Ziua 55 – Luni, 18 mai

Metoda lui Hristos este soluția noastră

Day55-300x225Pasaj Biblic pentru meditat: Luca 9:1-6

Verset cheie: ”Apoi i-a trimis să propovăduiască Împărăția lui Dumnezeu şi să tămăduiască pe cei bolnavi. ” Luca 9:2

De când mi-am predat viața lui Hristos și I-am cerut să creeze în mine o inimă nouă, am fost sigur că voiam să fac ceva pentru Domnul, ceva care să conteze pentru veșnicie. Știam că nu mai voiam să pierd timpul și efortul meu  cu preocupări lipsite de sens!

Pe când mă rugam, gândindu-mă ce ar vrea Dumnezeu să fac, un sfat din cartea Divina Vindecare a stăruit în mintea mea. Îmi place mult pentru că arată cum putem avea succes cu adevărat și cum putem aduce roadă pentru Împărăția lui Dumnezeu ca împreună lucrători cu El. Pasajul sună astfel:

”Numai metoda lui Hristos va aduce un succes real în încercarea de a ajunge la inima oamenilor. Mântuitorul S-a unit cu oamenii ca unul care le dorea binele. El Și-a arătat simpatia față de ei, a îngrijit de nevoile lor și le-a câștigat încrederea. Apoi le-a spus: «Urmați-Mă!» Este nevoie să ne apropiem de oameni prin eforturi personale. Dacă am petrece mai puțin timp predicând și mai mult timp în lucrare personală de slujire, s-ar vedea rezultate mai mari. Celor săraci trebuie să li se ușureze povara, cei bolnavi să fie îngrijiți, cei întristați și cei care au pierdut pe cineva drag să fie mângâiați, cei neștiutori instruiți, cei lipsiți de experiență sfătuiți. Trebuie să plângem cu cei care plâng și să ne bucurăm cu cei care se bucură. Însoțită de puterea de convingere, de puterea rugăciunii și de puterea iubirii lui Dumnezeu, această lucrare nu va fi și nici nu poate fi lipsită de roade.” Divina Vindecare, p. 143

Cu puțin timp în urmă, un pastor al unei biserici ce păzea duminica, într-o țară din fereastra 10/40 s-a îmbolnăvit grav și la scurt timp după aceea i s-a spus că medicii nu mai au ce-i face. Se aștepta să moară. Cu toate acestea, misionarii adventiști au început să-i slujească și să caute să-l ajute practic prin tratamente naturale: sucuri, mâncare vegetariană, masaj, hidroterapie, etc. în curând sănătatea pastorului a început să se îmbunătățească. Așa încât pastorul le-a spus misionarilor: ”Când mă voi întoarce la biserică, voi aduce pe toți membrii mei la biserica  voastră adventistă”.

Ce mărturie puternică privind valoarea slujirii nevoilor fizice ale altora!

Când am început să studiez ce înseamnă să fii misionar, am aflat cât de important este să ajungi la inimă, nu doar să oferi informații. Acum domnul mă învață că unul dintre cele mai bune mijloace de a ajunge la inimă este să ”o atingi” slujind nevoilor fizice. ” Când este condusă în mod corespunzător, lucrarea de sănătate constituie un prim pas prin care se poate pătrunde, deschizând calea ca și alte adevăruri să ajungă la inimă. ” (Sfaturi pentru sănătate, p.434)

Dorința inimii mele este aceea de a deveni un puternic misionar medical, așa cum a fost Isus, care vindeca mai mult decât predica.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Doamne, Îți mulțumim pentru abundența de lumină cu care ne-ai binecuvântat în lucrarea misionară medicală! Îți mulțumim pentru că Tu știi cum să atingi inima unei omeniri în suferință! Iartă-ne că am neglijat chemarea și datoria noastră de a combina eforturile noastre pentru răspândirea Evangheliei cu lucrarea misionară medicală aducând vindecare fizică și spirituală unei lumi care moare. Trezește-ne! Fă-ne oameni noi, care să poată fi învățați, care să învețe de la Tine și care să nu se bazeze pe propria înțelegere! Oricare ar fi poziția noastră în conducerea bisericii sau ocupația noastră, ajută-ne să nu fim atât de mândri încât să nu reușim să mergem și să slujim nevoilor fizice ale aproapelui nostru. Revarsă Duhul Tău cel Sfânt asupra noastră și fă-na canale prin care să atingi inimile lor și să le deschizi pentru a primi harul Tău salvator. În numele lui Isus, Amin.

Scris de: Roman Ril

(Roman, împreună cu soția, este coautor al materialului 10 Zile de rugăciune pentru 2015/2016. Alături de soția sa, Îl slujește pe Domnul ca misionar în Germania.)

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă ca ceea ce a promis Dumnezeu – revărsarea Duhului Sfânt să se întâmple în cele din urmă în generația noastră!
  2. Rugați-vă ca Dumnezeu să facă o lucrare puternică în biserica noastră și mai ales în inimile noastre… căci noi suntem Biserica Sa – și începe cu noi!
  3. Rugați-vă ca delegații să fie pregătiți spiritual și venind la sesiunea Conferinței Generale să fie pe lungimea de undă a voinței lui Dumnezeu, căutând cu stăruință voia Lui pentru deciziile pe care le vor lua.
  4. Rugați-vă ca Dumnezeu să pună conducătorii pe care El îi vrea în cadrul tuturor alegerilor care vor avea loc în toată lumea la Conferința Generală, la Întâlnirile de Sfârșit de An, etc. (Mulți conducători se pensionează!)
  5. Rugați-vă ca cei care părăsesc poziții de conducere să poată pleca cu grație, iar cei care intră pe poziții de conducere să facă acest lucru cu umilință, recunoscând că nu pot face nimic prin ei înșiși, ci doar prin puterea lui Dumnezeu!
  6. Rugați-vă pentru claritate în gândire și concentrare pentru toți delegații pe durata întrunirilor importante și de luare a deciziilor.
  7. Rugați-vă pentru ca liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  8. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat asupra conducătorilor și delegaților Diviziunii Inter-Americane în timp ce plănuiesc și se pregătesc să participe la Sesiunea Conferinței Generale.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducătorilor și delegaților Diviziunii Nord Americane în timp ce plănuiesc și se pregătesc să participe la Sesiunea Conferinței Generale.
  10. Rugați-vă pentru o participare și un angajament sporit în misiunea de evanghelizare, din partea tuturor instituțiilor bisericii, deoarece ele sprijină astfel misiunea bisericii.

”Dumnezeu a rânduit ca aceia care poartă răspunderi să se întâlnească adesea pentru a se sfătui unul cu altul și pentru a se ruga stăruitor, ca să primească acea înțelepciune pe care doar El o poate oferi. Împreună aduceți la cunoștința lui Dumnezeu necazurile voastre. Vorbiți  mai puțin. Mult timp prețios este pierdut în discuții care nu aduc nici o lumină. Frații trebuie să se unească în post și rugăciune pentru înțelepciunea pe care Dumnezeu a făgăduit că o va da cu mână largă.” Slujitorii Evangheliei, p.236

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *