Ziua 99 – Nu renunța! Continuă! Suntem aproape acasă!

Pasaj biblic de meditat: 2 Tim. 4:1-8

Verset cheie: “De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” 2 Tim. 4:8

Îmi amintesc că acum câțiva ani am mers într-o tabără biblică în Colorado. Nu mai fusesem în Colorado și nu mă mai săturam de frumusețea munților. De fapt, pot încă să-mi amintesc vederea de pe unul din piscuri pe care l-am urcat într-o dimineață cu un grup. Îți tăia răsuflarea.

Dar, ni se spune că frumusețea care o vedem acum va păli comparată cu ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru noi în veșncie. Nu este minunat? „Chiar şi în viaţa aceasta putem întrezări prezenţa Sa şi putem gusta din bucuriile comuniunii cu cerul; dar nu putem ajunge plinătatea fericirii şi binecuvântărilor Sale decât în Împărăţia lui Dumnezeu. Numai veşnicia poate descoperi destinul măreţ pe care îl poate atinge omul refăcut după chipul lui Dumnezeu” (Patriarhi și profeți, p.602)

Să ajungem pe vârful muntelui, mai ales partea stâncoasă, nu a fost ușor. De fapt prima oară când grupul a urcat, eu nu am rezistat până la capăt. Eram pur și simplu paralizată de frică în timp ce mă uitam în jos la marginile abrupte ce mă înconjurau. Vedeți dumneavoastră, mie îmi este frică de înălțime iar cel rău știa lucrul acesta. În timp ce mergeam spre piscul abrupt, o voce îmi răsuna în ureche: „Nu poți urca! Este prea mult pentru tine. Și chiar dacă ai ajunge sus, probabil vei cădea sau te va sufla vântul.”

Tremuram de frică și m-am oprit plângând. De fapt începusem să mă întorc și să cobor când câțiva prieteni au venit după mine să mă ajute. „Hai că poți! Pășește acolo, acum aici”, m-au încurajat ei. Dragostea și grija lor mi-au înlăturat teama și pas cu pas am ajuns până în vârf. Era minunat! Priveliștea plină de glorie și frumusețe merita fiecare picătură de transpirație și efort făcut pentru a ajunge acolo.

Mi-am amintit cum ne încurajează Dumnezeu pe noi, cum ne susține și ne oferă mângâiere pe calea noastră spre casa cerească. Ne este spus în Evrei 13:5, 6  „Căci El Însuși a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi»”. Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?”

Și în Romani 8:31 ni se spune din nou: „Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”

Drumul noastre prin viață și spre ceruri se aseamănă cu prima mea experiență în munții din Colorado. De-a lungul traseului cu toții vom avea momente în care ne vom îndoi de promisiunile lui Dumnezeu, și vom asculta minciunile îngerului căzut care ne va spune că nu putem merge mai departe, că vom eșua, că deja am dat greș. Dar nu trebuie să ascultăm această voce a îndoielii. Dar noi nu trebuie să ascultăm de glasul îndoielii. Trebuie să continuăm să mergem înainte și în sus cu ochii țintă spre Hristos. Calea spre veșnicie nu este ușoară dar când vom ajunge de partea cealaltă vom realiza că a meritat.

Așa că oricare ar fi încercările tale în zilele ce urmează, adu-ți aminte, Isus este lângă tine. Atâta timp cât te vei ține strâns de El și vei cere susținerea lui, El nu te va dezamăgi. Te va ajuta, te va purta în brațe când vei avea nevoie. Și te va conduce în siguranță acasă!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată iubitor, așa cum ne spune și Biblia, știm că drumul spre casă nu va fi mereu ușor. De fapt, știm că vor fi multe încercări pe drumul spre cer. De aceea avem nevoie de Tine să ne conduci și să ne ajuți să rămânem pe calea îngustă. Ajută-ne, Te rog să ne predăm zilnic, și să păstrăm privirea ațintită spre Tine. Ajută-ne să fim în armonie cu vocea Ta și să nu lăsăm loc sugestiilor de descurajare din partea inamicului. Acoperă-ne, protejează-ne de atacuri până ne vei duce în siguranță acasă. În numele lui Isus, Amin!

De Kat Taylor

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra delegaților și asupra participanților la sesiunea Conferinței Generale, San Antonio, 2015, astfel încât să fie convinși să renunțe la mândrie, vorbire de rău și a cere să fie aleși în anumite poziții; ci mai degrabă să caute în umilință binecuvântarea lui Dumnezeu- cea mai mare onoare a cerului – chiar dacă sunt preferați alții  decât ei.
  2. Rugați-vă ca să tratăm dezacordurile sau or neînțelegerile petrecând și mai mult timp în rugăciune și studierea Cuvântului, așa cum au făcut pionierii noștri.
  3. Rugați-vă ca Evanghelia să ne schimbe și să ne modeleze în mod personal; ca fiecare să avem zilnic o umblare cu Hristos vie și personală, umblare care să se reverse în fiecare acțiune a vieții.
  4. Rugați-vă ca să îndepărtăm egoismul din inimă. Numai Dumnezeu poate să ne dea biruința asupra auto-idolatriei care ne îmbolnăvește.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze mărturiile împărtășite în fiecare zi. Rugați-vă ca aceste mărturii să încurajeze oamenii să trăiască pentru Isus și să atingă inimi pentru Dumnezeu în mod practic și personal.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să pună (sau să păstreze) acei conducători de departament și acei lideri care Îl vor slăvi cel mai mult, promovând misiunea bisericii la sediul Conferinței Generale.
  7. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze echipa  de știri și comunicații  a Conferinței Generale și echipa Adventist Review pentru a raporta ceea ce se petrece în timpul Sesiunii tuturor celor care urmăresc, căutând în același timp să aducă slavă și cinste lui Dumnezeu.
  8. Rugați-vă pentru programele pentru tineret și copii și pentru un interes și un sprijin sporit al tuturor membrilor bisericii și a  conducătorilor în instruirea tinerilor noștri pentru a fi misionari, făcând planuri mai degrabă pentru veșnicie, decât pentru ei înșiși și lume.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducerii și delegaților Diviziunii Asiei și Pacificului de Sud, ca Dumnezeu să le dea înțelepciune pentru deciziile care vor fi luate.
  10. Rugați-vă ca biserica lui Dumnezeu să fie alertă și trează (veghind, rugându-se și studiind Cuvântul lui Dumnezeu) astfel încât să recunoaștem semnele timpului și să ne pregătim pentru criza care va veni în curând.

Piedicile îngrămădite de Satana pe cărarea voastră, deși în aparență de netrecut, ca și dealurile veșnice, vor dispărea în fața cererii credinței. «Nimic nu v-ar fi cu neputință».” Hristos Lumina Lumii, p.431

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *