100 Zile de rugăciune în Diviziunea Asia de Sud – Pacific

de Ron Genebago

„Doamne, de vreme ce m-ai chemat să conduc tinerii în DASP, te rog să mă călăuzești”. Îngenuncheat în noul meu birou în rugăciune, am rostit aceste cuvinte. M-am predat pe mine și departamentul de tineret lui Dumnezeu și conducerii Sale. După ce m-am rugat, am așteptat cu nerăbdare să văd ce va face Dumnezeu.

Nu după mult timp, Conferința Generală a început să promoveze inițiativa „100 Zile de Rugăciune”. Am început să adunăm tinerii pentru a se înregistra și, spre surprinderea noastră, câteva mii de tineri s-au înscris să se roage timp de 100 de zile. Acest grup, majoritatea fiind tineri, au început să se roage împreună timp de 100 de zile. Am început o întâlnire lunară de rugăciune și părtășie. Și Dumnezeu a lucrat pe căi uimitoare.

Pentru a veni în întâmpinarea redeșteptării spiritului de rugăciune provocată de inițiativa „100 Zile de Rugăciune”, Comitetul Diviziunii Asia de Sud-Pacific (DASP) și Comitetul Departamentului Tineretului Adventist (DTA) au votat pentru organizarea de grupe de rugăciune. Nu după mult timp, acest comitet, via Zoom, a aprobat crearea Departamentului de Rugăciune al DTA pentru a coordona crearea grupelor de rugăciune și activitățile lor pe întreg teritoriul diviziunii. Cu scopul de a întări viața de rugăciune a tinerilor din întreaga DASP, am organizat  câte o rețea de grupe de rugăciune în fiecare uniune.

Când perioada celor 100 de zile aproape s-a terminat, Dumnezeu ne-a impresionat să o încheiem cu un maraton de rugăciune de 24 de ore. Am făcut acest lucru, având mai mulți vorbitori, printre care pastorul Ted Wilson, președintele Conferinței Generale și dr. Samuel Saw, președintele DASP, pentru a numi doar câțiva dintre ei. În timpul acestui maraton, grupele de rugăciune ale DASP și ale uniunilor sale au fost consacrate Domnului de Dr. Rudy Baloyo, secretar executiv al DASP.

Deși cele 100 de zile de rugăciune s-au încheiat, continuăm să hrănim rețeaua grupelor de rugăciune și să le provocăm să continue să crească. Avem acum rețele de grupe de rugăciune în toate uniunile, conferințele și misiunile din Diviziune. Acum, obiectivul nostru este să stabilim grupe de rugăciune în toate bisericile din DASP pe parcursul anului 2021.

Directorul de tineret al Misiunii Uniunii Bangladesh, Milton Das, a declarat că tinerii membri ai bisericii s-au simțit încrezători știind că există grupe care stăruie în rugăciune. „Sunt încântați să se roage datorită grupelor de rugăciune. Cer tot mai multe întâlniri de rugăciune ”, conchide Das.

Directorul de tineret al Secției Pakistan, Kamran S. Sadiq, a fost de acord. „Vedem oameni care se adună în case pentru rugăciuni și se închină mai regulat ca oricând”, a spus el. „Există o schimbare bruscă în atmosferă. Rugăciunea a adus schimbări în atitudinea multor oameni. Tinerii se roagă pentru cei care sunt în nevoie. ”

Beulah Vidayo, un coordonator al grupelor de rugăciune din Uniunea de Conferințe Filipine de Nord, a explicat că, prin organizația grupelor de rugăciune, tinerii din regiunea ei se bucură de privilegiul de a se ruga cum nu au făcut-o niciodată.

„Nu doar pentru că te simți bine să vorbești cu Dumnezeu și să-I predai totul, ci și pentru că te simți bine să te rogi cu un grup sau cel puțin cu un partener”, a spus Vidayo. „Printr-o grupă de rugăciune, avem părtășie cu Dumnezeu și, de asemenea, cu alți tineri. Suntem binecuvântați și uimiți de modul în care Dumnezeu ne răspunde la rugăciuni. ”

Vidayo a experimentat personal minunile lui Dumnezeu în viața sa și consideră că este o forță motrice în experiența sa de mai departe. „Sunt încântată să îi ajut pe alți tineri să experimenteze rugăciunea cerând împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu în cadrul acestei rețele de grupe rugăciune pentru tineri”, a spus ea.

În timpul primei părtășii a liderilor rețelei de rugăciune DASP, Jonathan Walter, managerul mass-media și de comunicare al Asociației Pastorale a Bisericii Adventiste, a declarat că apreciază participarea tinerilor DASP la rugăciunea de mijlocire.

„Este o mare binecuvântare să fii conectat la grupul de rugăciune DASP care începe în rândul tinerilor”, a spus Walter. ”Sunt foarte recunoscător pentru voi, pentru participarea la această importantă lucrare de rugăciune de mijlocire, rugăciune unită, care cred că va aduce adevărata redeșteptare și reformă”

Ron Genebago este director de tineret al Diviziunii Asia de Sud-Pacific.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *