Cuvântul Domnului este tare și plin de putere – 7 aprilie

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri. Evrei 4:12

Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie hrana noastră spirituală. ” Eu sunt Pâinea vieţii.” (Ioan 6:48), a spus Hristos … Lumea pierde din lipsă de adevărul curat și pur. Hristos este adevărul. Cuvintele Lui sunt adevăr și au o semnificație mai profundă decât apare la suprafață. Au o valoare dincolo de aspectul lor neprefăcut. Mințile care sunt însuflețite de Duhul Sfânt vor descoperi valoarea acestor cuvinte. Când ochii noștri vor fi unși cu alifia sfântă pentru ochi, vom putea să fim în stare a detecta pietrele prețioase ale adevărului, chiar dacă ele pot fi îngropate adânc.

Adevărul este delicat, rafinat, elevat. Când [adevărul] modelează caracterul, sufletul crește sub influența sa divină. În fiecare zi adevărul trebuie să fie primit în inimă. Astfel noi mâncăm cuvintele lui Hristos, pe care El le declară a fi duh și viață. Acceptarea adevărului va face pe fiecare primitor un copil al lui Dumnezeu, un moștenitor al cerului. Adevărul care este prețuit inimă nu este o literă rece, moartă, ci o putere vie.

Adevărul este sacru, divin. Este mai tare și mai puternic decât orice altceva în formarea unui caracter după asemănarea lui Hristos. În el există plinătatea bucuriei. Când este prețuită în inimă, dragostea lui Hristos este preferată față de iubirea oricărei ființe omenești. Acesta este creștinismul. Aceasta este dragostea lui Dumnezeu în suflet. Astfel, adevărul curat și pur ocupă cetățuia ființei. Sunt împlinite cuvintele: ” Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou „. În viața celui care trăiește și lucrează sub influența înviorătoare a adevărului există noblețe ….

Mulți care se presupune a fi convertiți nu vor suporta stresul încercării și ispitei … Ei nu au o profunzime a experienței spirituale. Ei nu aplică adevărul inimii și conștiinței … Există lipsa unei evlavii curate; și această lipsă îi face slabi în armata Domnului, când ar putea fi giganți dacă ar fi fost dispuși să fie cu adevărat convertiți ….

Trăim în vremuri periculoase. Vă spun, în frică de Dumnezeu, că adevărata înțelegere a Scripturilor este necesară pentru dezvoltarea morală corectă a caracterelor noastre. Când mintea și inima sunt controlate de Duhul Sfânt, când eul este mort, adevărul este capabil de creștere și dezvoltare constantă. Când adevărul șa cum este el în Isus modelează caracterele noastre, atunci va fi cu adevărat adevăr. Pe măsură ce este contemplat de credincios, va crește mai clar, strălucind cu  frumusețea lui originală. El  va crește în valoare, însuflețind și înviorând mintea … El ne va înălța aspirațiile, ceea ce ne va permite să ajungem la standardul perfect al sfințeniei. – The Review and Herald, 14 februarie 1899.

Devoționalul este din cartea ”Reflecting Christ”.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *