Darul care continuă să dăruiască

Nu există nimic la fel de satisfăcător – sau la fel de periculos – ca certitudinea că noi avem dreptate și că altcineva greșește. Savurăm acele rare momente de corectitudine pentru că ne înfășoară într-o virtute neobișnuită, de parcă am fi brusc mai înalți cu câțiva centimetri. Ar trebui să le subliniem greșeala cu tărie sau ar trebui să rămânem calmi – și să lăsăm jena să fie gustul amar pentru cei care au greșit? Ne jucăm cu puterea, ca pisicile cu șoarecii.

Dar există un alt mod mai bun de a fi atât drept, cât și corect. „Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alții,” spune Biblia,  ”căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.” (1 Petru 4: 8). Harul care ne-a șters păcatele – care ne-a făcut sănătoși – este harul disponibil pentru a-l oferi altora atunci când greșesc.

De fapt, ne arătăm recunoștința pentru harul primit oferindu-l celor care nu au unde să se ascundă, care se consumă de judecata semenilor lor. Harul nu face parte din noi pe deplin până nu este dăruit mai departe. Învățăm mult mai multă milă atunci când suntem miloși față de cei care – ca și noi – nu merită iertare.

„Fără plată aţi primit, fără plată să daţi.”, spune Isus (Matei 10: 8). Și în dăruire, descoperim adevărata noastră mărime ca păcătoși învăluiți în har. Dați mai departe harul care v-a fost dăruit. Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei  Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 23 octombrie 2020

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *