Ziua 60 – Sabat, 23 mai

Pentru ca nici unul să nu piară

Day60-300x225Pasaj Biblic de meditat: 2 Petru 3:1-13

Verset cheie: “Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.” 2 Petru 3:9

„De ce, Doamne?” am strigat în rugăciune îngenunchiat lângă pat. Fusese o săptămână dificilă. Eram epuizat de toate emoțiile și suferința fizică pe care o văzusem în jurul meu. „De ce nu poți să pui capăt acestor tuturor acestor suferințe și să vii să ne iei acasă în seara asta?”

Îngenuncheat lângă pat simțeam că toate poverile care le purtam pe umeri erau prea mult. Dintr-o dată Dumnezeu a început să-mi vorbească despre cât de egoiste erau rugăciunile mele. Era ca și cum Dumnezeu mă întreba: „Realizezi tu, Zac, câtă durere este în inima mea știind de aproape suferința, durerea și poverile a peste 7 miliarde de oameni de pe planetă? Realizezi tu că cu fiecare zi prin care venirea Mea este amânată, suferința care Mi-o provoacă acest lucru depășește orice limită a imaginației tale?”

Pe măsură ce meditam la aceste lucruri, gândurile mele s-au îndreptat spre soția mea și mi-am amintit cum mi se rupe inima atunci când este bolnavă sau are o durere. Aș prefera să fiu eu cel suferind decât să o văd pe ea că suferă. Simt acest lucru pentru că o cunosc mai bine și o iubesc mai mult decât pe orice altă ființă umană. Și totuși, gândește-te la faptul că Dumnezeu cunoaște și iubește fiecare ființă umană mult mai mult decât o iubesc eu pe Leah.

Gândiți-vă: El cunoaște pe fiecare și suferă cu fiecare copil flămând, orice sclav sexual, fiecare orfan, fiecare victimă a războiului, cancerului, abuzului sau depresiei. De ce să nu termine cu toate? De ce este El atât de răbdător și îndură totul pentru această lume căzută? Acest lucru se întâmplă deoarece există măcar un suflet prețios, căruia dacă i se dă ocazia se va pocăi și va alege să trăiască cu El pentru totdeauna. Și El nu dorește ca nici măcar un sigur om care ar putea fi salvat, să piară. (2 Petru 3:9)

„Lumea noastră este o imensă leprozerie, scena unei mizerii asupra căreia nu îndrăznim să zăbovim nici măcar cu gândul. Dacă am vedea-o aşa cum este, povara ne-ar fi îngrozitoare. Cu toate acestea, Dumnezeu simte totul. Pentru a distruge păcatul şi rezultatele lui, El L-a dat pe Preaiubitul Său şi a făcut cu putință să stea în puterea noastră, prin cooperarea cu El, să punem capăt acestei scene a nenorocirii. „Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul.“ Matei 24,14.” (Educație, p. 264)

Noi avem ocazia de a diminua durerea pe care o simte inima lui Dumnezeu. Vom acționa noi astăzi? Îi vom permite să ne folosească pentru a grăbi ziua în care, în sfârșit, va putea pune capăt tuturor suferințelor?

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată scump din cer, Îți mulțumim că ai mai răbdat o zi de durere inimaginabilă pentru ca mai mulți oameni să fie salvați. Iar dacă eu eram unul care s-ar fi depărtat, sper că ai ține cerul pe loc încă pentru câteva zile ca să pot fi cu Tine pentru veșnicie. Iartă-ne, ca biserică că ne trăim viața atât de egoist, de indiferenți, nepreocupați de cei din jurul nostru care mor în păcat. Împovărează-ne cu dorința de a vedea pe cei pierduți că ajung să cunoască puterea salvatoare a lui Hristos. Te rugăm, umple-ne pe deplin cu Duhul Sfânt pentru ca să putem fi martorii Tăi. Împuternicește-ne pentru a putea grăbi venirea Ta! Te iubim și vrem să facem tot posibilul pentru a micșora durerea infinită din inima Ta iubitoare. În numele lui Isus, Amin!

Scris de: Zac Page

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă ca inimile noastre să fie pregătite să primească revărsarea ploii târzii și să nu ratăm primirea acestei binecuvântări din cauza unui “ spirit laodicean” sau din cauza compromisului cu păcatul.
  2. Rugați-vă ca Dumnezeu să aibă cale liberă să lucreze în timpul Sesiunii Conferinței Generale, iar noi ca popor să nu împiedecăm lucrarea Sa prin îndoială și necredință.
  3. Rugați-vă ca noi ca popor să știm cum să ne adunăm împreună în unitate chiar și atunci când avem păreri și puncte de vedere diferite.
  4. Rugați-vă ca să tratăm dezacordurile sau  neînțelegerile petrecând și mai mult timp în rugăciune și studierea Cuvântului, așa cum au făcut pionierii noștri.
  5. Rugați-vă ca Evanghelia să ne schimbe și să ne modeleze în mod personal; ca fiecare să avem zilnic o umblare cu Hristos vie și personală, umblare care să se reverse în fiecare acțiune a vieții.
  6. Rugați-vă ca umilința și dragostea unul pentru altul, chiar și în vremuri grele să fie o dovadă pentru toți cei care ne urmăresc, că Hristos este în inimile noastre. Căci Biblia ne spune că suntem ucenicii Lui dacă ne iubim unii pe alții.
  7. Rugați-vă ca lucrările de pe ordinea de zi a Conferinței Generale să fie conduse de Dumnezeu, să decurgă lin și întrunirile să fie conduse eficient și la timp.
  8. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri care vor fi prezenți, ca ei să devină mai convinși despre ceea ce înseamnă să fii un adventist care trăiește în zilele sfârșitului.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare a Duhului Sfânt asupra conducătorilor și  delegaților Diviziunii Asiei și Pacificului de Sud, ca Dumnezeu să le dea înțelepciune pentru hotărârile care trebuie luate.
  10. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să facă o lucrare zilnică în fiecare inimă în timp ce noi ne rugăm pentru conducătorii Conferinței Generale și Sesiunea ce va veni, căci chiar dacă nu ne-am propus să participăm la Sesiune, suntem toți parte a bisericii lui Dumnezeu și fiecare avem un rol foarte important de jucat oriunde ne-am afla!

”Când Duhul Sfânt S-a coborât la ziua Cincizecimii, a fost ca o rafală de vânt puternic. Nu a fost dat în măsură limitată; căci a umplut tot locul unde stăteau ucenicii. La fel ni se va dărui și nouă atunci când inimile noastre vor fi pregătite să-L primească.” The Review and Herald, 10 iunie 1902.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *