Ziua 81 – O minte sănătoasă

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. Romani 12:2

”Atât puterile fizice, cât și cele mintale, împreună cu sentimentele, trebuie astfel instruite, încât să poată atinge cea mai înaltă eficiență. ” – Sfaturi pentru sănătate, p. 445

De meditat

 • O minte sănătoasă depinde într-o mare măsură de ceea ce gândești, de dietă, exerciții fizice și relații sănătoase.
 • Există legături dovedite științific între ceea ce mâncăm și modul în care dieta noastră ne afectează capacitățile mintale. O dietă pe bază de plante, mai multe fructe și legume verzi, poate, printre altele, să afecteze pozitiv sănătatea creierului nostru.
 • De asemenea, ceea ce alegem să consumăm cu ochii și urechile, precum și ceea ce gândim și vorbim continuu, are impact asupra stării noastre mintale.
 • Alegi să te gândești la lucruri cerești, la teme despre neprihănire și sfințenie?
 • Angajezi creierul în activități axate pe Cuvântul și voința lui Dumnezeu?
 • Cum arată dieta ta?
 • Există loc pentru îmbunătățiri pentru a avea o minte mai sănătoasă, gata să se implice în activități spirituale?
 • Când a fost ultima dată când ai avut o discuție profundă și semnificativă cu cineva?
 • De ce să nu ceri lui Dumnezeu să te călăuzească în procesul de a câștiga o sănătate mintală mai bună începând de azi?

Motive de laudă

 • În multe locuri, restricțiile de carantină au fost ridicate și oamenii pot reveni la lucru. De asemenea, numărul de infecții COVID-19 a scăzut în multe țări din lume.
 • Elden Ramirez (președintele Conferinței Montana): În luna martie, zecimile nu mai erau la același nivel. Am adus situația înaintea lui Dumnezeu în rugăciune. Am primit patru donații care au compensat deficitul! Toată lumea se aștepta ca și suma din aprilie să fie scăzută. Cu toate acestea, în aprilie 2020, zecimea a avut cea mai mare  valoare din ultimii 10 ani! Dumnezeu asigură fondurile pentru  continuarea lucrării Lui!
Motive de rugăciune  – Luni, 15 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru o minte sănătoasă și capacitatea de a alege să stăruie asupra gândurilor virtuoase.
 • Rugați-vă pentru misiunea bisericii din Republica Democrată Congo. Situația nesigură datorită grupurilor rebele și instabilitatea politică generală afectează negativ misiunea bisericii. Rugați-vă ca Dumnezeu să străbată întunericul și răul și să aducă o redeșteptare puternică a evlaviei oamenilor din această regiune.
 • Rugați-vă pentru centrul urban de influență din Battambang, Cambodgia. Acesta include o sală de gimnastică, un restaurant vegetarian, un loc de joacă, o capelă, educație pentru sănătate, educație muzicală și o școală de limbi străine. Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu în această abordare cu mai multe fațete și rugați-L să crească slujirea și să aducă oamenii a căror inimă a pregătit-o.
 • Rugați-vă pentru membrii nou botezați din întreaga lume, care și-au predat viața lui Isus în această perioadă de criză mondială.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Să vă înnoiți în duhul minții este o poruncă și nu o simplă opțiune. Dacă mintea nu se aduce la zi în fiecare zi viața trece mai departe și noi rămânem acolo unde am încetat să ne înnoim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *