Mergeți cu cei plini de har

O parte din inteligență s-a deteriorat, încât există doar două feluri de oameni pe lume: cei cu care ai merge și cei cu care nu ai face-o niciodată.

Oricât de simplu ar părea, ne ajută să ne alegem tovarăși pentru călătorie.

Există atât de multe suflete furioase, emanând egoism, scuipând răutate, care transformă o plimbare pe holul de la birou într-o călătorie de îngrijorare profundă și frică. Nu au răbdare cu noi, proștii; ei disprețuiesc iertarea păcatelor altora; cer dreptate, nu iubire. Și da, merg mereu singuri.

Dar sunt și alții, atinși de har, care respiră aerul mai curat al păcii. Cu ei, am merge în jurul lumii sau măcar de cinci ori în jurul blocului. Ei ascultă mai bine decât vorbesc. Sunt gata să vindece, înceți la a provoca, oferind siguranță persoanelor zdrobite și rănite. Și nu, nu merg niciodată singuri.

Harul ne învață cu cine să mergem, amintindu-ne că am fost cândva singuri, distruși și departe de Dumnezeu. Dar acum „nu mai sunteți nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună-cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu” (Efes 2:19).

Am fost destinați să mergem cu alții. Alegeți-i pe cei care vă aduc bucurie.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 30 iulie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *