Ziua 59 – Vineri, 22 mai

Rugându-ne ca John Knox

Day59-300x199Pasaj Biblic de meditat: Geneza 32:22-30

Verset cheie: “Nu te voi lăsa până nu mă vei binecuvânta.” Gen. 32:26

Cu câțiva ani în urmă mă ocupam de camera de rugăciune la un congres de tineret în Germania. Erau peste 1600 de tineri la întâlnirile de plen, dar părea că nu mulți erau interesați să se roage, în special nu împreună cu alții. În timp ce mă rugam pentru această situație, mi-am amintit de povestirea lui John Knox.

„Dacă am avea interesul pe care John Knox îl avea atunci când pleda înaintea lui Dumnezeu pentru Scoția, am avea succes. El a strigat: ‘Doamne, dă-mi Scoția sau mor.’ Și dacă atunci când ne apucăm de lucru, ne luptăm în rugăciune, spunând: ‘Doamne, trebuie să câștig sufletele acestea; nu voi renunța la luptă’, vom descoperi că Dumnezeu va compensa eforturile noastre.” (Manuscript 14, 1887)

Inspirată de rugăciunea lui Knox, m-am luptat și eu în rugăciune cu Dumnezeu, pentru câteva ore în seara aceea, în timp ce mă rugam: „Doamne, dă-mi Germania sau mor.” Era doar o mică tentativă de a mă prinde prin credință de un Dumnezeu mare. Iar Dumnezeu a răspuns cu credincioșie rugăciunii mele în moduri care au depășit așteptările mele. Nu numai că am văzut mulți oameni depășind frica de a se ruga cu voce tare împreună cu alții chiar în ziua următoare, iar dragostea de rugăciune s-a răspândit, dar doi ani și ceva mai târziu Dumnezeu mi-a dat un soț neamț. A doua parte a felului cum Dumnezeu a răspuns acestei rugăciuni este uimitor, pentru că cu câteva luni înainte de această conferință, am spus unei prietene că nu mă voi putea căsători niciodată cu un neamț. (Din anumite motive eram sigură pe acest lucru!) Așa că Dumnezeu are un simț al umorului unic, pentru că acum eu și soțul meu lucrăm și locuim în Germania. Da, cu adevărat Dumnezeu poate să depășească în abundență orice așteptări, cereri sau gânduri ale noastre. Și El vrea ca noi să-I cerem lucruri mari și să-I punem la încercare Cuvântul!

Inspirația ne spune: „Deoarece Ilie a fost un bărbat cu o mare credinţă, Dumnezeu l-a putut folosi în această criză din istoria lui Israel. În timp ce se ruga, mâna credinţei sale a prins făgăduinţele Cerului şi a stăruit în rugăciune până când cererile sale au fost ascultate. El nu a aşteptat o dovadă deplină că Dumnezeu l-a ascultat, ci a fost gata să se avânte riscând totul la cel mai slab semn al bunăvoinţei divine. Totuşi lucrul pe care el a fost în stare să îl facă prin puterea lui Dumnezeu, pot să îl facă toţi în domeniul lor de activitate în slujba Iui Dumnezeu. O credinţă ca aceasta este necesară în lume astăzi — credinţa care se prinde de făgăduinţele Cuvântului lui Dumnezeu şi nu se lasă până când Cerul nu răspunde.” (Rugăciune, p.138)

Porți tu în inimă o povară pentru sufletele care pier? Vrei să fi mai preocupat de acest lucru? Atunci hai să ne rugăm împreună.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Doamne, venim la Tine pentru că ești singurul care ne poate schimba inimile și ne poate da mai multă dragoste pentru cei pierduți. Ne rugăm pentru revărsarea Duhului Tău cel Sfânt peste biserica noastră și fă-ne dispuși să facem orice e nevoie pentru a vedea suflete câștigate pentru împărăția Ta. Ajută-ne să nu ne fie teamă să facem sacrificii pentru a putea ajunge la copiii Tăi. Învață-ne cum să ne luptăm în rugăciune pentru salvarea celor din jur. Ajută-ne să ne prindem de Tine ca Iacov, Ilie, John Knox și alții care au spus: „Nu te voi lăsa până nu mă vei binecuvânta.” Îți mulțumim pentru exemplul lui Isus care a petrecut întreaga noapte în rugăciune și care a lucrat neobosit pentru a aduce vindecare fizică și spirituală celor ce aveau nevoie de ele. Ajută-ne să Îi urmăm exemplul. În numele lui Isus, Amin.

Scris de Raluca Ril

„În cea mai mare criză din viața lui, Iacov s-a dus de-o parte să se roage. Era umplut de un gând copleșitor – să caute transformarea caracterului. Lucrul pentru care Iacov s-a luptat prin puterea lui, a fost în final obținut prin predare și printr-o credință neclătinată.” (Fii și fiice ale lui Dumnezeu, p.127)

Traducere: Sarah Ștefan

 MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra delegaților și asupra participanților la sesiunea Conferinței Generale, San Antonio, 2015, astfel încât orice invidie, amărăciune, vorbire de rău și greșeli care au fost făcute să fie îndepărtate și Duhul Sfânt să fie revărsat.
  2. Rugați-vă ca această Sesiune a Conferinței Generale să fie unul dintre evenimentele cele mai puternice, mai pline de inspirație și de Duhul Sfânt pe care le-a văzut biserica vreodată.
  3. Rugați-vă ca fiecare participant să nu părăsească sesiunea Conferinței Generale în același mod în care a venit, ci mai degrabă reînviorat și plin de Duhul Sfânt, gata să lucreze pentru Dumnezeu chiar mai intens decât până atunci.
  4. Rugați-vă ca noi ca biserică să recunoaștem urgența și seriozitatea timpurilor pe care le trăim și să ne facem fiecare partea de a câștiga suflete pentru Împărăție.
  5. Rugați-vă ca seminariile zilnice de rugăciune (Centrul de Conferințe, sala 102) să fie binecuvântate și oamenii să fie inspirați să înțeleagă că adevărata putere care poate schimba biserica noastră și lumea este – RUGĂCIUNEA. Rugați-vă și pentru ca participanții să poată găsi camera de rugăciune la Alamodome, sala F.
  6. Rugați-vă pentru cei care lucrează acum în spatele scenei, la planificare și logistică pentru sesiunea Conferinței Generale din San Antonio.
  7. Rugați-vă pentru sănătatea și siguranța delegaților și conducătorilor în timp ce se pregătesc să călătorească la San Antonio.
  8. Rugați-vă pentru seria de prezentări evanghelistice pe care Mark Finley  le va susține la Alamodome în San Antonio, înaintea Sesiunii Conferinței Generale, în această vară. Rugați-vă ca mulți membri noi să se alăture credinței.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare bogată a Duhului Sfânt asupra conducătorilor și  delegaților Diviziunii Trans-Europene, ca Dumnezeu să le dea înțelepciune pentru deciziile pe care trebuie să le ia.
  10. Rugați-vă pentru multele inițiative ale ”Misiunii în orașe”, care au loc în toată lumea. Rugați-vă ca aceste inițiative să continue să se înmulțească.

”Succesul adunării depinde de prezența și puterea Duhului Sfânt. Oricine iubește cauza adevărului trebuie să se roage pentru revărsarea Duhului. Pe cât stă în puterea noastră, noi trebuie să îndepărtăm orice obstacol din calea lucrării Sale. Duhul nu poate fi revărsat atâta timp cât sunt nutrite dușmănia și resentimentele între membrii bisericii. Invidia, gelozia, prejudecățile și vorbirea de rău sunt de la Satana și, acestea pun efectiv piedici în calea lucrării Duhului Sfânt.” Sfaturi pentru biserică, p.248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *