Când s-a rugat președintele

Acum câteva zile participam la o întâlnire de rugăciune împreună cu alți lideri din conferința noastră.

Așa cum se întâmplă adesea, președintele conferinței era împreună cu noi.

Era un timp intens de mijlocire, dar ni s-a pus tuturor un nod în gât când președintele a început să se roage. Cu o pasiune pe care nu cred că am mai auzit-o vreodată de la el, a strigat către Dumnezeu: ”O, Dumnezeule, arată-ne Te rugăm cum să facem fiecare biserică din câmpul nostru, o casă de rugăciune!”

Isus Însuși a declarat care ar trebui să fie numele nostru, identitatea noastră. Oricât de importantă ar fi predicarea, El n-a numit niciodată biserica ”o casă de predicare”. Oricât de importantă este muzica, El n-a numit niciodată biserica ”o casă a muzicii”. Isus a spus: ”Casa Mea se va chema o casă de rugăciune” (Matei 21:13).

Cuvintele președintelui ne urmăreau în timp ce ne rugam. Am putut simți o creștere a intensității  în decursul timpului de rugăciune. Am perceput că Dumnezeu dorea să ne spună ceva important, că se năștea un vis, prindea viață o viziune. Fiecare biserică o casă de rugăciune.

Ce-ar fi dacă…

Ce-ar fi dacă, oamenii care trec pe lângă clădirea bisericii într-o miercuri seara, ar avea simțământul deosebit că ceva de importanță veșnică se petrece înăuntru?

Ce-ar fi dacă, atunci când o vecină are de înfruntat o criză, una dintre noi ciocăne la ușa ei și o întreabă dacă ne putem ruga pentru ea?

Ce-ar fi dacă, atunci când începe un nou an școlar, invităm părinții și profesorii din vecinătate pentru un timp special de rugăciune pentru școlile publice?

Ce-ar fi dacă, la întâlnirile comitetului bisericii, se ia decizia ca ei să petreacă tot atâta timp în rugăciune cât petrec în discuțiile de pe agendă?

Ce-ar fi dacă serviciul divin de la jumătatea săptămânii, devine din nou o noapte de rugăciune, și o conștientizare atât de profundă a prezenței lui Dumnezeu umple comunitatea încât să avem probleme în a găsi un loc liber să ne așezăm?

Ce-ar fi dacă ar fi biruințe și vindecări, căsătorii reparate, copii recuperați și păcătoși întorși  spre ceruri?

Ce-ar fi dacă…

Credem că Dumnezeu ar fi onorat. De aceea, în timp ce ne îndreptăm spre un nou an, veți începe să vedeți acest apel: HOPE vindecă. HOPE este un acronim în limba engleză pentru: case de rugăciune peste tot. Vă îndemnăm să începeți să cereți lui Dumnezeu să vă arate cum ar arăta acest lucru în zona în care locuiți.

Ruthie Jacobsen, coordonator rugăciune, Diviziunea Nord-Americană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *