Ziua 56 – Marți, 19 Mai

Chemați dintre cei mai neînsemnați,

să slujim celor neînsemnați

Day56-300x225Pasaj Biblic de meditat: Matei 25:31-40

Verset cheie: “Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.’” Matei 25:40

În Matei 27:19, Isus este foarte clar când ne spune, „Mergeți și faceți ucenici din toate neamurile…” El spune clar urmașilor Săi, tuturor nu doar câtorva persoane. Iar ei trebuie să calce pe urmele Sale și să meargă.

Așa că, de ce calificări am eu nevoie pentru a fi capabil să câștig suflete pentru Isus? Adesea am fost tulburată de această întrebare pentru că mă simțeam nepotrivită pentru lucrarea lui Hristos. La urma urmei, teoretic, sunt un vameș. Dar apoi îmi amintesc de bărbații și femeile pe care Isus le-a ales să-L urmeze, să învețe de la El și să Îi slujească. El a ales desfrânate, pescari, păcătoși, pe vameș…da, El m-a ales chiar și pe mine!

Unii dintre noi avem studii, alți nu avem, dar dacă suntem dispuși, El vrea să ne folosească.

„Prin tot ce ne dă un avantaj asupra altora — fie educaţie şi talent, nobleţe de caracter, instruire creştină, experienţă religioasă — suntem datori faţă de cei mai puţin privilegiaţi; pe cât ne stă în putinţă, să îi ajutăm şi să îi servim. Dacă suntem tari, să înălţăm braţul celor slabi.” (Hristos Lumina Lumii, p.440)

Dar El nu ne-a chemat ca să ne salveze din propriul nostru confort. El ne-a chemat pentru a ajunge la fiecare persoană pe care a pus-o în drumul nostru. Asta include și pe cei mai neînsemnați dintre aceștia. Felul în care răspundem celor săraci din jurul nostru, celor goi, celor flămânzi, celor respinși de societate, arată lumii cât de mult Îl iubim noi de fapt pe Dumnezeu. Matei 25:40 ne spune că atunci când Isus se întoarce, El va separa oile de capre. (Asta înseamnă că va separa pe cei credincioși de cei necredincioși.) Ce anume stabilește din ce grup vom face noi parte? Acest lucru este determinat de felul în care ne îngrijim noi de copiii Lui.

“Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.’” (Matei 25:40)

Așa că, deși te simți că ești dintre cei mai neînsemnați, sau că ești chemat să ajungi la cei mai neînsemnați, onorează-l pe Dumnezeu cu darurile pe care El ți le-a dat. Haideți să îi cerem Lui să ne ajute să fim credincioși!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată ceresc, știm care este chemarea noastră. Știm că suntem chemați să Te slujim prin a hrăni pe cei flămânzi, a îmbrăca pe cei goi, a vizita pe cei din închisoare și multe altele. Dar Doamne, nu este ușor. Avem nevoie de Duhul Tău cel Sfânt să ne îndrume, să ne dea credința Ta, speranța și dragostea și să ne întărească în timp ce lucrăm pentru Tine. Lumea aceasta devine din ce în ce mai întunecoasă, și vrem să mergem acasă. Așa că Doamne, suntem aici: dintre cei mai neînsemnați oameni, pentru a ajunge la cei neînsemnați din lumea acesta. Te rugăm să ne echipezi ca să putem lucra pentru Slava Ta. Ne rugăm în numele lui Isus, Amin!

Scris de Kat Taylor

(Kat lucrează cu normă întreagă pentru o agenție guvernamentală din Kansas, dar inima și pasiunea ei sunt în lucrare. Ea este un lider al rugăciunii și membru al echipei de conducere pentru cele 100 Zile de Rugăciune.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca să fim GATA pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt la sesiunea Conferinței Generale din San Antonio. Ni se spune că cerul așteaptă să toarne binecuvântare. Nu am primit-o încă doar pentru că nu o căutăm și nu suntem gata.
  2. Rugați-vă pentru un spirit de unitate în Hristos printre delegați și participanți, spirit care va trece dincolo de diferențele de opinie, și ca participanții să accepte cu umilință orice rezultate care pot fi diferite de convingerile personale, să susțină și să mențină unitatea bisericii.
  3. Rugați-vă ca îngeri să fie printre noi și să ia intervină atunci când este nevoie în cadrul întrunirilor.
  4. Rugați-vă ca îngerii să păzească ușile și sălile pentru ca nici un accident si nimic rău să nu li se întâmple delegaților, conducătorilor sau participanților.
  5. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și ca liderii să aibă sănătate și energie în timpul întâlnirilor care vor avea loc.
  6. Rugați-vă ca vremea în San Antonio să fie suportabilă și să nu fie prea cald pentru participanții care vor veni și vor pleca pe jos de la dom la moteluri.
  7. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze echipa de comunicare a Conferinței Generale precum și echipa de știri a Adventist Review, pentru a putea raporta bisericii mondiale în timp util ceea ce se întâmplă la sesiunea Conferinței Generale.
  8. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra conducătorilor și  delegaților Diviziunii Asiei și Pacificului de Nord care să le dea puterea de a lua decizii inspirate (care vor onora pe Dumnezeu) în timpul Sesiunii.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra conducătorilor și  delegaților Diviziunii Inter-europene care să-i înzestreze cu capacitatea de a lua decizii divin inspirate (care vor onora pe Dumnezeu) în timpul Sesiunii.
  10. Rugați-vă pentru ca atât membrii bisericii cât și conducătorii ei să accepte solia privind sănătatea nu doar în teorie ci și în practica vieții de fiecare zi, astfel încât să putem sluji pe Domnul  cu toată inima, cu toată mintea și tot trupul la capacitate deplină.

”Noi trebuie să ne rugăm mai mult dacă vrem să facem progrese în viața divină. Când solia adevărului a fost vestită pentru prima dată, cât de mult ne rugam! Cât de des vocea mijlocirii s-a auzit în cameră, în hambar, în livadă sau în dumbravă! Adesea am petrecut ore în rugăciuni stăruitoare, doi sau trei laolaltă, cerând împlinirea făgăduinței; adesea, suspinul plânsului era auzit și apoi vocea mulțumirii și a cântecului de laudă. Acum, ziua Domnului este mai aproape decât atunci când am crezut prima dată și de aceea trebuie să fim mai doritori, mai zeloși și mai fierbinți decât în acele zile de început. Primejdiile sunt mult mai mari acum decât atunci.” Mărturii vol. 5, p.161

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *