Ziua 41 – luni, 4 mai

Ucenicie și Mărturie

Day41-300x225Pasaj Biblic de Meditat: 1 Petru 3:13-17

Verset Cheie: „Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă.” 1 Petru 3:15

Cu toții avem cel puțin o experiență cu Dumnezeu, dar știm noi oare cum să împărtășim cu alții aceste experiențe? Ne declarăm a fi creștini Adventiști de Ziua a Șaptea, dar știm noi de ce suntem cine suntem? Dacă am fi trași la răspundere pentru credința noastră astăzi, am fi noi gata să știm să răspundem pentru credința noastră?

Biblia ne spune în Fapte 1:8: „Îmi veți fi martori”. Ca răspuns la acest verset, Ellen White scrie: „Aceste cuvinte ale Domnului Isus nu şi-au pierdut nimic din puterea lor. În aceste zile ale formalismului religios, Mântuitorul nostru are nevoie de martori credincioși. Dar chiar şi printre cei ce se declară ambasadori ai lui Hristos, cât de putini sunt gata să prezinte o mărturie personală credincioasă pentru Domnul lor!” (Slujitorii Evangheliei, p. 273)

Fie că suntem creștini de mulți ani sau de puțin timp, Dumnezeu ne-a dat fiecăruia o experiență personală – și aceasta este cea mai efectivă unealtă pentru răspândirea Evangheliei. Realitatea este că atunci când vine vorba de a da mărturie în viața de zi cu zi, s-ar putea să avem la dispoziție doar câteva minute pentru a împărtăși cu alții bucuria pe care am găsit-o în Hristos. Sau poate nici nu ajungem să spunem vreun cuvânt cuiva. Poate că tot ceea ce va observa cineva la noi sunt faptele noastre, felul în care vorbim cu membrii familiei noastre, sau felul în care facem față unei situații frustrante. Așa cum un pastor spunea odată: „Ceea ce faci vorbește atât de tare încât nu pot să aud ce vrei să îmi spui!” Da, cuvintele nerostite și acțiunile noastre vorbesc suficient de tare despre relația noastră cu Hristos.

Îmi place citatul următor din cartea Hristos Lumina Lumii: „Mărturia noastră despre credincioșia Sa e mijlocul pe care cerul l-a ales pentru a descoperi lumii pe Hristos… Ceea ce are într-adevăr efect este mărturia propriei experiențe. Suntem martori pentru Dumnezeu atunci când descoperim în noi lucrarea unei puteri dumnezeiești.” (p.347)

Am trecut împreună prin 40 de zile de rugăciune și Dumnezeu ne-a binecuvântat. Pentru următoarele 10 zile ne vom concentra pe „ucenicia zilnică” și aspectele practice a ceea ce înseamnă „a fi martori” pentru cei din jur. Și pe măsură ce vom continua să ne rugăm pentru biserica noastră, pentru liderii ei și pentru sesiunea Conferinței Generale care va avea loc în 60 de zile, haideți să ne rugăm ca Dumnezeu să ne arate cum să împărtășim cu alții darul minunat pe care El ni l-a dat și care este experiența noastră. Să ne rugăm ca El să ne facă martori credincioși pentru slava Lui!

Melody Manson

Coordonator, 100 Zile de Rugăciune

Departamentul Asociației Pastorale A Conferinței Generale

Pagină Nouă de Experiențe: dacă tot suntem la subiectul experiențelor, vrem să vă invităm să împărtășiți cu noi, dacă aveți o experiență, ce impact au avut cele 100 de zile de rugăciune asupra vieții dumneavoastră personale și asupra bisericii din care faceți parte. Puteți găsi noua pagină de experiențe pe website-ul nostru. Puteți face comentarii, puteți împărtăși cu noi poze cu grupa dumneavoastră de rugăciune pentru ca și alții să fie binecuvântați și încurajați.]

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

scrise  de Pastorul Ted N. C. Wilson

  1. Rugați-vă pentru căderea Ploii Târzii asupra sesiunii Conferinței Generale 2015, care să conducă la ultima mare strigare arătând spre Hristos, spre neprihănirea Sa, legea morală, harul Său și apropiata Sa revenire.
  2. Rugați-vă pentru ca participanții să-și dea seama că tema: ”Scoală-te! Luminează-te! Vine Isus!” nu se aplică doar bisericii în general, ci fiecăruia dintre noi care  ca și credincioși vestim întreita solie îngerească din Apocalipsa 14.
  3. Rugați-vă pentru o înțelegere a faptului că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este o mișcare profetică cu o solie profetică încredințată de ceruri, cu o misiune profetică.
  4. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm general pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  5. Rugați-vă pentru o înțelegere a faptului că trăim timpul sfârșitului și solia profetică a lui Dumnezeu trebuie să răsune în toată lumea, fără ezitare.
  6. Rugați-vă pentru un spirit de umilință autentică, o purtare liniștită, asemenea lui Hristos în prezentări și discuții cu iubire și respect pentru cei care pot avea păreri diferite de ale noastre.
  7. Rugați-vă pentru un spirit de unitate în Hristos care va trece dincolo de orice diferențe de opinie și care va educa participanții să accepte cu umilință orice rezultate care pot să difere de convingerile personale.
  8. Rugați-vă pentru un accent deosebit asupra inițiativei ”Redeșteptare și Reformă” în lumea întreagă pentru membri, conferințe, uniuni, instituții, diviziuni, Conferința Generală, și în întreaga biserică, cu rugăciuni stăruitoare în timpul special dedicat ”777”, pentru Ploaia Târzie a Duhului Sfânt și împlinirea profețiilor din Ioel 2, Osea 6, și Fapte 2.
  9. Rugați-vă pentru planurile și activitățile celor treisprezece diviziuni și a Uniunii din Orientul Mijlociu și Africa privind Misiunea în Orașe.
  10. Rugați-vă ca fiecare membru al bisericii să simtă o povară pentru câștigarea de suflete și să înțeleagă că cerul cere fiecăruia să meargă pe urmele lui Hristos în împărtășirea credinței personale.

Când biserica se va trezi și va avea simțământul chemării ei sfinte mult mai multe rugăciuni fierbinți și eficiente se vor înălța spre ceruri, cerând ca Duhul Sfânt să-i arate poporului lui Dumnezeu lucrarea și datoria pe care le are cu privire la mântuirea sufletelor. Avem făgăduința neclintită că Dumnezeu  Se va apropia de fiecare suflet care Îl caută.” Solii alese, vol.1, p. 116

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *