Ziua 72 – Ajutor, Apărător, Mângâietor

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

 Totuși vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi, dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite. – Ioan 16:7

”Duhul Sfânt era cel mai de seamă dar pe care-l putea cere de la Tatăl pentru înălțarea poporului Său. Duhul trebuia să fie dat ca o putere regeneratoare, căci, fără aceasta, jertfa lui Hristos n-ar fi folosit la nimic… Păcatul nu putea să fie oprit și înfrânt decât prin puterea celei de a treia Persoane a Dumnezeirii… Doar Duhul face să aibă efect cele săvârșite de Mântuitorul lumii. Prin Duhul ajunge inima curată. Prin Duhul ajunge credinciosul părtaș de natură dumnezeiască. Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, pentru a birui toate înclinațiile spre rău, moștenite și cultivate, și pentru a întipări caracterul Său în biserică. Isus a spus despre Duhul: „El Mă va proslăvi”.” – Hristos, Lumina Lumii, p. 671

Întrebări de meditat

 • Ai apreciat vreodată pe deplin darul incredibil al Duhului Sfânt?
 • El face parte din Trio-ul Ceresc, Dumnezeirea și a fost trimis la tine ca un dar de la Isus.
 • El vorbește, conduce, condamnă, te ajută, te mângâie, te transformă și te împuternicește în călătoria ta transformatoare de a deveni mai mult asemenea lui Isus Cel care ne iubește.
 • Te simți în largul tău să-L inviți pe Duhul Sfânt în viața ta? Ai experimentat acțiunea Lui de a face să aibă efect cele săvârșite de Mântuitorul lumii?
 • De ce să nu accepți darul Duhului Sfânt de la Isus și să-l inviți în inima ta, dându-I acces la fiecare aspect al vieții tale?

Motive de laudă

 • Nicole P .: Am văzut pe copiii mei împrietenindu-se tot mai mult între ei în timp ce s-au jucat și au lucrat împreună fără alți prieteni. Am avut mai mult timp pentru altarul  familiei de dimineață și de seară, fără să lipsească nimeni din cauza serviciului sau a școlii. Am făcut multe lucruri în casa noastră, lucrând împreună. Și am avut o mulțime de conversații excelente în familie cu privire la evenimentele sfârșitului.
 • Gabriel A.: Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru o vindecare specială în aceste 100 de zile de rugăciune. Responsabilul muzical al Școlii de Sabat a raportat o boală ciudată la piciorul său. După ce ne-am rugat, Dumnezeu l-a vindecat și a slujit în următorul Sabat, 23 mai. Lăudați pe Dumnezeu!
Motive de rugăciune  – Sâmbătă, 6 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru membrii din Nigeria care sunt afectați de persecuție și hărțuire din partea diferiților bandiți și chiar a oficialităților locale.
 • Rugați-vă pentru planurile de a construi un centru de sănătate în Puncak, Java de Vest. Este nevoie de un miracol financiar!
 • Rugați-vă pentru Martina R. care luptă de doi ani împotriva unei boli autoimune. Boala ei a împiedecat-o să se angajeze  mai mult în lucrarea lui Dumnezeu.
 • Rugați-vă pentru centrul Origini din Insulele Galapagos. Ei intră în contact cu turiștii din orașe din întreaga lume. Origini este primul muzeu de înaltă tehnologie al bisericii. Cereți lui Dumnezeu să-Și pună mâna peste el, să aducă vizitatori și să dea personalului cuvintele pe care El vrea să le vorbească oaspeților.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *