Căutați mereu mai multă lumină

ʺMi-am pus inima să cercetez şi să adâncesc cu înţelepciune tot ce se întâmplă sub ceruriʺ Eclesiastul 1:3.

Oricare ar fi dezvoltarea lor intelectuală, oamenii să nu gândească nici un moment că nu este nevoie de o continuă şi profundă cercetare a Sfintelor Scripturi pentru o mai mare lumină. Ca popor, suntem chemaţi în mod personal să cercetăm profeţiile. Noi trebuie să veghem cu seriozitate şi zel, ca să putem recunoaşte orice rază de lumină pe care Dumnezeu ne-o va trimite. Trebuie să prindem primele licăriri ale adevărului; şi prin studiu şi rugăciune, să putem obţine o lumină mai clară, care să poată fi adusă înaintea altora.

Când poporul lui Dumnezeu se simte în largul său şi satisfăcut cu iluminarea prezentă, putem fi siguri că El nu-i va favoriza. Este voinţa Sa ca ei să se mişte mereu înainte pentru a primi lumina ce creşte mereu şi mereu şi care străluceşte pentru ei. Atitudinea prezentă a bisericii nu-I este plăcută lui Dumnezeu. S-a ajuns la o încredere în sine, care i-a făcut să nu simtă nevoia după mai mult adevăr şi după o mai mare lumină. Trăim într-un timp când Satana este la lucru atât în stânga, cât şi în dreapta, înaintea şi înapoia noastră; cu toate acestea, ca popor, noi dormim. Voia lui Dumnezeu este ca o voce să se audă, spre a trezi pe poporul Său la lucru.

În loc să-şi deschidă sufletul pentru a primi razele de lumină ale cerului, unii au lucrat în direcţie opusă. Atât prin scris, cât şi de la amvon, au fost prezentate păreri cu privire la inspiraţia Bibliei, care nu sunt aprobate de Duhul Sfânt sau Cuvântul lui Dumnezeu. Este sigur faptul că nici un om sau grup de oameni n-ar trebui să-şi ia sarcina de a avansa teorii în legătură cu subiecte atât de importante, fără un clar „aşa zice Domnul“, care să le susţină.

Şi atunci când oamenii, cuprinşi de slăbiciuni omeneşti, afectaţi într-o măsură mai mică sau mai mare de influenţe înconjurătoare şi având tendinţe ereditare şi cultivate care sunt departe de a-i face înţelepţi sau să le îndrepte gândurile spre cer, îşi asumă sarcina de a denunţa Cuvântul lui Dumnezeu şi a îndrepta judecata asupra a ceea ce este divin şi ceea ce este uman, ei lucrează fără sfatul lui Dumnezeu. Domnul nu va face să prospere o astfel de lucrare. Efectul va fi dezastruos, atât pentru cei angajaţi în aceasta, cât şi pentru cei care au acceptat-o ca fiind lucrarea lui Dumnezeu. – Mărturii vol. 5, p. 708, 709.

Devoționalul face parte din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *