El are nevoie de ”Tragedia Veacurilor”

În timp ce mergea pe o stradă din Battle Creek, în statul Michigan, Helen Johnston și-a dat seama, deodată că nu se rugase. Așa că, studenta care lucra colportaj s-a oprit pentru a căuta călăuzirea lui Dumnezeu. Era în vara anului 2015 și ea strângea bani pentru școală.

Pe când Helen se îndrepta către ușa următoare, a auzit o voce spunându-i: ”Un bărbat va deschide ușa și el are nevoie de ”Tragedia Veacurilor.”

Câteva clipe mai târziu s-a deschis ușa. Un bărbat stătea în cadrul ușii.

Helen, căutând să procedeze ca de obicei, a încercat să se împrietenească mai întâi, așa că i-a oferit o carte de sănătate. Apoi a scos un exemplar din cartea Ellen G. White – ”Tragedia Veacurilor.”

Bărbatul părea interesat. Își dorea un exemplar, dar nu avea banii necesari.

Helen era sigură că Dumnezeu voia ca el să aibă această carte, așa că i-a oferit-o gratis. Bărbatul a refuzat. Helen a întrebat dacă avea ceva mărunțiș în casă. Bărbatul s-a întors cu mâna plină de monezi, dar nu era suficient. I-a dat banii lui Helen, dar a refuzat cartea.

Dezamăgită, Helen s-a întors să plece. A coborât câteva trepte , apoi s-a împiedecat. Mărunțișul s-a împrăștiat pe jos.

Helen i-a cerut bărbatului să țină cartea și s-a aplecat să culeagă banii. După ce i-a cules, și-a văzut de drum.

Bărbatul a strigat-o. ”Cartea,” spuse el. ”Ai uitat cartea.”

Helen s-a uitat înapoi și a zâmbit. ”Păstreaz-o,” spuse ea.

El i-a zâmbit la rândul lui. ”Ai câștigat”

O oră mai târziu, Helen mergea din ușă în ușă într-o zonă mai aglomerată. A bătut la o ușă și pe când se pregătea să-și spună numele femeia din ușă a întrerupt-o. ”Te cheamă Helen, nu-i așa?” spuse ea.

Helen a fost surprinsă. Nu mai văzuse femeia până acum.

”Sunt adventistă de ziua a șaptea,” spuse femeia. ”Astăzi dimineață pe când citeam din Biblie, Dumnezeu  a pus în mintea mea convingerea că Helen va veni la ușa mea. Am avut de asemenea convingerea că trebuie să scriu un cec de 20$ pentru că Helen avea să întâlnească un bărbat care avea nevoie de Tragedia Veacurilor, dar nu avea bani să o plătească.”

Femeia  a scos un cec semnat pentru suma de 20$. ”Pe numele cui scriu acest cec?” spuse ea.

Kamil Metz este coordonator internațional pentru departamentul GLOW (Dând lumină lumii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.