Rugăciune ascultată în 11 septembrie

de Kay Campbell

Pentru John Mahony, un colonel pensionat al armatei americane, care se ocupa de proiecte pentru Blue Cross / Blue Shield, instinctul a venit înainte de a avea timp să analizeze ce se întâmplă, pe când se străduia să rămână în picioare în dimineața zilei de 11 septembrie 2001.

”Clădirea s-a zguduit puternic, încât toți și-au pierdut echilibrul”, își amintește Mahony în relatarea pe care a scris-o despre modul în care a supraviețuit atacurilor din 11 septembrie.

Mahony lucra la etajul 19 al Turnului de Nord al World Trade Center în acea dimineață, când avioanele au lovit clădirea.

„Sprijinul meu a dispărut și a trebuit să-mi caut echilibrul ca să rămân în picioare.”

Mahony locuise în California. „Cutremur”, se gândi el, deși pregătirea sa militară diagnosticase „bombă”. Mahony și-a condus colegii către o scară, a verificat să nu fi rămas nimeni în urmă și s-a îndreptat spre coborâre prin ceea ce a devenit rapid o ceață de fum și praf. Acesta a fost momentul în care obișnuința sa zilnică de a spune rugăciunea Tatăl nostru i-a venit în minte, oferindu-i stabilitate în mijlocul clădirii zguduite.

”Când am pășit pe acea scară învăluită în fum, rugăciunea Tatăl nostru mi-a venit în minte. Repetam iar și iar: Facă-se voia Ta . La început, am putut murmura doar o parte a rugăciunii. Dar după câteva etaje, rugăciunea m-a relaxat și am putut să o spun toată. „

În ceea ce va fi întotdeauna cea mai grea zi din viața sa, Mahony a văzut și o mare generozitate și curaj în jurul său.

”Pentru fiecare din cei care au reacționat isteric, au existat trei sau patru persoane care s-au străduit să ofere un braț, un cuvânt încurajator sau o rugăciune”.

Mahony a descoperit că majoritatea oamenilor care îl întreabă despre ziua respectivă vor să  afle despre tragedie, despre haosul a tot ceea ce s-a întâmplat. Dar amintirea lui cea mai durabilă vine din celălalt aspect al acelei zile.

„Există mii de istorisiri despre 11 septembrie. Unele ne vorbesc despre durere și supraviețuire. Multe sunt relatări de eroism. A mea este o experiență de credință”.

Alături de sute de oameni, Mahony și colegii săi de birou au coborât prin aerul plin de fum, recunoscători că luminile și aerisirea funcționau. Când au pornit stropitoarele de incendiu, s-au prins de balustrade pentru a nu fi doborâți de râurile de apă care curgeau pe scări.

S-au întâlnit cu pompierii care urcau gâfâind. Dar, din haos, în ritmul rugăciunii Tatăl nostru, Mahony a simțit ceva care i-a amintit de mama lui care îl lua în brațe când ieșea din apa rece a unei piscine și era ținut, în siguranță și căldură, în brațe iubitoare.

”În timp ce coboram acea scară, undeva între etajul 12 și 10, undeva între Tatăl nostru și Facă-se voia Ta,  m-a cuprins același sentiment. Deodată, m-am simțit înfășurat de căldură, dragoste și siguranță. Pe acele scări umede și pline de fum, într-o clădire în flăcări, înconjurat de sute de oameni înspăimântați, am simțit minunea. Am simțit pacea lui Dumnezeu și am știut că, indiferent de ce se va întâmpla, totul va fi în regulă”.

Această experiență a fost retipărită de pe site-ul Adventist Review.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

12-18 septembrie 2020

  • Rugați-vă pentru cei care și-au pierdut pe cei dragi în timpul acestei pandemii de coronavirus. Rugați-vă pentru cei care au pierdut pe cei dragi în alte evenimente sau tragedii.
  • Rugați-vă pentru cei care se luptă cu incendiile grave din Statele Unite. Rugați-vă pentru cei care au pierdut deja case și bunuri. California este afectată în mod deosebit de puternic, cu temperaturi record ridicate și condiții de secetă, ceea ce provoacă un număr mare de incendii.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission oamenilor din Iran, la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Iranul este o țară multietnică cu o istorie bogată. Oamenii sunt foarte calzi și ospitalieri. Doar 1,6% din populație este creștină, așa că vă invităm să vă rugați alături de noi ca cei aproape 84 de milioane de oameni din Iran să aibă ocazia să-l cunoască pe Isus ca Mântuitor al lor. Fie ca Dumnezeu să trimită Duhul Sfânt să atingă viețile din Iran.
  • Rugați-vă pentru ca pacea și dragostea lui Dumnezeu să fie văzute clar în mijlocul tulburărilor politice ce au loc pe scară largă în Statele Unite. Rugați-vă pentru creștini, ca aceștia să împărtășească plini de curaj speranța și credința pe care le avem în Hristos.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *