Ziua 48 – Luni, 11 mai

Cel mai important este interiorul! 

Day48-300x224Pasaj Biblic de meditat: Psalm 19:7-14
Verset cheie: „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!” Psalm 19:14

Oriunde m-aș duce, rugăciunea mea este ca cei din jur să Îl vadă pe Hristos în mine. Nu este întotdeauna ușor. Într-o zi, am intrat într-o discuție contradictorie cu un coleg de serviciu și m-am trezit spunând cuvinte dure și lipsite de respect. Deși stăteam tăcută și păream calmă în exterior, inima mea se zbătea ca un animal captiv într-o cușcă. Mă luptam cu ispita de a da frâu liber unei replici aspre care îmi stătea pe vârful limbii. Am ales să plec cât mai repede într-un loc retras pentru a mă liniști, și în timp ce mă îndepărtam îmi amintesc spunându-mi: „te urăsc!”

În timp ce stăteam în liniște în locul unde mă retrăsesem, Duhul Sfânt a început să-mi vorbească atât de clar încât a despicat în două amărăciunea care îmi otrăvea inima. „Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!” Am strigat către Domnul pentru a primi iertare și viața mea s-a schimbat.

Ellen White scrie: Este adevărat că este cu putință să se dea pe față o corectă purtare exterioară şi fără puterea reînnoitoare a Domnului Hristos. Plăcerea de a fi un om cu influență şi dorința de a fi onorat de ceilalți pot produce o viață ordonată. Respectul de sine ne poate face să evităm orice ar însemna o aparență rea. Şi o inimă egoistă poate face acte de generozitate.” (Calea către Hristos, p. 58)

Vedeți dumneavoastră, chiar dacă prin faptul că am plecat fără a continua disputa, am părut a fi ca Hristos, și am reușit să mă păcălesc pe mine și pe ceilalți că am reflectat caracterul lui Hristos, Biblia ne spune clar că „Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă.” (1 Samuel 16:7). De asemenea, Ieremia 17:10 ne spune că Domnul cercetează inima și mintea noastră.

În cartea Tragedia Veacurilor, ni se spune: ~Motivele sunt cele care dau faptelor noastre adevărata lor față, pecetluindu-le ca urâciune sau dându-le o înaltă valoare morală. Nu lucrurile mari, pe care le vede fiecare ochi şi le preamărește fiecare limbă, sunt socotite de Dumnezeu ca fiind cele mai de preț. Datoriile mici, îndeplinite cu voie bună, darurile mici, care nu caută să atragă privirile şi care pentru ochii oamenilor pot părea fără valoare, adesea stau pe cea mai înaltă treaptă în ochii Săi. O inimă plină de iubire şi credință este mai scumpă lui Dumnezeu decât cel mai prețios dar.” (p. 615)

Haideți să-I cerem lui Dumnezeu să ne schimbe atât comportamentul exterior, cât și inimile și motivele noastre, pentru că ce este în interior contează cel mai mult!

Provocarea unei rugăciuni din inimă:

Tată iubitor, ne-ai chemat să fim ucenicii Tăi, dar am învățat doar să fim plăcuți în ochii lumii. Doamne, pe măsură ce continuăm aceste 100 de zile de rugăciune, cercetează-ne și arată-ne slăbiciunile care se află în noi. Scoate din rădăcină eul nostru, motivele greșite care de cele mai multe ori ne controlează viețile și gândurile. Creează în noi inimi curate, și reînnoiește în noi Spiritul Tău. Fă Tu ca fiecare cuvânt care iese din gura noastră și fiecare gând sau meditație a inimii noastre să fie plăcută înaintea Ta, o Doamne, tăria și salvarea noastră! Amin.

Scris de Shanter Alexander

(Shanter, este de origine din St. Lucia, o insulă din West Indies; este psiholog și lucrează în Michigan dar este activă în lucrare ca lider de întâlniri de rugăciune atât local cât și peste ocean.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu pentru Ploaia Târzie, dar știm făgăduința Lui! Să cerem continuu până se va împlini! (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
  2. Rugați-vă ca “Ceea ce ar fi putut să fie” în 1901 să se petreacă în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca toți să înțeleagă că trăim timpul sfârșitului și că mesajul profetic al lui Dumnezeu trebuie să răsune cu putere și fără ezitare în lumea întreagă.
  4. Rugați-vă pentru un spirit de umilință autentică, o purtare liniștită, asemenea lui Hristos în toate prezentările din timpul Sesiunii și discuțiile să se poarte cu iubire și respect pentru fiecare.
  5. Rugați-vă ca atunci când comercianți și oameni de afaceri vor intra în Alamodome, sau vor livra produse, să simtă că ceva special se întâmplă și că Duhul Sfânt este prezent la Sesiune.
  6. Rugați-vă ca personalul neadventist care lucrează la Alamodome să simtă dragostea și prezența lui Dumnezeu în toți adventiștii și acest lucru să-i conducă să dorească să cunoască mai mult.
  7. Rugați-vă ca liderii de program și coordonatorii tuturor întâlnirilor, inclusiv  ale ”sesiunilor de lucru” să fie conduși de Duhul, iar toate întrunirile să nu fie doar lucrări, ca de obicei, ci să aibă ca rezultat schimbarea vieții.
  8. Rugați-vă pentru revărsarea a Duhului Sfânt asupra conducătorilor Diviziunii Asiei și Pacificului de Sud: Alberto Gulfan Jr., Saw Samuel, Sergie Ferrer și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  9. Rugați-vă pentru revărsarea a Duhului Sfânt asupra conducătorilor Diviziunii Asiei de Sud: John Rathinaraj, Gordon Christo, Robert Clive și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  10. Rugați-vă pentru seria de prezentări evanghelistice pe care le va susține Mark Finley în San Antonio vara aceasta, înainte de sesiunea Conferinței Generale. Rugați-vă ca mulți membri noi să se alăture în credință.

”Harul divin este necesar la început, harul divin este necesar la fiecare pas al înaintării și numai harul divin este în stare să desăvârșească lucrarea. Nu există niciun moment în care ne putem relaxa într-o atitudine neglijentă… Chiar dacă am avut o măsură a Duhului lui Dumnezeu, totuși trebuie să căutăm fără încetare să primim tot mai mult, prin rugăciune și prin credință.”— Mărturii pentru pastori, 507, 508.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *