Rugăciunile unui pastor duc la botez în închisoare

Amina este închisă pentru cinci ani în una din țările Diviziunii Africii Centrale și de Est. Ea a fost arestată în drum spre India, acolo unde plănuise împreună cu alții plănuiau să arunce în aer o clădire uriașă. Amina fusese îndoctrinată de către liderii musulmani, că care au învățat-o că dacă înlătura răul, va obține neprihănirea și va trăi în paradis. Prin harul lui Dumnezeu și vizitele persistente ale unui pastor adventist, Amina și-a predat viața lui Dumnezeu în timp ce era în închisoare. Datorită naturii crimei de care se făcea vinovată, Amina era deținută într-o celulă izolată. Ofițerul care răspundea de închisoare  aranjase ca pastorul să vină în calitate de consilier al Aminei.

Inițial, Amina s-a împotrivit acestor vizite, dar cu timpul a acceptat pentru că întâlnirile se țineau afară și chiar avea nevoie de soare. Cu toate acestea, prima  dată când pastorul a întrebat-o dacă se poate ruga pentru ea, Amina a refuzat. I-a spus pastorului că mai bine s-ar ruga pentru el. Pastorul s-a rugat oricum pentru ea și a continuat să se roage. După câteva întâlniri pastorul a fost nevoit să plece din localitate pentru câteva săptămâni. Atunci și-a dat seama Amina că îi lipseau vizitele pastorului. Când acesta nu s-a întors atunci când ea se așteptase, Amina a început să citească Biblia pe care i-o lăsase.

Câteva luni mai târziu, biserica adventistă a organizat o adunare de tabără la închisoare și Amina a fost invitată. Din dorința de a socializa a participat la întruniri și, spre propria ei surpriză, atunci când pastorul a adresat invitația ascultătorilor, a ieșit în față, spunând că vrea sa-și predea viața lui Isus. La puțin timp după aceea a fost botezată.

Amina a mărturisit că nu înțelege cum în timpul sesiunilor de consiliere, și-a pierdut interesul pentru viața de rugăciune islamică. Dar nu le ducea dorul. Ea crede că Dumnezeu a adus-o în închisoare ca să-i descopere adevărul și acum este nerăbdătoare să povestească și prietenilor ei. ”Când voi ieși din închisoare, voi cheltui tot ce am ca să ajung la ei,” a mărturisit ea. ”Laud pe Dumnezeu pentru pastorul adventist care s-a rugat în mod constant pentru mine și m-a vizitat atunci când aveam mare nevoie.”

Philip Baptiste, este asistent special al președintelui Diviziunii Africii Centrale și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.