Ziua 88 – Sabat, 20 iunie

Secretul iubirii de neînfrânt

Day88-300x225Pasaj Biblic de meditat: 1 Ioan 4

Verset cheie: “Noi îl iubim pentru că El ne-a iubit mai întâi.” 1 Ioan 4:19

Statisticile sunt triste. Una din două căsnicii din SUA sfârșește prin divorț. Și realitatea tristă este că acest lucru este la fel de adevărat în dreptul creștinilor care merg cu regularitate la biserică ca și pentru publicul general. Trăim într-o societate în care se duce o luptă crâncenă pentru a găsi unitate de durată.

Dar statisticile oferă și o soluție radicală. Rezultatele unui studiu recent arată că doar 1 din 1153 de căsnicii ajung la divorț în cazul cuplurilor care se roagă împreună zilnic! Asta înseamnă 0.09% comparativ cu 50% din căsniciile a căror cupluri nu se roagă zilnic împreună. Această statistică i-a determinat pe autorii cărții „Copii îmbibați de rugăciune” să ajungă la concluzia că „rugăciunea duce la unitate și intimitate. Devenim apropiați față de persoana căreia ne rugăm, față de persoana pentru care ne rugăm și cu care ne rugăm” (Prayer Saturated Kids, p.33). În esență, dacă ne rugăm împreună acest lucru poate aduce unitate de nezdruncinat în relațiile noastre.

În mod evident, acest lucru nu este ușor. Atunci când am o neînțelegere cu cineva, rar simt nevoia de a mă ruga cu acea persoană. Și totuși am experimentat iar și iar că acest lucru funcționează incredibil în a dărâma barierele și a liniști spiritele.

Îmi amintesc o ocazie în care am văzut clar cât ar fi putut ajuta acest lucru într-o situație  dificilă de lipsă de unitate. Conduceam în lucrare o echipă și aveam dificultăți în a rezolva niște conflicte interpersonale cu  unul din membri echipei. De obicei confruntam persoana pe loc pentru a discuta comportamentul care îl consider problematic. De cele mai multe ori acest lucru a făcut ca acel conflict să se intensifice. Dar într-o anumită ocazie, Dumnezeu m-a condus să îl iau de-o parte pe acest om pentru ca înainte de a vorbi despre problemele existente, să petrec timp în rugăciune cu el. După aceea, am avut cea mai liniștită și productivă conversație pe care am purtat-o vreodată. La final m-a întrebat: „N-am putea clarifica mereu lucrurile în felul acesta?”

În mod clar, ceea ce a scris Ellen White cu mai bine de 100 de ani în urmă este extrem de relevant pentru a găsi unitate în 2015: „Rugăciunea ne uneşte laolaltă unul cu celălalt, şi cu Dumnezeu. Rugăciunea aduce pe Domnul Hristos alături de noi şi dă celui ce stă să cadă, celui apăsat, noi puteri spre a birui lumea, firea şi pe cel rău. Rugăciunea îndepărtează atacurile lui Satana.” (Parabolele Domnului Hristos, p.250)

Rugăciunea este cheia către unitate pentru că ne aduce în legătură cu singura sursă a dragostei! În final iubim cu adevărat datorită dragostei pe care ne-a dat-o El (1 Ioan 4:19).

În această sesiune a Conferinței Generale, când vom discuta despre subiectele sensibile despre care unii cred că vor aduce diviziune între noi, să ne amintim să fim umili și să ne rugăm împreună (în special cu cei cu care avem cele mai mari neînțelegeri). Să ne rugăm pentru unitatea în dragostea pe care numai Hristos ne-o poate da!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată, ne confruntăm cu provocări mari, atât individual cât și ca biserică. Inamicul caută să ne despartă. Ajută-ne să ne amintim că putem găsi unitate numai dacă petrecem timp împreună în cuvântul Tău și în rugăciune. Ajută-ne să ne adunăm împreună în rugăciune cu umilință și dragoste, lăsând de-o parte agenda personală și căutând să o împlinim doar pe a Ta. Te rugăm revarsă Duhul Tău peste noi! Avem nevoie acum mai mult ca niciodată de acest dar în familiile noastre, comunitățile noastre și bisericile noastre. Îți mulțumim că ne tratezi cu atâta dragoste arătându-ne că tot la fel putem iubi și noi pe ceilalți! Amin.

De: Zac Page

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

 1.  Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu pentru Ploaia Târzie, dar știm făgăduința Lui! Să cerem continuu până se va împlini! (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
 2. Rugați-vă ca “Ceea ce ar fi putut fi” în 1901să se petreacă în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.
 3. Rugați-vă pentru ca toți să înțeleagă că trăim timpul sfârșitului și că mesajul profetic al lui Dumnezeu trebuie să răsune cu putere și fără ezitare în lumea întreagă.
 4. Rugați-vă pentru un spirit de umilință autentică, o purtare liniștită, asemenea lui Hristos în toate prezentările din timpul Sesiunii și discuțiile să se poarte cu iubire și respect pentru fiecare.
 5. Rugați-vă pentru discuțiile asupra modificărilor propuse pentru a întări cele 28 de Puncte fundamentale de credință ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea precum și a reafirma declarația privind Creațiunea.
 6. Rugați-vă pentru Neale Schofield, director executiv la Adventist Media Network, în Australia, care va prezenta devoționalul într-o dimineață în timpul Sesiunii.
 7. Rugați-vă ca liderii de program și coordonatorii tuturor întâlnirilor, inclusiv ”sesiunile de lucru” să fie conduși de Duhul, iar toate întrunirile să nu fie doar lucrări, ca de obicei, ci să aibă ca rezultat schimbarea vieții.
 8. Rugați-vă ca delegații, conducătorii și participanții să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
 9. Rugați-vă ca vremea să fie suportabilă și să nu fie prea cald pentru participanții care vor veni și vor pleca pe jos de la dom la moteluri.
 10. Rugați-vă ca bisericile din zona San Antonio să crească și să se extindă cu noi membri care li se vor alătura. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat într-o măsură deosebită asupra acestor pastori și conducători.

”Dacă RĂMÂNEŢI în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se VA da!” Ioan 15:7

Un comentariu

 1. Ema

  Să trăim în liniște și pace. Mulțumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *