Dependența de Dumnezeu

Cover”Căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic.” Ioan 15:5 up.

Prima lecție care trebuie să fie predată… este lecția dependenței de Dumnezeu… După cum o floare de pe câmp își are rădăcina înfiptă în pământ, după cum ea trebuie să primească aer, rouă, ploaie și lumină, la fel și noi trebuie să primim de la Dumnezeu cele necesare dezvoltării vieții sufletului. (7M 194).

Prezența lui Dumnezeu este garantată creștinului. Stânca pe care se bizuie credința este prezența vie a lui Dumnezeu. Cel mai slab om se poate baza pe acest lucru. Cei care se cred cei mai puternici pot deveni cei mai slabi dacă nu depind de Hristos ca fiind calificarea și vrednicia lor. Aceasta este Stânca pe care putem clădi cu succes. Dumnezeu este aproape în jertfa ispășitoare a lui Hristos, în mijlocirea Sa, puterea Sa duioasă și iubitoare conducând biserica. Așezat pe tronul cel veșnic, El îi urmărește cu mare interes. Atâta timp cât membrii bisericii, își vor trage prin credință seva și hrana de la Isus Hristos și nu de la opiniile, metodele și planurile omului; dacă având o convingere a apropierii de Dumnezeu în Hristos, ei își pun toată încrederea în Dumnezeu, vor avea o legătură vitală cu Hristos, așa cum mlădița are legătură cu vița. Biserica nu este întemeiată  pe teoriile oamenilor, nici pe planuri și scheme pe termen lung. Ea este dependentă de Hristos neprihănirea noastră. Este clădită pe credința în Hristos, ”și porțile iadului nu o vor birui”…

Puterea fiecărui suflet este în Dumnezeu nu în oameni. Liniștea și încrederea trebuie să fie tăria tuturor celor care dăruiesc inimile lor lui Dumnezeu. Hristos nu are un interes oarecare pentru noi, ci unul care este mai puternic decât cel al mamei pentru copilul ei… Mântuitorul nostru ne-a cumpărat [plătind prețul] prin suferință omenească și durere, insultă, ocară, abuz, batjocură, respingere și moarte. El veghează asupra ta, copil  tremurând al lui Dumnezeu. Vei fi în siguranță sub protecția Lui… Slăbiciunea noastră în natura omenească nu va bloca accesul nostru la Tatăl ceresc, pentru că El [Hristos] a murit ca să mijlocească pentru noi. (The Home Missionary June 1, 1897, Art. B).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *