Ziua 12 – Duminică, 5 Aprilie

Plantând semințele redeșteptării


Day12-300x225Pasaj biblic pentru meditat:
1 Petru 1:22-25

Verset cheie: “Fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne in veac.” 1 Petru 1:23

Trebuie sa fiu sincer. În unele zile, nu observ o diferență prea mare din punct de vedere spiritual. Da, citesc Biblia în fiecare zi. Știu că este esențial pentru umblarea mea de creștin. Dar sunt zile în care încep să mă întreb: „M-am ales cu ceva din ce am citit astăzi?” sau „Este ceva diferit în viața mea datorită acestui lucru?”

 Din fericire, Dumnezeu ne-a dat o făgăduință care mă asigură că nu am nici un motiv să mă îndoiesc de schimbarea pe care El o face in viața mea pe măsură ce primesc Cuvântul Său, zi de zi.

În 1 Petru ni se promite că am ”fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac.” (1 Petru 1:22-23). Incredibil! Atunci când citim Cuvântul lui Dumnezeu cu rugăciune și umilință, plantăm de fapt semințele redeșteptării în inimile noastre!

Atunci când o sămânță este plantată, noi nu știm când sau cum va crește. De fapt, ar putea fi destul de ispititor să ne întrebăm dacă acea sămânță mică este cu adevărat capabilă să devină o plantă care să aducă rod. Dar dacă sămânță nu este  stricată, rezultatele sunt sigure. Va aduce rod!

„În fiecare poruncă şi în fiecare făgăduință a Cuvântului lui Dumnezeu este putere, însăși viața lui Dumnezeu, prin care porunca poate fi împlinită, iar făgăduința realizată. Acela care prin credință primește Cuvântul lui Dumnezeu, primește chiar viața şi caracterul lui Dumnezeu.” (Parabolele Domnului Hristos, p.38)

Când am început să citesc Biblia în timpul facultății încă trăiam un stil de viață lumesc. De fapt, la început nu am făcut prea multe schimbări în viața mea. Știam doar că aveam nevoie să petrec timp zilnic la picioarele lui Isus, așa că am început să citesc Biblia în fiecare zi.

Pentru o vreme am încercat să continui același stil de viață. Totuși semințele plantate din Cuvântul lui Dumnezeu au început ușor să transforme inima mea și să-mi schimbe dorințele. Era un lucru practic imperceptibil la data aceea – și încă este, de la o zi la alta. Dar când mă uit înapoi, peste ani, realizez că Dumnezeu a făcut schimbări incredibile, practic în fiecare domeniu al vieții mele. Într-adevăr Cuvântul Său are întotdeauna succes în scopul pentru care El îl trimite. Nu se întoarce la El fără rod (Is.55:11).

Așa că fie că vezi sau nu, simți sau nu, o creștere în viața ta, continuă să te hrănești din Cuvânt. Plantezi semințe, semințe care vor aduce rodul reînviorării pentru veșnicie!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată din ceruri, mulțumim pentru puterea vie a cuvântului Tău! Întărește-ne astăzi credința că deși s-ar putea să nu vedem totdeauna rezultate imediate, Cuvântul Tău plantează semințele redeșteptării în inimile noastre. Dă-ne Doamne acel angajament profund de a ne așeza zilnic la picioarele Tale, primind în umilință aceste semințe care vor aduce rod pentru viața veșnică. Întărește-ne prin Cuvântul Tău în timp ce vom continua să ne rugăm pentru biserica noastră, pentru o lucrare pe care numai Tu o poți face. Mulțumim Isuse pentru că nu ne-ai lăsat ca pe un popor neajutorat, ci ne-ai oferit un dar care ne va schimba viețile, dacă îl vom accepta. Îți dăm permisiune totală să produci în noi astăzi nașterea din nou. Avem nevoie de reînviorare! Îți mulțumim Doamne că faci acest lucru în noi, astăzi! În numele lui Isus, Amin.

 Scris de Zac Page

(Zac este pastor al bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Templeton Hills, din Templeton, California. El și soția sa, Leah, sunt căsătoriți de șapte ani și vorbesc la întâlniri de redeșteptare și rugăciune).

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

”Noi avem prea puțină credință. Noi Îi punem limite Sfântului lui Israel. Ar trebui să fim recunoscători că El binevoiește să folosească pe vreunul dintre noi ca unealtă a Sa. Fiecare rugăciune stăruitoare făcută cu credință va primi un răspuns. Acesta poate să nu vină întocmai cum l-am așteptat, dar va veni exact atunci când vom avea cea mai mare nevoie de el.” (Rugăciunea 99).

  1. Rugați-vă ca ”Ceea ce ar fi putut fi” în 1901, să se întâmple în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.
  2. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să conducă într-adevăr fiecare aspect al programului la sesiunea Conferinței Generale și ca să existe la toți participanții si în mai ales la conducători multă rugăciune, incluzând mărturisiri, umilință, împăcări, slujire altruistă ți concentrare asupra misiunii.
  3. Rugați-vă ca întâlnirile care vor avea loc la Conferința Generală să fie un punct de cotitură în istoria bisericii noastre.
  4. Rugați-vă ca în timpul sesiunii să avem o ”Experiență a camerei de sus” așa cum au avut ucenicii la Rusalii,  ca să fim împuterniciți să ajungem la lumea întreagă vestind pe Hristos așa cum au făcut ei.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple Alamodomul (clădirea unde va avea loc sesiunea Conferinței Generale) cu prezența Sa și ca oamenii să simtă puterea Duhului Sfânt de îndată ce intră acolo.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă toate comitetele de propuneri, de numiri, etc.
  7. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă în față conducători evlavioși, umili și dispuși să învețe; lideri care vor asigura o conducere având în centru pe Hristos, pentru ca biserica Sa să-și îndeplinească față de această lume însărcinarea dată de Cer.
  8. Rugați-vă ca tinerii, juniorii, secțiunile primară, grădiniță și primii pași aă trăiască experiența redeșteptării la aceste întâlniri. Și ca Dumnezeu  să ajute instructorii să se pregătească.
  1. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra lui Ted N. C. Wilson (președinte), G.T. Ng (secretar executiv) și Robert E. Lemon (trezorier) ai Conferinței Generale, ca și asupra tuturor delegaților ce vor veni de la sediul Conferinței Generale.
  1. Rugați-vă pentru un accent mai mare asupra mobilizării grupurilor mici pentru ca toți membrii să participe prin mărturie personală la proclamarea marelui adevăr al lui Dumnezeu în aceste zile de pe urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *