Rugăciune înfloritoare la Seminarul Teologic Zaoksky

Ca cele mai multe școli adventiste, am avut întotdeauna ore de rugăciune la Zaoksky. Cu toate acestea, Dumnezeu știa că ceva lipsea de la întâlnirea noastră săptămânală și că era nevoie de redeșteptare spirituală în campusul nostru. Așa încât  astă-toamnă, Dumnezeu a trimis pe pastorul Don McLafferty, din Clovis  California, să ne conducă într-o săptămână specială de rugăciune. Nu doar că pastorul Don ne-a împărtășit multe solii inspirate, dar în fiecare dimineață foarte devreme, el a condus un timp de rugăciune special, la care au participat mulți dintre studenți și dintre profesori.

Ca rezultat al acestor frumoase întâlniri de rugăciune de dimineață, Duhul Sfânt a fost revărsat în măsură bogată și mulți dintre noi au experimentat o reînviorare în relația personală cu Domnul Isus, precum și o dorință de a da  mai mult mărturie și pentru a  experimenta o relație mai profundă cu Dumnezeu.

După plecarea pastorului Don de la Zaoksky, Domnul ne-a convins că avem nevoie să continuăm întâlnirile de rugăciune în fiecare dimineață la ora 6. Să deschizi biserica în zori ca membrii să poată veni să se roage s-a dovedit a fi o mare binecuvântare. Au trecut deja mai bine de trei luni și aceste întâlniri de rugăciune au continuat zilnic.

În trecut, era un lucru rar să vezi membrii bisericii adunându-se împreună pentru a se ruga dimineața. Acum membrii bisericii și studenții ne spun că nu poate trece o zi în care să participe la rugăciunea de dimineață pentru că este ca apa proaspătă pentru sufletul însetat. Datorită cestor rugăciuni de dimineață, am văzut deja pe Dumnezeu lucrând în multe feluri.

O soră dintre membrii bisericii din Zaoksky se numește Praskovia. Ea are o inimă foarte generoasă și a ajutat pe mulți orfani, bătrâni și persoane cu dizabilități.

De ceva vreme se ocupa cu dragoste de o bătrână în scaun cu rotile. Această femeie avea și probleme financiare. Simțind nevoile familiei,  Praskovia i-a spus femeii că se va ruga pentru ea în fiecare dimineață cu familia bisericii. Nu mult după ce Praskovia a început să se roage, femeia din scaunul cu rotile a venit la întâlnirea de rugăciune și ne-a cerut să ne rugăm pentru o prietenă care își serba ziua de naștere. Ne-am hotărât, nu doar să ne rugăm, ci să și mergem să-i cântăm prietenei ei. Am descoperit că prietena ei era creștină ortodoxă, și împreună cu familia ei ne-au primit cu bucurie. În timpul vizitei noastre, le-am împărtășit despre frumusețea unei relații personale cu Domnul Isus. Au ascultat cu multă atenție. După fiecare mărturie, cântam și lăudam pe Domnul împreună.

În cele din urmă, pe când ne pregăteam să plecăm, familia ortodoxă ne-a oprit la ușă. ”Așteptați, vrem să vă dăruim ceva,” au spus ei și au pus 150$ în mâna prietenei noastre din scaunul cu rotile. ”Credem că voi slujiți un Dumnezeu minunat,” au spus ei. ”Vrem să vă facem părtași binecuvântărilor noastre, pentru că și voi ne-ați binecuvântat atât de mult astăzi.”

Biblia spune: ”Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.” Luca 6:38

Nu doar că femeia din scaunul cu rotile  a fost binecuvântată financiar în timp de mare nevoie, dar credința ei a fost întărită știind că Dumnezeu a folosit-o pentru a binecuvânta pe alții.

Boris G. Protasevichpreședintele Seminarului Teologic Zaoksky, Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *