Dumnezeu a oferit în mod miraculos 4000 euro în Portugalia

O dilemă serioasă a apărut în mod neașteptat într-o vineri dimineață. Arhitectul centrului nostru de sănătate VitaSalus a anunțat că era nevoie urgentă să punem balustrade în jurul mai multor clădiri. „Dacă cineva cade, veți avea probleme”, a avertizat el.

Știam că avea dreptate. VitaSalus – o clinică care funcționează în armonie cu valorile etice, profesionale și spirituale susținute de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – este situată pe un munte de lângă orașul Penela, la aproximativ 185 km nord de capitala Portugaliei, Lisabona.

Arhitectul a evaluat costul total al balustradelor la 8.000 de euro. Dar el a spus că putem plăti doar 4.000 de euro, punând balustrade doar în locurile cele mai periculoase.

M-am întors la directorul nostru financiar. „Avem banii?”, am întrebat. – ”Nici vorbă,” spuse el. „Nu există bani”. Gânduri pline de îngrijorare mi-au umplut mintea. Brusc, m-a izbit o convingere. Este proiectul lui Dumnezeu! „Al cui proiect este acesta?”, m-am gândit. „Nu este al meu. Este proiectul lui Dumnezeu! „

Am împărtășit această convingere cu directorul financiar și cu alți oameni prezenți la întâlnire. „Dumnezeu va furniza mijloacele pentru aceste balustrade”, am spus. „Nu vom pune balustradele peste tot, ci doar acolo unde sunt absolut necesare. Sunteți de acord pășim în credință și să comandăm balustradele?”

Ei au dat din cap că sunt de acord și eu m-am rugat: „Doamne, vom comanda aceste balustrade pentru că sunt cu adevărat necesare.” Am comandat balustradele.

Cinci zile mai târziu, într-o miercuri, am primit un e-mail de la o persoană pe care nu o întâlnisem niciodată. ”Doctore,” scria el, „vreau doar să vă spun că am depus 4000 de euro în contul bancar  al VitaSalus”.

„Lăudat să fie Dumnezeu!” am strigat cu voce tare.

I-am scris un e-mail în care am descris evenimentele din acea vineri dimineață.

El a răspuns imediat. „Doctore, asta confirmă faptul că banii sunt pentru acest proiect”, a scris el. „Vineri dimineață, m-am trezit cu dorința de a ajuta VitaSalus. Nu am fost niciodată acolo, dar  am avut acel sentiment că trebuie să fac acest lucru. Totuși, nu eram sigur dacă soția mea ar fi fost de acord cu mine, așa că am făcut o scurtă rugăciune: «Doamne, dacă aceasta este voia Ta, pune aceeași dorință în inima soției mele.» Imediat după ce m-am rugat, soția mea a venit în biroul meu și mi-a zis: «Dragă, știi proiectul acela din Penela? Cred că ar trebui să îi ajutăm.» Nu mi-am putut crede urechilor și am întrebat-o: «Cât crezi că ar trebui să dăm?»«Cred că 4000 de euro ar fi bine», a spus ea.”

Ce lecție pentru mine! Dacă ne-am fi oprit activitatea la VitaSalus pentru că ne lipseau fondurile, am fi pierdut o mare binecuvântare adusă prin încrederea în Dumnezeu. Nu era vorba despre balustrade. Era vorba despre faptul că Dumnezeu ne-a arătat cum poate fi împlinită lucrarea Sa atunci când avem încredere în El.

Am deschis VitaSalus deoarece cofondatorul Bisericii Adventiste, Ellen White, a scris că adventiștii ar trebui să înființeze astfel de „centre de influență” în afara orașelor mari din întreaga lume pentru a oferi bolnavilor ușurarea suferințelor fizice și, de asemenea, ajutor spiritual. Am tratat aproximativ 250 de persoane din 2014 încoace și cel puțin cinci persoane au fost botezate. Suntem acum în  procesul de a căuta să extindem acest centru și de a deschide centre similare de sănătate și în alte locuri.

Dacă Domnul spune că ar trebui deschise centre de sănătate pe lângă fiecare oraș mare, trebuie doar să avem încredere în El și El va face totul posibil. El cunoaște orașele. Balustradele m-au învățat că ar trebui să facem planuri cu atenție și apoi să spunem: „Doamne, dacă acestea sunt planurile Tale, acum rămâne doar ca Tu să asiguri cele necesare.”

Dr. Viriato Ferreira este directorul Centrului de Sănătate VitaSalus din Penela, Portugalia, și director adjunct onorific al departamentului de sănătate al bisericii adventiste mondiale.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *