Priviți la El

CoverʺVedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentrucă nu L-a cunoscut nici pe Elʺ 1 Ioan 3:1.

ʺLumea nu ne cunoaşte, pentrucă nu L-a cunoscut nici pe El.ʺ Ea nu înțelege principiile care stau la baza acțiunilor noastre. Trebuie să stăm înaintea lui Dumnezeu cu un cuget curat. Pentru fiecare dintre noi există privilegii minunate. Dumnezeu nu pune înaintea noastră nici o cerință fără a ne da puterea de a o împlini. El nu ne cere să facem nici un pas înaintea Lui. El deschide calea și noi trebuie doar să-L urmăm. Urmându-L nu suntem în pericol de a merge pe căi greșite. Numai astfel putem să desăvârșim un caracter creștin ca ispravnici ai harului lui Dumnezeu.

Nouă ne-au fost încredințate adevărurile Evangheliei pentru timpul acesta. Este o comoară atât de minunată și Domnul dorește să avem ochii iluminați și inima înviorată. El dorește să fim îmbărbătați și întăriți de puterea pe care ne-o va da, dacă Îi vom sluji cu credință. Creștinul care nu face acest lucru aruncă blamul asupra lui Dumnezeu. El dezonorează pe Mântuitorul său. Cei care au acces la cuvintele scrise ale Scripturii sunt fără scuză dacă nu aplică aceste cuvinte la ei înșiși, dacă nu-și curăță inimile de păcat. În marea zi a judecății noi vom fi judecați după lumina ce strălucește de la tronul lui Dumnezeu asupra cărării noastre…

Să ai lumina strălucind asupra cărării tale cu claritatea Evangheliei lui Hristos, așa cum a strălucit asupra cărării noastre, este o responsabilitate înfricoșătoare. Trebuie să o urmăm pas cu pas, având ochii ațintiți asupra Conducătorului nostru. El nu ne va conduce nici un pas alături de drumul cel drept.

Dumnezeu a dăruit pe Hristos lumii noastre pentru a ne salva  de la moartea veșnică. Priviți la El, priviți la El! Continuați să priviți la El până ce veți reflecta chipul Său. Nu acceptați cuvintele nici unui om, dacă nu sunt în conformitate cu chipul divin, pentru că altfel îl susțineți să facă ce e rău; îl susțineți cerându-i sfatul și urmând îndrumările sale.

Ceea ce avem nevoie este cuvântul  pur din Sfânta Scriptură. Hristos a poruncit să ne armonizăm viețile  cu viața Sa. Trebuie să știm ce înseamnă să păzim poruncile lui Dumnezeu în adevăr și dreptate. Dragostea care este în inima lui Hristos trebuie să fie în inimile noastre pentru ca să o putem da pe față către cei din jurul nostru. Avem nevoie să fim întăriți zilnic de dragostea adâncă a lui Dumnezeu și să lăsăm ca această dragoste să strălucească asupra celor din jurul nostru. – Manuscris 66, 25 mai 1905,  ʺNevoia religiei în cămin,ʺ un discurs.

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *