Îngeri printre noi

de Raymond House

Lusio și soția sa, Yelri, nu s-au așteptat niciodată să vadă pietre aruncate în ei pentru că au vestit venirea lui Isus unui grup de oameni la care nu se ajunsese în Timorul de Est. De asemenea, nu s-au așteptat niciodată să vadă îngeri.

Pionierii Misiunii Globale au fost trimiși în munți pentru a sluji vorbitorilor limbii Fataluku, una dintre cele 30 de limbi vorbite de cei 1,3 milioane de locuitori ai țării. Cuplul avea un avantaj: Fataluku era limba maternă a lui Lusio. Neștiind de unde să înceapă, cuplul a început plimbări zilnice de rugăciune în cele patru sate din districtul lor. După un timp, au decis să ofere meditații after-school la matematică și engleză în casa lor închiriată.

Popularitatea cursurilor after-school a crescut vertiginos – în câteva săptămâni, grupul lor inițial de 12 copii a ajuns la 57 de copii. În fiecare după-amiază, cursurile începeau cu o lecție biblică și rugăciune. După două luni, copiii au început să le vorbească prietenilor lor despre venirea în curând a lui Isus și să îi întrebe dacă vor să meargă în ceruri. Mai mulți copii au vrut să se alăture bisericii adventiste de ziua a șaptea.

Dar lucrurile s-au schimbat în cea de-a treia lună. Copiii care nu participau la cursuri au început să perturbe activitățile, amenințându-i și interogându-i pe elevi. În scurt timp, doar patru-șase copii se prezentau la meditații după-amiaza.

În cele din urmă, proprietarul casei închiriate le-a spus lui Lusio și lui Yelri că trebuie să plece.

Cuplul s-a mutat într-o casă mai mică, unde nu mai puteau da meditații copiilor.

Mai târziu, Lusio a organizat întâlniri de evanghelizare într-unul dintre cele patru sate, după ce mai mulți săteni și-au exprimat dorința de a fi botezați. Până la sfârșitul întâlnirilor, aproape toți locuitorii satului participau. Lusio și Yelri s-au simțit plini de speranță.

Într-o zi, Lusio a fost oprit de o femeie în timp ce se ducea la groapa de apă pentru a-și umple cele trei containere la care avea dreptul pentru săptămâna respectivă. „Nu mai distribuiți hârtiile voastre  oamenilor mei și nu încercați să-i convertiți”, a spus ea.

„Ce vrei să spui?”, a întrebat el.

„Te cunosc pe tine și motivele tale”, a spus ea. „Nu te pune cu mine. Încerci să-mi convingi oamenii să meargă la biserica ta oferindu-le bani”.

Era o acuzație falsă. Ei nu oferiseră niciodată bani nimănui.

Brusc, femeia l-a lovit pe Lusio. Fiul ei adult, care se afla în apropiere, a dat și el câțiva pumni lui Lusio. Apoi, mama și fiul au luat pietre și le-au aruncat în pionierul de la Global Mission. Niciuna dintre pietre nu l-a lovit. În timp ce mulțimea se aduna, cineva a amenințat că îl va împușca pe Lusio și a fugit acasă pentru a lua o pușcă. Sătenii prietenoși l-au protejat pe Lusio în timp ce acesta fugea din sat.

Două luni mai târziu, un lider adventist a sosit pentru a vorbi la întâlnirile de evanghelizare într-un alt sat din cele patru. Mulțimea creștea în fiecare zi, iar Lusio și Yelri s-au simțit din nou plini de speranță.

Dar într-o seară, mai mulți bărbați au început să arunce cu pietre în cortul în care se întâlneau. Una dintre pietre a lovit capul unui asistent medical voluntar, făcând ca sângele să îi curgă pe față. Întâlnirea a fost suspendată pentru acea seară.

Alte pietre zburătoare îi așteptau pe oameni în timp ce plecau cu un camion închiriat de biserică pentru a urca pe munte spre casele lor. Sătenii erau speriați. Dintr-o dată, au apărut șapte bărbați înalți în haine strălucitoare, văzuți doar de cei trei tineri uimiți, care i-au privit cum se îndepărtează, până când au dispărut în depărtare.

Auzind despre cei șapte bărbați strălucitori, sătenii nu au avut nicio îndoială că Dumnezeu a trimis îngerii Săi pentru a-Și proteja poporul. „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.” (Psalmul 34:7).

În Sabatul următor, 13 tineri și-au predat viața lui Isus și au fost botezați. Printre ei se aflau doi tineri care văzuseră îngerii.

În ciuda provocărilor extraordinare, Lusio și Yelri rămân plini de speranță. Ei cunosc puterea lui Dumnezeu de a mântui.

Raymond House este președintele bisericii adventiste de ziua a șaptea din Timorul de Est.

Traducere: Adina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *