Ziua 93 – Voi merge… la cei din familia mea

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios. 1 Timotei 5:8

”… însă trebuie să fii serios, hotărât să-ți faci datoria în căminul tău și să-i iei cu tine pe membrii familiei tale, dacă va fi posibil. Să nu precupețești nici un efort în a-i convinge să te însoțească în călătoria către cer.” – Căminul adventist, p. 352

De meditat

 • Cu toții avem membri ai familiei apropiate sau extinse care încă nu iubesc pe Hristos și nu au decis să trăiască cu credincioșie pentru El, sau s-au îndepărtat de Dumnezeu. Poate unii sunt atei sau au alte motive pentru decizia lor. Sau poate că nu au avut niciodată șansa să audă, să înțeleagă și să vadă Evanghelia în întregime cuvinte și fapte.
 • Aveți responsabilitatea de a face tot ceea ce vă stă în putință cu blândețe, bunătate și cu multă înțelepciune și dragoste, să ajungeți la acești membri ai familiei, arătându-le că vă pasă și îndreptându-i la momentul potrivit către adevărul și iubirea lui Isus.
 • Veți face cu multă  rugăciune această importantă lucrare de mijlocire și slujire pentru membrii necredincioși / neadventiști / care nu mai cred ai familiei voastre?
 • Vă veți angaja să puneți mai mult suflet în demersul vostru pentru ei?

Motive de laudă

 • Departamentul familiei CG: În timpul Zilei mondiale de rugăciune pentru căsătorie și familie COVID-19, nenumărate grupuri din întreaga lume au avut întâlniri de rugăciune toată noaptea pentru ca Dumnezeu să vindece căsătoriile și relațiile lor de familie și au existat multe minuni de căsătorii refăcute și a fost readusă pacea în multe cămine în care au fost cândva lupte, tensiune, anxietate și depresie.
 • Nancy M.: Dumnezeu a vindecat familia fiicei mele de COVID-19  în această perioadă a celor 100 de zile de rugăciune și a întărit legătura în relațiile de familie.
 • Nelda M.: În Sabatul din 13 iunie, am avut prima noastră întâlnire de închinare după redeschidere. În timpul imnului de deschidere „Nu uita Sabatul”, cei mai mulți dintre noi plângeam cu lacrimi de fericire. Am avut și un vizitator neașteptat de pe strada vecină, care a participat împreună cu noi. Ne-a spus că înțelege pe deplin Cuvântul lui Dumnezeu doar ascultând Radio Speranța. Și este dispus să îl accepte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Slavă Domnului!
 • Hopewell M.: În decursul celor 100 de zile de rugăciune, prin intermediul telefonului mobil și al evanghelizării online s-a ajuns la peste 20.000 de persoane în Zimbabwe și mulți așteaptă botezul.
 • Un conducător al bisericii: În timpul carantinei, biserica noastră a fost credincioasă și a dat 143% din obiectivul nostru de zecime.
Motive de rugăciune  – Sabat, 27 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru cei apropiați din familie, dar și pentru familia extinsă. Rugați-vă pentru mântuirea lor și pentru ocazii de a împărtăși cu ei credința ta, cuvântul lui Dumnezeu și dragostea lui Hristos.
 • Rugați-vă pentru toate activitățile mass-media adventiste, care difuzează fără încetare Evanghelia în toată lumea. Rugați-vă pentru un seceriș bogat.
 • Rugați-vă pentru oamenii de afaceri care au de luat decizii dificile în timpul acestei pandemii , decizii care afectează viața angajaților lor.
 • Rugați-vă pentru Matei, un om care se luptă cu dependențe, lipsa unei locuințe și alte lanțuri care îl împiedică să pășească pe calea ascendentă cu Isus. Rugați-vă pentru o schimbare pentru el și toți oamenii prețioși care sunt sub robia lui Satan.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Mama este primul misionar din familie, iar tatăl este șeful acestei misiuni. Aceasta este o responsabilitate serioasă, solicitantă și plină de emoții. Nu totdeauna lucrurile merg așa cum ne-am dori și trebuie să fim gata să învățăm să colaborăm cu Dumnezeu care se confruntă cu dificultăți mai mari decât ale noastre. Câmpul misionar al familiei ne învață lecția dependenței de Dumnezeu și a adevăratei smerenii. Numai veșnicia va fi în măsură să ne dea o imagine adecvată a influenței pe care a avut-o lucrarea părinților ca misionari în propriul cămin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *