Cum este viața ta? 24 ianuarie

Viaţa este mai mult decât hrana, şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea. Luca 12:24

Viața ne-a fost dată de Dumnezeu și este dependentă de El, așa cum frunza depinde de ramură pentru susținere.

Viața este o manifestare a iubirii lui Dumnezeu. Este un dar pe care Dumnezeu l-a dat în grija noastră. Și este un dar foarte costisitor dacă îl privim în lumina jertfei Fiului lui Dumnezeu. Este o exprimare dreptului de proprietate al lui Dumnezeu. Noi suntem ai Săi prin creație și încă odată prin răscumpărare. Primim viața de la El. El este Creatorul și Sursa oricărei vieți. El dorește ca ființele formate după chipul Său să aibă viața superioară al cărei Autor este El.

Fiecare ar trebui să ia în considerare întrebarea solemnă: Cum este viața mea față de Dumnezeu și de semenii mei? Nici un om nu trăiește pentru el însuși. Nici o viață nu este pur și simplu neutră în rezultatele sale …

Fiecare suflet este sub obligația de a trăi o viață creștină. Individualitatea, talentele, timpul, influența, abilitățile noastre, toate date de  Dumnezeu, trebuie înapoiate către El prin slujire de bună voie. Scopul și obiectivul vieții nu este de a asigura avantaje trecătoare, ci de a ne asigura avantajele veșnice. Dumnezeu pretinde sufletul, trupul, capacitățile tale; pentru că le-a cumpărat cu sângele Său prețios și toate Îi aparțin. Să te sustragi pe tine însuți de la Dumnezeu înseamnă jaf… Întrebarea importantă pentru noi este următoarea: Este viața noastră împletită cu viața lui Isus?

Ce este o viață creștină? Este o viață salvată, o viață scoasă dintr-o lume a păcatului și legată de viața lui Hristos.

Dacă viața noastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, când Se va arăta Hristos, atunci ne vom arăta şi noi împreună cu El în slavă. Și fiind încă în această lume noi vom da lui Dumnezeu, în slujire sfințită, toate capacitățile pe care El ni le-a dat.

Cum este viața ta? Odată va trebui să te confrunți cu la această întrebare și să dai un răspuns.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White. Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *