Rugăciunile unui pastor duc la botez în închisoare

Amina este închisă pentru cinci ani în una din țările Diviziunii Africii Centrale și de Est. Ea a fost arestată în drum spre India, acolo unde plănuise împreună cu alții plănuiau să arunce în aer o clădire uriașă. Amina fusese îndoctrinată de către liderii musulmani, că care au învățat-o că dacă înlătura răul, va obține neprihănirea și va trăi în paradis. Prin harul lui Dumnezeu și vizitele persistente ale unui pastor adventist, Amina și-a predat viața lui Dumnezeu în timp ce era în închisoare. Datorită naturii crimei de care se făcea vinovată, Amina era deținută într-o celulă izolată. Ofițerul care răspundea de închisoare  aranjase ca pastorul să vină în calitate de consilier al Aminei.

Inițial, Amina s-a împotrivit acestor vizite, dar cu timpul a acceptat pentru că întâlnirile se țineau afară și chiar avea nevoie de soare. Cu toate acestea, prima  dată când pastorul a întrebat-o dacă se poate ruga pentru ea, Amina a refuzat. I-a spus pastorului că mai bine s-ar ruga pentru el. Pastorul s-a rugat oricum pentru ea și a continuat să se roage. După câteva întâlniri pastorul a fost nevoit să plece din localitate pentru câteva săptămâni. Atunci și-a dat seama Amina că îi lipseau vizitele pastorului. Când acesta nu s-a întors atunci când ea se așteptase, Amina a început să citească Biblia pe care i-o lăsase.

Câteva luni mai târziu, biserica adventistă a organizat o adunare de tabără la închisoare și Amina a fost invitată. Din dorința de a socializa a participat la întruniri și, spre propria ei surpriză, atunci când pastorul a adresat invitația ascultătorilor, a ieșit în față, spunând că vrea sa-și predea viața lui Isus. La puțin timp după aceea a fost botezată.

Amina a mărturisit că nu înțelege cum în timpul sesiunilor de consiliere, și-a pierdut interesul pentru viața de rugăciune islamică. Dar nu le ducea dorul. Ea crede că Dumnezeu a adus-o în închisoare ca să-i descopere adevărul și acum este nerăbdătoare să povestească și prietenilor ei. ”Când voi ieși din închisoare, voi cheltui tot ce am ca să ajung la ei,” a mărturisit ea. ”Laud pe Dumnezeu pentru pastorul adventist care s-a rugat în mod constant pentru mine și m-a vizitat atunci când aveam mare nevoie.”

Philip Baptiste, este asistent special al președintelui Diviziunii Africii Centrale și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *