Biblia misterioasă, răspuns la rugăciune în timp de pandemie în Africa de Sud

de Andrew McChesney

O carantină Covid-19 l-a trimis pe genunchi pe Sandile Khumalo, în cel mai mare oraș din Africa de Sud, Johannesburg.

Carantina națională, printre cele mai stricte din lume, a închis cele trei biserici în care Sandile slujește ca pastor în orașul de 5,5 milioane de locuitori. Reglementările severe au închis parcurile și au interzis joggingul, plimbatul câinilor și chiar vânzarea de țigări și alcool.

La fel ca pastorii adventiști de ziua a șaptea din alte părți ale lumii, Sandile și-a mutat activitatea online și a început să transmită în direct predicile sale către membrii celor trei biserici: Johannesburg Central, Johannesburg CBD și Johannesburg Innercity. Uneori primea mesaje încurajatoare de la oamenii care fuseseră inspirați de predicarea sa. Dar tânjea să facă mai mult pentru a ajunge la locuitorii orașului. El s-a rugat cu seriozitate lui Dumnezeu să-i trimită un necredincios care avea nevoie să-L întâlnească pe Isus în timpul pandemiei.

Ce s-a întâmplat în continuare l-a surprins.

”Nu am crezut niciodată că Dumnezeu va folosi o metodă neobișnuită”, a spus Sandile prin e-mail.

După mai mult de o lună de carantină, Africa de Sud a început să relaxeze reglementările începând cu 1 mai, continuând să aplice reguli stricte privind masca și distanțarea socială. Pe 11 mai, Sandile a primit un mesaj pe WhatsApp de la un număr necunoscut. Persoana s-a prezentat ca fiind Hilton și a trimis o fotografie cu o Biblie pe care o găsise pe scaunul unui maxi-taxi în timp ce mergea la serviciu. Maxi-taxiurile, care transportă mai mulți pasageri, sunt ceva obișnuit în Johannesburg.

”Am luat Biblia ta din taxi”, a scris Hilton.

A explicat că a deschis Biblia și, găsind numele și informațiile de contact ale lui Sandile în copertă, a decis să scrie.

Sandile a privit fotografia cu interes. El avea mai multe Biblii, dar nu o recunoștea pe cea din fotografie. Biblia părea nouă, iar învelișul ei din piele roșu-vișiniu indica faptul că nu era ieftină. Mai mult, Sandile nu mai călătorise de ani de zile într-un maxi- taxi. A verificat cu soția și cu alți membri ai familiei și au confirmat toți că nu a avut niciodată o astfel de Biblie.

Hilton nu a fost deranjat de faptul că Sandile nu a recunoscut Biblia. El era mai interesat să afle ce spunea Biblia. Nu citise niciodată o Biblie și era nerăbdător să înceapă. L-a întrebat pe Sandile dacă ar fi dispus să-l ajute să o citească. Voia studii biblice.

În acel moment, Sandile știa că Dumnezeu îi auzise rugăciunile pentru un necredincios care avea nevoie să-L întâlnească pe Isus în timpul pandemiei Covid-19. Dumnezeu îi răspunsese  la rugăciuni într-un mod miraculos.

”Îl laud pe Dumnezeu pentru această oportunitate unică de slujire, pe care încă nu o înțeleg,” a spus Sandile. ”Sper că interacțiunile noastre vor face pe Hilton să accepte pe Isus Hristos ca Mântuitorul său personal.”

Andrew McChesney este editorul revistei Adventist Mission. Această istorisire este retipărită cu permisiune.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *