Ziua 98 – Marți, 30 iunie

Bine, mai bine, cel mai bine?

imagePasaj biblic de meditat: Ps. 27:1-14

Verset cheie: “Un lucru cer dela Domnul, şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului, şi să mă minunez de Templul Lui.” Ps. 27:4

Este un lucru cu care m-am luptat în ultimii ani. Probabil este un lucru cu care v-ați confruntat și voi. Este lupta dintre bine, mai bine și cel mai bine.

Lupta asta afectează multe dintre obiceiurile mele zilnice și alegerile ce țin de stil de viață, dar în primul rând locul unde am simțit că sunt atacată în ultima vreme este mediul social și tehnologia. Și cum aș putea lupta împotriva acestora? Tehnologia oferă multe binecuvântări. Dar acest dar bun care ne permite să ținem ușor legătura cu lumea din jurul nostru, poate deveni foarte ușor cel mai mare inamic al nostru, inamicul care ne oprește de la a ne conecta cu adevărat unii cu alți și cu Dumnezeu, așa cum ar trebui.

Ceva ce ar trebui să recunoaștem cu toții este că lui Satana nu-i pasă dacă toată viața noastră facem alegeri bune. Nu, alegerile bune sunt în regulă și alegerile mai bune la fel, din punctul lui de vedere, atâta timp cât nu facem cele mai bune alegeri. Vedeți dumneavoastră, toate acele clipuri de pe You Tube pe care prietenii noștri le postează despre animale care au fost salvate sau talente incredibile descoperite, momente hilare sau case unice…, în majoritatea acestor filmulețe nu este nimic rău. Dar în timp ce acestea pot fi mai bune decât lucrurile cu care alții își ocupă timpul, realizăm noi oare că aceste lucruri bune, inocente chiar sau chiar acele opțiuni mai bune, ne jefuiesc de cele mai multe ori de ceea ce ar trebui să fie „cea mai bună alegere”? Așa cum un prieten de-al meu obișnuiește să spună: ”Ieși de pe Facebook și adâncește-ți privirea în Cartea Sa.”

Nu contează câte persoane au spus că ”le place” pagina sau postarea ta, sau ți-au complimentat frumusețea sau talentul. Ceea ce contează cu adevărat este ce gândește Dumnezeu. „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă.” (1 Sam.16:7)

Dacă ești un lider ocupat, e posibil ca slăbiciunea ta să nu fie Facebook, dar poate fi un film în avion în timp ce traversezi oceanul sau deschiderea televizorului doar pentru a vedea știrile seara când ajungi la motel. Dar dacă cumva am permis lucrurilor bune sau mai bune ale vieții să ia locul lucrurilor celor foarte bune care să ne ajute să cultivăm o relație intimă cu Domnul nostru Isus Hristos!?

Suntem adventiști de ziua a șaptea, care se presupune că se pregătesc pentru cer! Dar îmi este teamă că simțurile noastre spirituale sunt alterate datorită bombardării constante a televizorului, a internetului și a mediului social online care ne acaparează atenția constant. Putem petrece ore în șir cu aceste lucruri dar avem probleme când e vorba să petrecem câteva minute de calitate în Cuvântul lui Dumnezeu! Este o adevărată luptă să rezistăm câteva minute fără să verificăm telefonul ca să vedem ce mesaje, like-uri, am mai primit. Dar dacă luăm în serios mersul la cer, ceva trebuie să se schimbe în prioritățile noastre și în lucrurile asupra cărora ne concentrăm.

Inspirația ne spune: „Majoritatea celor care susţin că sunt creştini nu sunt conştienţi de tăria spirituală pe care ar putea-o obţine, dacă ar fi la fel de ambiţioşi, zeloşi şi stăruitori în a obţine cunoştinţe despre lucrurile divine, aşa cum sunt în a obţine lucrurile neînsemnate, trecătoare ale acestei vieţi. Masele de oameni care pretind a fi creştini s-au mulţumit cu această pipernicire spirituală. Ei nu au dorinţa de a-şi face un obiectiv din a căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui; iată de ce evlavia este o taină ascunsă pentru ei, pe care ei nu o pot înţelege. Ei nu îl cunosc pe Hristos din proprie experienţă.” (Sfaturi pentru Biserică, p.186)

Bineînțeles, media și rețelele sociale pot fi unelte folosite pentru a face lucruri bune. Îmi păstrez conturile în special pentru că vreau să le folosesc pentru a da mărturie. Dar trebuie să îmi păstrez limitele în jurul lor și să le predau constant lui Dumnezeu, altfel voi ajunge ca ele să mă controleze pe mine în loc ca Dumnezeu să le controleze pe ele. Dacă te lupți cu același lucru, îți sugerez un post de 7 sau 10 zile, post de la rețelele sociale. Petrece timpul conectându-te în modalități mai pline de semnificație cu familia și cei dragi. Petrece timp suplimentar studiind ceva ce vrei să îți clarifici din Biblie. Petrece timp în rugăciune sau memorizând Scriptura. Acestea pot fi ca un sacrificiu și s-ar putea să pară dificile (la urma urmei, să recunoaștem, suntem dependenți față de aceste lucruri mai mult decât ne dorim să recunoaștem) dar, îți promit că dacă vei face acest sacrificiu, îți va schimba viața!

Biblia spune: „Umblaţi dar după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.” (1 Cor. 12:31)

Hristos este acea cale, cea mai bună! El este cel mai bun dar! Căutați-L cât ușa este încă deschisă! El vine curând!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată, în timp ce ne confruntăm cu criza finală, inamicul ne-a dezarmat în mii de feluri. Nu avem putere pentru o bătălie spirituală pentru că ne-am pierdut ținta spirituală, am fost desensibilizați cu privire la lucrurile cu valutare eternă. Iartă-ne! Vrem să ne îndreptăm atenția înapoi la Tine chiar acum. Nu vrem să ne mai mulțumim cu lucruri bune sau mai bune. Vrem ce este cel mai bun! Te vrem pe Tine! Vrem ca atunci când Te vei întoarce să poți spune: „Și pe tine te cunosc, ești copilul Meu!” Ajută-ne Tată. Fii Domnul lucrurilor care caută să ne stăpânească. Fie ca Tu să devii dorința adevărată a inimilor noastre. În numele lui Isus, Amin.

De: Melody Mason

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu, dar știm făgăduința Lui – Zaharia 10:1. (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
  2. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar lucrări ca de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci redeșteptarea spirituală  care ne va da putere pentru a vesti lumii pe Isus.
  3. Rugați-vă ca Dumnezeu să aibă cale liberă să lucreze în timpul Sesiunii Conferinței Generale, iar noi ca popor să nu împiedecăm lucrarea Sa prin îndoială și necredință.
  4. Rugați-vă pentru o înțelegere de către toți membrii a faptului că trăim timpul sfârșitului și solia profetică a lui Dumnezeu trebuie să răsune în toată lumea, fără ezitare.
  5. Rugați-vă pentru un spirit de umilință autentică, o purtare liniștită, asemenea lui Hristos în prezentări și discuții cu iubire și respect pentru toți.
  6. Rugați-vă pentru discuțiile asupra modificărilor propuse pentru a întări cele 28 de Puncte Fundamentale de Credință ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea precum și a reafirma declarația privind Creațiunea.
  7. Rugați-vă pentru delegații care călătoresc spre Texas. Unii au ajuns deja în San Antonio. Rugați-vă ca să rămână puternici și sănătoși, să aibă claritate în gândire în timp ce studiază și se pregătesc.
  8. Rugați-vă pentru toate aspectele tehnice și logistice care apar în decursul programului Conferinței Generale, rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze fiecare detaliu, acum când suntem pe punctul de a începe.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducerii și delegaților Diviziunii Trans-Europene, ca Dumnezeu să le dea înțelepciune pentru deciziile care vor fi luate.
  10. Rugați-vă pentru bisericile din zona San Antonio, care vor crește și se vor extinde cu noii membri care li se vor alătura. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat într-o măsură deosebită asupra pastorilor și conducătorilor din San Antonio.

”Am văzut că, dacă nu primim răspuns imediat la rugăciuni, noi ar trebui să ne menţinem credinţa şi să nu îngăduim descurajarea, căci aceasta ne va despărţi de Dumnezeu. Dacă credinţa noastră şovăie, nu vom primi nimic de la El. Încrederea noastră în Dumnezeu trebuie să fie puternică; şi când vom avea cel mai mult nevoie de aceasta, binecuvântarea va cădea asupra noastră ca un ropot de ploaie.” Mărturii, vol.1, p.121

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *