arate mai bine decât mine, din punct de vedere spiritual. Și nu sunt recunoscătoare pentru ei.”

În cele din urmă, m-am săturat să mă cert cu Dumnezeu în legătură cu ei și am decis să mă rog pentru persoana respectivă, pentru că știam că este dorința Lui. Deci, am început să mă rog pentru ca acea persoană să fie binecuvântată, cerând lui Dumnezeu să-i binecuvânteze atât din punct de vedere spiritual cât și emoțional. L-am lăudat și I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru ei, chiar dacă nu simțeam că doresc asta. Știi ce s-a întâmplat? Sentimentele mele rănite au dispărut. Dumnezeu mi-a umplut inima cu compasiune și iubire. Da, a fost greu de făcut. Dar atunci am fost eliberată și mi-a adus bucurie cerească. Nu știu de ce mi-e așa de greu să fac ceea ce Dumnezeu vrea să fac, când știu că este așa de uimitor!

Iată ce am învățat:

  • Umilește-te înaintea Domnului. Roagă-te: „Doamne, ajută-mă să înțeleg prin ce a trecut Isus pentru mine când a fost răstignit. Schimbă-mă, ca să-Ți pot cere să ierți pe cel care mă rănește” (vezi Ier. 17: 9).
  • Mulțumește lui Dumnezeu că ți-a îndepărtat sentimentele rănite. S-ar putea să nu simți că durerea a dispărut, dar mulțumește-I anticipat pentru vindecarea inimii tale. Dumnezeu are modalități uimitoare de a vindeca rănile.
  • Roagă-te pentru căi de a-i iubi. Spune-le cuvinte de încurajare. Roagă-te să-i poți vedea cu ochii lui Dumnezeu. Încearcă să vezi cât de grea sau frustrantă trebuie să fie viața pentru ei.
  • Laudă și mulțumește lui Dumnezeu că i-a pus în viața ta. Chiar ajuta când faci acest lucru.

Știți că suntem într-o mare luptă și că Dumnezeu are nevoie disperată de oameni care să fie dispuși să moară ca să-L lase să le modeleze inimile ca să fie asemenea Lui. Apoi Îl vom lăsa pe Isus să iubească prin noi pe alții, chiar și pe vrăjmașii noștri!

Janet Page servește ca asistent al departamentului pentru rugăciune și asociația soțiilor și familiilor pastorilor. Această mărturie a fost mai întâi publicată în The Journal: A Resource for Ministry Spouses, vol. 31, trimestrul 3, 2014.

Traducere: Adina Păltineanu    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *