Ziua 87 – Vineri, 19 iunie

Să aveți în vedere un lucru

day 87Pasaj biblic de meditat: Efeseni 4:1-7

Verset cheie: “Și căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii.” Efeseni 4:3

Astăzi, în timp ce studiam din Efeseni, mi-am dat seama că mă oprisem asupra unui pasaj pe care îl citeam iar și iar. De fapt Biblia mea a rămas deschisă în același loc toată ziua. “Vă sfătuiesc dar eu, cel întemniţat pentru Domnul, să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o, cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii.” (Efeseni 4:1-3)

Pasajul este atât de simplu și totuși atât de complex. Tu și cu mine suntem chemați, suntem aleși, și Pavel ne aduce aminte că trebuie să ne tratăm unii pe alții exact la fel cum ne-a tratat Hristos pe noi, cu o dragoste mare. Trebuie să păstrăm unitatea noastră cu un spirit de pace. Dar cum arată unitatea atunci când venim din locuri atât de diferite și cu perspective diferite asupra felului în care trebuiesc să fie făcute lucrurile?

Ellen White spune: ”Noi suntem una în credință în adevărurile fundamentale ale Cuvântului lui Dumnezeu. Trebuie să avem în atenție un lucru constant, și acesta este armonia și cooperarea care trebuiesc menținute fără a compromite nici măcar un principiu al adevărului.” Aceasta este un mesaj puternic.

Dar pasajul continuă cu o avertizare: „În timp ce căutați constant după adevăr ca după o comoară ascunsă, aveți grija cum deschideți subiecte noi și conflictuale. Noi avem un mesaj pentru lumea întreagă. Poruncile lui Dumnezeu și mărturia lui Isus Hristos sunt scopul lucrării noastre. Pentru a avea unitate și dragoste unii pentru alții este marea lucrare pe care trebuie să o ducem mai departe astăzi. (Lucrarea pastorală, p.30)

Hmmm. Ce mesaj profund. Câteodată, menținerea dragostei și unității pot părea a nu fi lucruri ușor de realizat. Dar Dumnezeu nu cere de la noi imposibilul. Nu o va face niciodată. El ne cere pur și simplu să ne predăm, ca El să poată lucra imposibilul prin noi. Aceasta este biserica Sa și lucrarea Sa. El își va duce la îndeplinire scopul dacă Îi vom da voie să o facă.

Mă simt umilită la gândul că Dumnezeu a avut încredere în noi, în mine încredințându-ne Duhul Său. Este uimitor cum El este dispus să mă conducă prin cuvântul Său pentru ca să mă poată folosi pentru a conduce pe alții să afle adevărul despre cine este Isus. Fie ca acesta să fie lucrul pe care să ne concentrăm. Fie ca aceasta să fie misiunea noastră. Haideți să fim uniți în dragostea Sa.

Provocarea unei rugăciuni din inimă Tată ceresc, avem nevoie să intervii și să ne ajuți, pentru că nu ne putem ajuta singuri. Suntem la răscruce de drumuri în multe feluri. Avem nevoie de Duhul Tău cel Sfânt să ne conducă și să ne ghideze fiecare acțiune și reacție, să ne conducă gândurile și să ne controleze limbile. Ne rugăm ca prin Duhul Tău să ne dai umilință pentru ca să cultivăm răbdare unii față de alții și să ne tratăm cu înțelegere, ca niciodată înainte. Acea viziune a Ellenei White a ceea „ce ar fi putut fi” să se poată în sfârșit împlini. Ajută-ne Doamne! Avem nevoie de tine cu disperare! În numele lui Isus, Amin!

De Kat Taylor

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident că Dumnezeu lucrează și este prezent în mijlocul poporului Său.
  2. Rugați-vă pentru ca liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiul Bibliei și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  3. Rugați-vă ca muzica de la Conferința Generală să onoreze pe Dumnezeu și să atragă oamenii mai aproape de Isus. Rugați-vă să fie o reflectare a corului cel mare în care ne vom bucura împreună în ceruri.
  4. Rugați-vă pentru Mathilde Frey, fost profesor de exegeză a Vechiului Testament și limbi biblice la seminar și la Institutul Adventist Internațional de Studii Avansate din Filipine, care va prezenta devoționalul într-o dimineață în timpul Sesiunii.
  5. Rugați-vă ca delegații să-și ia timp să studieze, să se roage și să se pregătească din timp pentru discuțiile importante care vor avea loc în timpul Sesiunilor de Lucru, discuții privind hirotonirea și alte subiecte sensibile. Rugați-vă că toți să urmeze în umilință călăuzirea Duhului cu privire la aceste subiecte.
  6. Rugați-vă pentru sănătatea delegaților și participanților în timp ce se pregătesc și călătoresc. Rugați-vă să aibă putere și o minte clară pentru aceste întâlniri.
  7. Rugați-vă pentru 5K Fun Run la care vor participa mulți. Rugați-vă ca Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze acest eveniment la care vom face activitate fizică împreună.
  8. Rugați-vă ca delegații să dea o atenție deosebită alimentației și alegerilor de stil de viață în timpul sesiunii, pentru ca sistemul lor imunitar și gândirea să nu fie compromise în nici un fel pentru multele și importantele decizii care trebuie luate și care vor afecta viitorul bisericii noastre.
  9. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și să aducă slavă lui Dumnezeu.
  10. Rugați-vă ca personalul neadventist care lucrează la Alamodome să simtă dragostea și prezența lui Dumnezeu în toți adventiștii și acest lucru să-i conducă să dorească să cunoască mai mult despre Biblie și adevăr.

”Și nu aveţi, pentru că nu cereţi…Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.” Iacov 4:2, Ioan 16:24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *