Ziua 41 – Din locul secret al rugăciunii

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi. Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți;  prigoniți, dar nu părăsiți; trântiți jos, dar nu omorâți.  Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru. 2 Corinteni 4:7-10

”Din locul ascuns al rugăciunii a venit puterea care a zguduit lumea în marea Reformă. Acolo, cu liniște sfântă, slujitorii lui Dumnezeu și-au sprijinit picioarele pe stânca făgăduințelor Sale. În timpul luptei de la Augsburg, Luther „nu lăsa să treacă nici o zi fără să consacre cel puțin trei ore pentru rugăciune și erau ceasurile cele mai potrivite pentru studiu”.

În cămăruța lui retrasă era auzit revărsându-și sufletul înaintea lui Dumnezeu în cuvinte pline de adorare, teamă și nădejde, ca și când ar fi vorbit cu un prieten. „Știu că Tu ești Tatăl nostru și Dumnezeul nostru”, spunea el, „și că îi vei risipi pe prigonitorii copiilor Tăi; căci Tu Însuți ești amenințat împreună cu noi. Toată această problemă este a Ta și numai pentru că Tu ne-ai constrâns am pus noi umărul la ea. Apără-ne, o, Tată!” Tragedia  veacurilor,  p. 210

Întrebări de meditat

 • După ce tânjești cel mai mult?
 • Care este cel mai profund strigăt al inimii tale?
 • Poate că nu te-ai gândit recent la asta. Poate că încerci doar să supraviețuiești.
 • Sau poate te gândești la asta tot timpul.
 • Ia-ți câteva momente azi pentru a te gândi unde îți găsești cea mai mare bucurie și cea mai mare împlinire.
 • Cât timp faci asta meditează la Psalmul 27: 4 și cere Domnului să-ți dăruiască o inimă care înfometează cu adevărat să fie în prezența Lui.

MOTIVE DE LAUDĂ: Lăudat să fie Dumnezeu că membrii și bisericile adventiste au cerut lui Dumnezeu să-i învețe modalități creative de a ajunge la cei din jurul lor. Și pentru că Dumnezeu răspunde la aceste rugăciuni cu multe abordări creative.

Motive de rugăciune – Miercuri, 6 mai 2020
 • Rugați-vă pentru vârstnici și pentru copii – cei mai vulnerabili dintre noi.
 • Rugați-vă pentru membrii bisericii care învață cum să se împrietenească cu musulmanii refugiați care s-au mutat recent în cartierele lor. Rugați-vă pentru înțelepciune despre modul în care să-i conducă la adevăr.
 • Rugați-vă ca bisericile din întreaga lume să aibă credința să înceapă centre urbane de influență în orașele din apropierea lor.
 • Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra bisericii, ca lucrarea să poată fi terminată, astfel încât să putem merge acasă.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  „Locul secret al rugăciunii” (LSR) este eticheta pentru rugăciunea profundă sau pentru partea strict personală a ei. LSR sunt cuvintele rugăciunii pe care le aude numai Dumnezeu. LSR nu se referă la locul fizic al rugăciunii personale ci la calitatea experienței avute în acel loc. LSR poate fi undeva unde te rogi de calitate și în mod regulat, dar LSR poate fi oriunde te afli și îți îndrepți găndurile către Dumnezeu. La început este nevoie de un efort de voință pentru a forma un obicei sănătos de rugăciune. Cu timpul vei observa că duhul rugăciunii vine natural și de la sine în suflet. Aceasta înseamnă a umbla cu Dumnezeu. Din LSR a venit Puterea pe vremuri și tot de acolo vine și astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *