Ziua 70 – Legea iubirii

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

 nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.  Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. – Matei 5:17-18

”În comparație cu frumusețea divină a caracterului Domnului Hristos, cei mai nobili și mai buni dintre oameni sunt doar o slabă licărire… Isus, expresia chipului Tatălui Său, strălucirea slavei Sale; Mântuitorul cel plin de jertfire de Sine în tot peregrinajul Său de iubire pe pământ, a fost o reprezentare vie a caracterului Legii lui Dumnezeu. În viața Sa se învederează că iubirea născută din cer, principiile creștinești stau la temelia legilor dreptății veșnice.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p.  49

Întrebări de meditat

 • Legea lui Dumnezeu este legea iubirii.
 • Isus a descoperit cum arată cu adevărat păzirea Legii.
 • Poți păzi legea doar bazându-te complet pe Duhul Sfânt pentru ajutor.
 • Atunci când crezi că El te va ajuta să trăiești o viață de iubire neegoistă și, pe măsură ce faci prin credință, fapte de iubire, puterea Sa divină te va face în stare și va lucra în tine, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.
 • Dacă te  lupți cu credincioșia față de legea lui Dumnezeu, Îi vei cere astăzi lui Isus să te ierte și să te umple de Duhul Său Cel Sfânt?
 • Îi vei cere să te ajute să păzești nu doar litera ci și spiritul legii, care înseamnă iubire neegoistă, gata de jertfă față de Dumnezeu și pentru toți oamenii?

Motive de laudă

 • Marietta A.: „Vă mulțumim pentru rugăciunile voastre! Fiul meu și-a revenit după Covid-19 și este din nou sănătos. Slavă Domnului!”
 • Rata mortalității pandemiei Covid-19 în Spania a scăzut semnificativ, de la 11%, până la doar 2% acum.
Motive de rugăciune –Joi, 4 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru centrul urban de influență din orașul Guatemala, care oferă mâncare, periuțe de dinți, posibilitatea de a face un duș și un loc de spălare a hainelor pentru oamenii străzii. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să răspundă celor mai profunde nevoi ale vizitatorilor acestui centru și să îi ajute să găsească speranță pentru veșnicie.
 • Rugați-vă pentru mass-media angajată să furnizeze informații actualizate despre Covid-19. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi ajute să comunice cu seriozitate adecvată.
 • Rugați-vă pentru cei care se confruntă cu anxietatea, depresia și frica în această perioadă de criză. Rugați-vă să găsească ajutor, curaj, speranță și vindecare în Isus.
 • Rugați-vă pentru pastorii, profesorii, misionarii și membrii din Laos. În unele regiuni, este foarte greu să folosești tehnologia pentru a ajunge la oameni pentru a lucra în timpul acestei pandemii și vizitele în persoană sunt uneori necesare pentru a ajuta pe cei care se confruntă cu diverse probleme.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Frumusețea umilinței
 • Melody Mason – Daring to Live by Every Word: Loving God with Heart, Body, Mind and Soul.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

2 comentarii

 1. Viorel Dascalu

  Făgăduința noului legământ este: “Voi pune legile Mele în inimile lor și le voi scrie în mintea lor.” (Evrei 10, 16.) În timp ce sistemul jertfelor, care arată spre Hristos ca Miel al lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii, avea să se termine cu prilejul morții Sale, principiile dreptății cuprinse în Decalog sunt tot așa de neschimbătoare ca și tronul veșnic. Nici o singură poruncă n-a fost desființată, nici o iotă sau frântură de literă n-a fost schimbată. Principiile care i-au fost aduse la cunoștință omului, în Paradis, ca fiind marea Lege a vieții, vor exista, neschimbate, în Paradisul restatornicit. Atunci când Edenul va înflori iarăși pe pământ, Legea iubirii lui Dumnezeu va fi ascultată de toți cei de sub soare.” (E. G. White – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 51)

 2. ionbuciuman

  Satana folosește cu abilitate imboldul nostru natural de cutezanță, transformăndu-l în revoltă față de orice fel de autoritate și mai ales împotriva autorității lui Dumnezeu. Într-o asemenea situație, Legea divină devine principala direcție de atac. Libertatea devine cel mai logic și credibil mobil în acest demers.
  Avem nevoie de o schimbare radicală de paradigmă. Dacă ne modificăm unghiul din care privim lucrurile, începem să percepem Legea ca pe o necesitate și ca pe expresia caracterului lui Dumnezeu.
  Antinomianiștii nu vor ajunge și nu pot ajunge la înțelegerea adevărului despre Lege câtâ vreme nu-și schimbă abordarea.
  Când ajungem să înțelegem frumusețea iubirii divine, zi și noapte vom păstra în minte un gând care să ne apropie și mai mult de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *