Ziua 47 – Duminică, 10 mai

 Strălucind în diferite moduri

Day47-300x225Pasaj Biblic de meditat: Ps. 37:23-27

Verset cheie: “Domnul întărește pașii omului când Îi place calea lui.” Psalmi 37:23

În scurt timp, eu și logodnica mea urma să ne căsătorim. Familiile noastre veniseră deja în localitate. Pregătirile erau în floare. Zilele păreau să se contopească în timp ce noi treceam prin lista cu lucruri de făcut.

Într-o zi, în mijlocul tam-tamului și a haosului, îmi amintesc că am luat niște pliante GLOW (STRĂLUCEȘTE) și le-am băgat în buzunar, deși distribuirea de literatură era ultimul lucru la care să mă gândesc în perioada aceea. La scurt timp, eram la un magazin de haine așteptându-mi viitoarea soție care încerca o rochie, două pentru domnișoarele de onoare.

În timp ce părăseam zona cabinelor de probă am înmânat un pliant GLOW  unui bărbat, cu simpla intenție de a-i oferi pliantul și de a mă reîntoarce la treburile mele legate de nuntă. Dar bărbatul m-a oprit și mi-a spus: „Mulțumesc pentru pliant. Îmi plac lucrurile de genul acesta.”

La scurt timp mă aflam angajat într-o conversație spirituală  de 15 minute cu acest tânăr pe nume Vincent. La final, ne-am rugat chiar acolo și am făcut schimb de informațiile de contact. Trei săptămâni mai târziu, Vincent a fost botezat în biserica adventistă. Ce minune! După cum vă puteți imagina, când am aflat vestea, noi radiam în mult mai multe feluri!

Mai târziu, am aflat că în acea zi, în loc să mergem în zona cabinelor de probă pentru femei am mers din greșeală la cea pentru bărbați. Din fericire nu erau bărbați la momentul acela acolo, pentru că dacă ar fi fost, ne-am fi dat seama că am greșit zona și am fi plecat imediat fără a-l întâlni pe Vincent. Evident că Dumnezeu a condus lucrurile, și atunci când mi-a amintit să iau pliantele în mijlocul agitației provocate de pregătirile pentru nuntă și atunci când am folosit greșit cabinele de probă.

De fiecare dată când mă gândesc la această experiență, îmi vine în minte versetul din Scriptură care spune: „Domnul întărește pașii omului când Îi place calea lui.” Psalm 37:23

Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi, și dacă suntem credincioși în lucrurile mici (inclusiv luând cărți și pliante în buzunare și poșete și având ochii deschiși pentru oportunități în care să le putem oferi) vom vedea rezultate mărețe care vor face o diferență pentru veșnicie pentru sufletele din jurul nostru.

Scris de: Nelson Ernst

(Nelson este co-fondator și director pentru GLOW, organizație care se ocupă cu lucrarea de distribuire de literatură ce a luat ființă în California dar s-a răspândit în toată lumea, din 2007 până acum tipărind aproximativ 50 milioane de pliante. De asemenea Nelson este un vorbitor energetic care are multe povestiri legate de lucrarea de distribuire de literatură și este plin de idei pentru a pune în mișcare fiecare membru, tânăr sau bătrân, pentru a deveni un creștin activ. Ca să aflați mai multe despre GLOW sau pentru a procura pliante, vizitați pagina web la: https://www.glowcentral.org/)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru toți cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident într-un mod remarcabil că Dumnezeu este prezent în mijlocul poporului Său în tot ceea ce are loc.
  2. Rugați-vă pentru liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  3. Rugați-vă ca delegații și conducătorii să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
  4. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  5. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.
  6. Rugați-vă ca muzica de la Conferința Generală să onoreze pe Dumnezeu și să atragă oamenii mai aproape de Isus.
  7. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și ca liderii să aibă sănătate și energie în timpul întâlnirilor care vor avea loc.
  8. Rugați-vă pentru revărsarea a Duhului Sfânt asupra conducătorilor Diviziunii Sud Americane: Erton Kohler, Magdiel Perez Schulz, Marlon de Souza Lopez ca și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  9. Rugați-vă pentru revărsarea a Duhului Sfânt asupra conducătorilor Diviziunii Pacificului de Sud: Barry Oliver, Lionel Smith, Rodney Brady  si asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  10. Rugați-vă pentru înființarea unor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.

Domnul este decepționat când poporul Său se subapreciază. El dorește ca moștenirea aleasă să se aprecieze după prețul pe care El l-a pus asupra lor. Dumnezeu i-a dorit, altfel nu ar fi trimis pe Fiul Său într-o misiune scump plătită pentru a-i răscumpăra. El are o lucrare pentru ei și este foarte mulțumit când ei Îi adresează cele mai mari cereri, preamărind astfel Numele Său. Ei pot să se aștepte la lucruri mari, dacă au credință în făgăduințele Sale.” Hristos, Lumina lumii, p. 668

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *