Cuvinte cu har, 18 august

Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia.  Coloseni  4:6

Cum se face că mulți care mărturisesc numele lui Hristos rostesc atât de multe cuvinte zadarnice, fără rost? Satana urmărește să obțină avantaj asupra celor care vorbesc într-un mod nechibzuit…. Când rostim cuvinte fără sens și prostești îi încurajăm pe alții să poarte același fel de conversație…. Singurele cuvinte care ar trebui să iasă de pe buzele noastre ar trebui să fie cuvinte pure, curate. Nimeni nu poate spune cât de mult păcat este creat prin cuvinte nepăsătoare, nechibzuite, fără sens… Fiecare cuvânt pe care îl rostești este ca o sămânță care va germina și va produce fie roade bune, fie rele.

Când ne găsim în societatea acelora care se complac în vorbiri nebunești, este de datoria noastră să schimbăm, dacă este posibil, subiectul conversației. Cu ajutorul harului lui Dumnezeu, noi ar trebui, în mod neobservat, liniștit, să spunem câteva cuvinte, sau să schimbăm subiectul, pentru ca să îndreptăm conversația pe un făgaș mai folositor.

El [Dumnezeu] dorește să fim veseli, dar nu neserioși. El spune fiecăruia dintre noi: „Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră. ” 1 Petru 1:15. Dumnezeu vrea ca noi să fim fericiți. El dorește să pună o cântare nouă pe buzele noastre, care să laude pe Dumnezeul nostru.

Când dai mâna cu un prieten, pe buzele tale și în inima ta să fie laude la adresa lui Dumnezeu. Faptul acesta va îndrepta cugetele lui la Domnul Hristos.

Cât de bucuros ar fi Mântuitorul să-i audă pe urmașii Lui vorbind despre învățăturile Sale valoroase și să știe că ei au plăcere în lucrurile sfinte! … Ceea ce este în inimă va curge de pe buze fără opreliște. Lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru aceia care-L iubesc vor fi tema conversației. Dragostea lui Hristos în inimă este ca un izvor de apă, curgând vioi spre viața veșnică și trimițând unde vii, aducătoare de viață și voioșie, pretutindeni pe unde ajung.

Pierdem mult, pentru că nu vorbim mai mult despre Isus și despre ceruri, despre moștenirea sfinților. Cu cât contemplăm mai mult lucrurile cerești, cu atât vom vedea mai multe lucruri plăcute și cu atât mai mult inimile noastre vor fi pline de mulțumire față de Creatorul nostru.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *