Cernem cenușa zilelor arse și ne întrebăm de ce credința noastră pare ezitantă, pe jumătate formată, nu este pregătită pentru luptă.

Unde a fost răbdarea noastră când șeful era dictatorial? Ce s-a întâmplat cu hotărârea noastră de a fi blânzi când cineva a aruncat o cărămidă verbală? De ce nu s-a ridicat autocontrolul să ne scape de ispită?

Ne dorim să avem rapid virtuțile: de ce nu pot crește ca niște culturi într-o cutie Petri? Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că toate lucrurile bune au nevoie de ploaie și soare; întuneric și zi; mugur și floare și dezvoltare de durată.

”Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,  blândețea, înfrânarea poftelor. ” (Gal 5: 22-23).

Cele mai bune fructe necesită timp pentru a crește: nu există virtuți de seră. Gândirea și viața noastră se maturizează pe măsură ce acceptăm îndemnurile Duhului în fiecare zi. Mâine va fi mai plăcut decât astăzi. Creșterea noastră în har va veni în timpul hotărât de  Dumnezeu.

”Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” (Filipeni 1: 6).

Deci, rămâneți în har – Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 23 aprilie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *