Când un musulman reprogramează un examen din Sabat

Camila a visat să devină medic misionar. A studiat medicina timp de șapte ani. La scurt timp după absolvire, s-a mutat împreună cu soțul ei, Mateo, în Orientul Mijlociu. A găsi un serviciu s-a dovedit a fi un lucru dificil. Au apărut obstacole după obstacole împiedecând-o să fie angajată de un spital. Situația părea imposibilă. Camila mai avea o opțiune: să se înscrie la un curs de specializare. Dar, mai întâi trebuia să dea un examen de echivalare a studiilor, examen care era programat doar sâmbăta. Camila a hotărât să se adreseze autorităților și le-a trimis un email explicând că ea respecta Sabatul biblic al zilei a șaptea. Emailul primit spunea: ”Nu”.

Tinerii căsătoriți s-au descurajat mult. Timp de doi ani au luptat să găsească o cale să găsească de lucru. S-au întrebat de ce Camila a studiat medicina și de ce ei au călătorit într-o țară străină cu un sistem de sănătate în care pătrunzi atât de greu.

La începutul lunii februarie 2017, Camila și Mateo au decis sa-și ia o lună în care să nu mai caute de lucru, ci să studieze relatarea ultimei săptămâni din viața lui Isus.pe când studiau viața Domnului Isus  din ultimele zile, inimile lor au început să se schimbe. Încetul cu încetul au pus la picioarele  Sale visele temerile și păcatele lor. Era o experiență care îți schimbă viața.

Ceva mai târziu, în decursul aceleiași luni, au citit relatarea morții și învierii lui Lazăr. Când Marta și exprimat necredința privind învierea fratelui ei, Isus i-a răspuns cu cuvinte ce au străpuns adânc inimile cititorilor. Isus i-a zis: „Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?” (Ioan 11:40).

”Minunea s-a petrecut atunci când oamenii au îndepărtat piatra necredinței de la mormânt,” și-a spus Camila.

Într-o clipă, Camila și Mateo au recunoscut lipsa lor de credință și au cerut iertare lui Dumnezeu. Ridicându-se de pe genunchi, Camila a scris persoanei care răspundea de acest examen, cerându-i să-i permită să dea examenul după apusul soarelui în ultima zi de examen. I-a explicat că ea trăia învățăturile Vechiului și Noului Testament (Tawrah și Injeel) și credea că Sabatul este singura zi de închinare.

După ce a trimis emailul, Camila a mai făcut un pas prin credință. S-a înscris la examen. A cerut prietenilor și personalului de la sediul Uniunii Bisericii Adventiste din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, din Beirut, Liban, să se roage.

În curând Camila a primit răspunsul prin email. Spunea astfel: ”Stimată dr. Camila, Înțeleg foarte bine situația dumneavoastră, iar noi, musulmanii, tolerăm și respectăm credința fiecăruia. Am cerut celor de la centrul de examinare să va primească la examen, sâmbătă, imediat după apusul soarelui.” Pentru o țară  musulmană aceasta era o adevărată minune.

”Am început să plângem de bucurie și fericire, lăudând pe Dumnezeul nostru Atotputernic” spuse Camila. ”El era gata să facă o minune dacă noi eram gata să mutăm piatra necredinței noastre. Într-o oră, Dumnezeu a rezolvat o problemă pe care noi nu reușisem să o rezolvăm în doi ani.”

Într-o săptămână Camila a intrat în sala de examen. Avea trei ore pentru a răspunde la 120 de întrebări din subiectele pe care le studiase timp de șapte ani de medicină. Patru zile mai târziu, Camila a primit rezultatele. Trecuse examenul – o altă minune a lui Dumnezeu!

Camila încă nu știe care sunt planurile lui Dumnezeu, dar spune plină de încredere: ”Cum pot uita ceea ce Isus a făcut deja pentru mine? Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu? ”

De Melanie Wixwat, redactor știri al Uniunii Orientului Mijlociu și Africii de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *