Salvarea din mina de aur

Biserica dintr-o casă dintr-una din țările închise vestirii Evangheliei nu experimentase o creștere prea mare, așa încât conducătorul de district a vizitat membrii și i-a încurajat să postească și să se roage pentru suflete. În această țară comunistă membrii bisericii înfruntă interogatorii, amenzi și sunt hărțuiți de poliție dacă sunt prinși dând mărturie, de unde și ezitarea lor de a se angaja în evanghelizare publică. Dar s-au adunat împreună și s-au rugat pentru Duhul Sfânt, pentru iubire de oameni și pentru curaj de a ieși și a împărtăși credința lor.

În următorul Sabat după-amiază au împânzit o zonă cu predici pe DVD. Diu* s-a oprit să vorbească cu o doamnă care vindea carne pe marginea drumului. Doamna a întrebat-o: ”Ești căsătorită?” ”Nu,” a răspuns Diu zâmbind. ”Sunt necăsătorită deocamdată, dar nu sunt singură. Iubesc atât de mult pe Isus, încât am senzația că într-un fel sunt căsătorită cu El,” a spus ea. Doamna s-a mirat mult! Nimeni nu-i vorbise vreodată despre Isus. Deodată a izbucnit în lacrimi. Era rândul lui Diu să fie mirată. ”Ce s-a întâmplat?” a întrebat  cu gingășie, venind mai aproape de ea.

”E vorba de fiul meu, Tuan*” a spus printre sughițuri. ”A dispărut acum doi ani și nu am idee unde este sau ce s-a întâmplat cu el. Era în armată. Am întrebat de la sergent în sus, până la comandantul suprem, dar nimeni nu are un răspuns.” Diu și-a dat seama că această mamă fără speranță, cu inima zdrobită, avea nevoie de o minune. A asigurat-o că se va ruga împreună cu toată biserica pentru fiul ei.

Și ei au făcut așa cum promisese ea. S-au adunat pentru post și rugăciune unită. Dumnezeu a auzit și a răspuns rugăciunilor lor stăruitoare pentru că LUI ÎI PLAC misiunile de salvare. Această acțiune nu era prea grea pentru Cel ce trimisese pe Fiul Său în cea mai mare misiune de salvare.

În cea de a șaptea noapte de rugăciune, Dumnezeu a trimis un înger jos, într-o cameră întunecată, într-o  mină de aur de la graniță, acolo unde o bandă de mafioți îl ținea prizonier pe Tuan. Un somn supranatural a cuprins pe soldații de gardă. Îngerul l-a apucat pe Tuan de mână și l-a condus afară spre libertate. Deși Tuan încercase să scape în trecut și fusese torturat drept pedeapsă, nu îi era frică deloc, acum când plecase din nou.

Arătându-i lui Tuan pe ce drum să meargă, îngerul spuse: ”Aleargă!” Tuan a alergat prin pădure, în lumina lunii, să-și scape viața. Pe când răsărea soarele, a făcut din mână unui autobuz. ”Nu am nici un ban, dar vrei să mă iei și pe mine?” a întrebat disperat. ”Urcă!” i-a spus șoferul. Și l-a adus până în orașul în care locuia. Acolo, un străin amabil l-a lăsat să dea un telefon important. Și-a sunat mama.

Pot să-mi imaginez bucuria simțită de mama lui Tuan când a auzit la telefon vocea fiului ei. Ce întâlnire minunată! Tuan a stat ascuns în casă o lună întreagă. Îi era frică să meargă afară. Și a petrecut acest timp încercând să cunoască mai multe despre Salvatorul său, Isus, prin studiile biblice pe care Diu le-a dat lui și mamei sale. Acum ei sunt credincioși practicanți. Trei vecini, care au fost martorii acestei minuni uimitoare, vin și ei în fiecare Sabat și studiază pentru a fi botezați.

Această experiență m-a făcut să mă gândesc la cât de mulți sunt  prinși într-o mină de aur, ca să spunem așa, prizonieri ai problemelor maritale, ai disperării, luptând cu probleme de sănătate sau poate cu bogății și succes. Mulți nu văd nici o cale de scăpare din situația actuală. Cu toate acestea, Dumnezeu are un plan special pentru salvarea fiecăruia. Începe atunci când strigăm către El, pentru că lui Îi place să răspundă rugăciunilor care vin dintr-o inimă în nevoie.

Julia OCarey este director al Asociației pentru cei persecutați și pentru Asia de sud-est.

* Nu sunt nume reale.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *